Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa-ti deschizi o crama profitabila?
Deschiderea unei crame, vinarii sau a unui magazin de bauturi alcoolice poate fi o idee de afacere generatoare de profit consistent.
Daca te atrage acest domeniu, trebuie sa stii ca inainte de toate ai nevoie de un plan de afacere din care sa reiasa cele mai importante aspecte – fezabilitatea si profitabilitatea.Cultivarea plantei cu 5 arome
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Cultura castravetelui anti-diabet
Ai cam trei optiuni: sa deschizi o crama proprie, sa cumperi o franciza, sa imbini activitatile a doua sectoare – produse alimentare/bacanie si bauturi alcoolice.
Iata cateva detalii minime referitoare la functionarea in legalitate:
1. Infiintarea firmei.
Inregistrarea sau declararea punctului de lucru la Registrul Comertului și alegerea codului CAEN reprezentativ sunt pasii cei mai importanti cand pornesti la drum cu orice afacere, in orice domeniu. in cazul de fața, cel mai probabil ar trebui sa te indrepti spre un SRL platitor de TVA, iar daca faci import-export sa ai in vedere un cod CAEN intracomunitar.
2. Amenajarea spatiului.
Presupune gasirea unei locatii de 20-50 mp care sa respecte normele de igiena si dotarile necesare. Mai exact, sa fie curat, aerisit, sa aiba un sistem de ventilatie corespunzator si, eventual, o camera izolata termic astfel incat produsele sa nu se altereze din cauza temperaturii nepotrivite sau a diferentelor termice, sa existe sursa de alimentare cu apa, canalizare.
De asemenea, alegerea spatiului este foarte importanta pentru investitia de inceput. Ideal ar fi sa gasesti o locatie cu vad, chirie mica si cat de cat aranjat, cel putin in materie de gresie, faianta (daca este cazul), tubulatura de racire etc.
3. Obtinerea autorizatiilor si avizelor de functionare.
Aici deja vei intra in legatura cu institutiile statului precum Ministerul Agriculturii, DSV –Directia Sanitar Veterinara, ANAF si chiar Primaria in functie de orasul in care iti deschizi punctul de lucru.
4. Alegerea furnizorilor de vinuri
Cea mai buna alegere ar fi producatorii, insa nu cei mici, care nu iti pot oferi certificate de calitate si avize pentru produsele vandute. De aceste acte vei avea nevoie la cel mai mic control si, daca nu le ai, risti amenzi usturatoare si chiar inchiderea spatiului.
5. Pentru promovarea afacerii opteaza pentru organizarea unor degustari speciale, imparte pliante, creeaza-ti un site, inscriptioneaza-ti masina. Cu alte cuvinte, alege toate metodele care te avantajeaza pentru a-ti face o imagine buna si pentru a te face cunoscut.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaCifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit