Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschideti-va propria dvs ferma de porci!

de Matei Antonescu 11 Iun. 2011 18218
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Carnea de porc asigura un aport proteinic si vitaminic considerabil si este apreciata peste tot in lume de catre multi oameni. Porcii nu sunt animalele cel mai usor de crescut, deci va trebui sa luati in calcul acest fapt inainte de a deschide o ferma de porci. Aveti nevoie de experienta in cadrul unei ferme de porci pentru a stii exact in ce afacere va implicati si la ce riscuri va expuneti.

Un avantaj intr-o ferma de porci este ca scroafele fata des si un numar mare de pui. In mod normal, o scroafa poate sa dea 10-11 purcei la fiecare fatare, pana la varsta de 7-8 ani, de 8-9 ori in acest timp.

Daca facem o socoteala si eliminam si foctorul mortalitatii puiului la nastere sau in perioada de crestere se ajunge la o cifra atragatoare.
Ingrasarea porcilor se poate face in scopul obtinerii de carne, de carne si grasime sau de grasime in mod principal.

Cantitatea de carne sau de grasime obtinuta difera in functie de sex, de rasa, de calitatea hranii. Un porc isi dubleaza greutata la o saptamana de la nastere. Cu alte cuvinte, se poate ingrasa rapid daca este ingrijit in mod corect. Porcii sunt animale putin pretentioase si necesita hrana variata. Crescatorii de porci dispun de o diversitate de alimente care pot fi oferite acestor animale.

Pentru ferma de porci veti avea nevoie de capital solid pentru demararea si administrarea afacerii, de un spatiu larg pentru adapostirea porcilor si de personal specializat. Ingrijitorii si medicii veterinari sunt indispensabili activitatii in cadrul fermei. Veti avea si cheltuieli lunare importante de apa, energie electrica si canalizare.

Criteriile sanitar-veterinare impun ca orice crescatorie de porci sa fie separata de zonele locuite. Aveti nevoie de sisteme de incalzire si de ventilatie pentru a asigura un climat benefic pentru animale.

De asemenea, trebuie sa le puneti la dispozitie spatiu suficient raportat la numar de  kilograme ale fiecarui porc. In adapost trebuie sa asigurati existenta boxelor cu asternut de paie si zona de hranire si adapare, a spatiului de circulatie si a canalelor de scurgere a dejectiilor.

Ca antreprenor ce sustine protectia mediului si respecta legile in vigoare, trebuie sa va asigurati ca dispuneti de un sistem sigur de colectare a dejectiilor. Va trebui sa dotati ferma de  porci cu echipamente si utilaje adecvate, sa achizitionati primele animale din cadrul rasei asupra careia v-ati decis si sa mai asigurati furajul necesar bogat in nutrienti pentru o calitate sporita a carnii animalelor


Tags: cresterea porcilorferma de porci

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]