Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doresc sa fiu independent

de Serban Ionescu 21 Iun. 2010 3993
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ovidiu lucreaza de cinci ani ca tecnician la o mica fabrica de mobila la care mai lucreaza alti sapte tehnicieni si patronul lui, „stapanul fabricii”. Ovidiu este in permanenta miscare, vrea sa se ocupe intotdeauna cu ceva nou, nu-i place rutina.

Intr-o zi, si-a propus sa experimenteze proiectarea unor tipuri noi de mobilier. Proprietarul fabricii, insa, nu a fost de acord cu ideile lui. La fel si colegii sai care il si ironizau pentru aceste idei ale sale.

Ceea ce dorea patronul era ca Ovidiu sa execute cat mai corect ceea ce i se cerea. Ovidiu vedea ca aceasta fabrica ar fi putut, daca ar fi lucrat la noi modele de mobila, sa avanseze mult, dar proprietarul nu dorea sa incerce ceva nou, si nici nu era un om cu idei noi. Se impacase deja cu rutina si era absorbit de alte griji, de aceea, nici nu avea dispozitie sa faca alti pasi.

In ultimul timp, Ovidiu a inceput sa se gandeasca ca daca ar fi avut o astfel de fabrica a sa, ar fi putut sa reuseasca mai multe lucruri decat proprietarul sau. A inceput deci sa observe toate activitatile proprietarului si a inteles ca nu era un om asa de capabil cum crezuse, ii lipsea curajul, nu vedea mai departe, etc.

Atunci a inceput sa viseze pentru sine viata pe care o avea proprietarul: casa frumoasa, masina scumpa si recunoasterea sociala pe care o dobandise. Acestea erau gandurile pe care le avea in ultimul timp si dorinta de a face ceva al sau crestea crestea impreuna cu increderea in sine si in capacitatea sa. Credea deja ca va reusi la fel de bine, chiar mai bine decat a reusit patronul sau.

***
Iata un important motiv care te determina sa iti infiintezi propria ta intreprindere: nu te simti multumit cu ceea ce faci ca salariat.

Multi oameni care lucreaza in intreprinderi mici si mijlocii, salariati, dobandesc destula experienta pentru infiintarea si conducerea unei intreprinderi. Lucrand in astfel de intreprinderi ei pot sesiza segmentele libere de pe piata si-si pot face intreprinderea lor, exact pe sectoarele de piata care nu sunt acoperite. Pot folosi binenteles, clientii patronului lor, dar carora acesta nu le-a indeplinit toate dorintele in materie de mobilier.

Ai cunostinte minime despre micul mobilier si vrei sa devii independent, sa muncesti pentru tine si sa nu mai imparti profitul cu altii? Afla cum poti incepe afacerea vietii tale.



Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

Indicele ROBOR a stagnat

de Bianca Tila
06 Mar 2024
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 6,08% Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 6,11%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt...

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]