Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detalii pe care trebuie sa le stii despre afacerile cu arbori Paulownia!

de Ideideafaceri.ro 01 Aug. 2012 8466
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Arborii Paulownia ne-au castigat interesul in cel mai adevarat sens. Exista deja numerosi romani care se intereseaza de aceste oportunitati de afaceri si care sunt deja pregatiti sa investeasca sume importante de bani in infiintarea unei plantatii de arbori valorosi.

Iata cateva detalii referitoare la acesti arbori, detalii extrase din ghidul "Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia":

"Ce este Paulownia? Un copac multifunctional si revolutionar de origine chineza, un arbore absolut miraculos din mai multe puncte de vedere, dar atuul sau cel mai mare consta in faptul ca are cea mai rapida crestere din lume. In numai sase luni se inregistreaza o viteza de cre stere de 2-3 metri in inaltime si 4-6 centimetri in diametru.

In termeni reali, arborele Paulownia este intr -adevar un copac de viitor. Paulownia a capatat o imensa popularitate pentru ca este un copac care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.

In Occident cultivarea sa este in plina expansiune. Este foate solicitat in special pentru productia de mobila, placaj si biomasa. Cu toate acestea Paulownia este pentru multi romani o necunoscuta, dar cine a auzit de el o data este fascinat de beneficiile care deriva din cultura lui.

Copacul Paulownia este prea putin cunoscut in Romania, cu toate ca exista aproximativ cinci tipuri de soiuri care se pot adapta foarte bine climei de aici. Numit initial Pavlovnia, acum este cunoscut si scris Paulownia. A fost denuumit astfel in onoarea reginei Anna Pavlovna a Olandei (1795–1865), fiica Tarului Pavel I al Rusiei. Din acela si motiv mai este numit si ”arborele printesei”.

Consumam mai mult lemn decat reusim sa sustinem, si, prin urmare, nu se poate trece cu vederea necesitatea lemnului care duce la defrisari infricosatoare. Deci, cum putem crea un echilibru prin impadurire pentru a compensa necesitatea de carbon si in aceleasi timp pe cea de lemn?

Paulownia rezolva acest puzzle, cu toate beneficiile unice pe care le aduce. Acesti copaci cu crestere rapida furnizeaza cherestea, combustibil si celuloza, la rate de viteza uimitoare.

Paulownia a fost cultivat cu succes in mai m ulte regiuni din intreaga lume si a dovedit abilitatile sale de regenerare si o sursa durabila de venituri.

Arborii Paulownia au o importanta extraordinara pentru echilibrul ecologic al mediului si pentru industrie, oferind de asemenea materiale de inalta calitate si lemn cu caracteristici excelente si valoare incontestabila pe piata mondiala.

Este arborele care suscita in aceeasi masura interesul silvicultorilor, managerilor de plantatii si gradinarilor pentru ca are o dezvoltare atat de rapida, ofera cherestea de calitate, are flori frumoase, frunze mari si este atat de darnic cu omenirea."


<< "Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia"




Tags: paulowniaarbori paulowniaplantatie de paulowniaafaceri paulownia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Plantatia ta de Paulownia - o afacere din care poti castiga 30.000 euro/ha

de Alina Constantinescu
22 Iun 2020
Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge...

Asociatie a cultivatorilor de Paulownia, infiintata cu scopul accesarii de fonduri europene

de Marinache Horia Cristian
24 Sep 2015
Cultura de Paulownia nu beneficiaza de fonduri europene in Romania. Totusi, aceasta situatie s-ar putea schimba dupa ce un tanar ambitios a reusit...

10 intrebari la care sa raspunzi daca vrei o afacere cu Paulownia!

de Matei Antonescu
08 Sep 2013
Afacerile cu arbori Paulownia reprezinta proiecte de viitor sigur. Spunem acest lucru pentru ca este vorba despre lemn de lux. Pentru necunoscatori,...

Afaceri sanatoase cu uluitorii copaci Paulownia

de Zenobia Badescu
19 Sep 2012
Copacul Paulownia are multe de oferit, daca cel care il cultiva este un investitor serios sau un fermier destoinic. O lista consistenta de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]