Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce sa investesti astazi in legumicultura?
Legumicultura poate sa aduca profit insemnat celui care alege sa inceapa o afacere in acest domeniu. Valeriu Gheorghe, un legumicultor din comuna Vidra, judetul Ilfov, a gasit o metoda ingenioasa de a-si vinde produsele pe Internet.
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cresterea prepelitelor japoneze
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Chiar daca metoda se bucura deja de succes in alte tari, la noi abia acum incepe sa devina mai cunoscuta. Anuntul dat de Valeriu Gheorghe pe site-ul sau suna in felul urmator: "Comandati legume direct de la producator. E simplu. Intrati pe site, adaugati cate kilograme vrei in cos, scrieti cu atentie adresa la care vreti livrarea si nu va ramane decat sa asteptati curierul. Veti primi produsele intr-un cos traditional de nuiele".
Cooperativa infiintata de acesta isi propune astfel sa sustina agricultura locala si micii producatori, oferind consumatorilor si posibilitatea de a-i cunoaste pe cei care le produc hrana. Un sistem asemanator este aplicat in Franta unde clientii nu stiu insa ce vor primi in pachetul saptamanal cu legume, combinatia fiind intotdeauna la alegerea producatorului.
Cele mai multe legume ingrijite de ingeniosul legumicultor sunt vandute in sera, cultura pe camp fiind destinata doar ardeiului kapia, pepenelui si dovleacului. Structura culturilor este planificata cu atentie in fiecare an cu atentie deoarece, din punctul de vedere al legumicultorului, tomatele, castravetii si vinetele nu mai raspund favorabil conditiilor din camp.
Cu ajutorul sistemului de irigatii prin picurare s-a ajuns la o rata de economicitate de 90%. Costul amenajarii acestor sisteme pentru cele 15 ha a fost de aproximativ10.000 euro, bani platiti in doua transe.
Toate legumele produse in cadrul cooperativei infiintate de acesta sunt 100% naturale, chiar daca nu sunt atestate ca fiind ecologice. Se incearca insa evitarea substantelor chimice si nu se aplica tratamente decat in cazul atacului puternic de boli sau insecte. Produsul de baza insa care este aplicat ca tratament este unul mineral-organic care nu are in compozitia sa niciun ingredient nociv.
Articole conexe
Afacere profitabila cu fructe si legume uscate
de Florin Amariei3 tipuri de legume cu care poti incepe o afacere profitabila
de Camelia DiaconuCum iti deschizi o afacere profitabila acum din uscarea legumelor, a fructelor sau a plantelor medicinale si aromatice
de Zenobia BadescuAgricultura urbana
de Marian CurelaruAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit