Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti deschizi o afacere de reparare a computerelor

de Andrioae Ruxandra 22 Iun. 2014 2546
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te pricepi la repararea computerelor, fie ca este vorba de software sau de hardware, ar fi cazul sa iti deschizi un atelier. Nu ai nevoie de un spatiu enorm in care sa lucrezi, iar daca nu esti sigur sa faci acest pas, computerele vor fi mereu la moda si se vor strica intotdeauna.

 
Nu toti oamenii se pricep la IT, iar o simpla reparatie poate costa destul de mult. Daca vrei sa faci profit, poti fixa un pret accesibil oricarui buzunar si sa incluzi si o reducere. In felul acesta vei avea si clienti fideli. 
 
Poti pastra piese vechi de calculator si sa le dai la schimb pe unele noi sau iti poti face un stoc cu astfel de piese (asta ar include sa ai si un furnizor, dar pentru inceput este mai echitabil sa iti faci rost de piese singur).
 
Trebuie sa te misti rapid cu reparatiile si sa comunici cu clientii in permanenta. Ceea ce este foarte important este sa fii un profesionist, si nu un amator, pentru ca un amator nu poate mentine o afacere la standardele pietei de afaceri. Adica trebuie sa stii intr-adevar sa repari un calculator. 
 
Clientii trebuie sa stie ca le poti salva computerele si ca nu ii vei jupui de bani in acelasi timp, ei apeleaza la tine pentru ca nu vor sa isi cumpere un computer nou, asa ca trebuie sa te pricepi sa rezolvi orice problema intervine. Poti incepe afacerea mai intai part time si abia dupa ce iti vei fi construit o baza de clienti te vei putea dedica full time cererilor clientilor. 
 
Este important sa stii ce inseamna hard drive, periferice, internet si programe antivirus, sa ai cunostinte de electronica, sa setezi computere si sa instalezi diverse programe.
Fa rost de scule, pentru ca vei avea nevoie de o multime de lucruri pentru diagnosticarea problemei unui calculator, iar clientii vor fi intotdeauna nerabdatori sa aiba computerul reparat, deci NU trebuie sa amani, ci sa indeplinesti cererile intr-un timp cat mai rapid. Gandeste-te ca acest lucru tine de reclama buna si utila in ceea ce priveste clientela. 
 
Poti face cursuri IT daca nu esti sigur si poti obtine chiar si o licenta in asa ceva, dar pentru inceput poti functiona si "neavizat". Trebuie sa faci diferenta intre Apple si Windows, trebuie sa fii multitasking in ceea ce priveste computerele. Nu in ultimul rand, trebuie sa ai grija de aparatele clientilor si sa le tii intr-un loc sigur. Reclama ti-o poti face singur, prin distribuirea flyerelor si pe internet. Intotdeauna vor fi oameni care vor avea nevoie de serviciile tale, asa ca indrazneste sa iti mentii afacerea pana cand te vei extinde si vei putea sa iti angajezi personal.
 
Sursa: www.business-ideas-connection.com
 


Tags: afaceriafaceri computerereparare computereafaceri reparatii computere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
10 Mai 2024
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]