Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce o spalatorie de masini?
Andrei Popa, un bucurestean de doar 30 de ani a ajuns sa fie un adevarat antreprenor. Cum? Si-a asumat un risc, a facut o investitie modica, si a ajuns sa aiba o cifra de afaceri de 45.000 de Euro.
Dupa ce a lucrat in cadrul mai multor companii, s-a gandit sa-si deschida propria afacere, si astfel a luat nastere o companie care vindea spatii publicitare outdoor si edita o revista, tot de publicitate.Cresterea prepelitelor japoneze
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic Realizarea de sapun natural
"Pana la urma le-am vandut pe amandoua. Nu pentru ca voiam sa scap de ele, dar tocmai primisem o oferta foarte buna", zice el. Astfel, cu doar 1.000 de Euro a cumparat lavete si cateva sute de substante pentru spalatul masinilor. A inceput sa spele masinile din parcarile marilor centre comerciale. A fost nevoit sa mai angajeze trei oameni, pe langa cei sase pe care ii avea deja. Curand, a vandut francize la doritori din intreaga tara, ajungand ca in momentul de fata sa aiba 23 francizati. In plus, a inceput sa-si fabrice singur lichidul pentru spalat masinile.
La inceputul anului a avut parte de o surpriza si mai mare: o companie de leasing i-a cerut sa ii spele toate masinile recuperate de la clienti rau-planici, 130 la numar. "Explicatia este urmatoarea: cum multa lume nu-si mai permite sa plateasca ratele la leasing, oamenii au inapoiat masinile. Firma este interesata sa le intretina bine ca sa le poata da mai departe. Si acolo intervenim noi, pentru ca masina sa arate mereu ca noua si sa straluceasca", ne-a spus Andrei.
Pe langa astfel de comenzi, mai are contracte si cu o fabrica de mobila, cu o fabrica de mezeluri, cu un hipermarket, cu un dealer de masini si cu cateva parcuri auto. In plus, in continuare mai are oameni care spala masinile parcate in mall-uri.
"Am pornit in parcarea subterana a unui mall din Bucuresti, impreuna cu doi angajati, spaland si eu masini cot la cot cu ei. In scurt timp mi-am dat seama ca afacerea poate deveni foarte profitabila fiindca are marele avantaj al refinantarii continue. Adica, banii se incaseaza foarte rapid. In domeniul acesta ai un profit foarte bun pe fiecare masina spalata. Costul pe masina e de numai 20% din pret", ne explica tanarul antreprenor. Prin urmare, anul trecut a avut o cifra de afaceri de 45.000 de Euro, dintre care jumatate profit.
Articole conexe
Bancile centrale considera aurul cea mai sigura investitie
de Bianca TilaAnul 2022, cel mai profitabil pentru companiile romanesti. Ce se intampla in 2023?
de Bianca TilaMarja de profit: ce este, cum se calculeaza si cum o poti intelege mai bine
de Bianca TilaMAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit