Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de fazani - Sfaturi pentru un start bun
Fazanii sunt pasari extrem de apreciate pentru carne, oua si pentru posibilitatea de a popula regiunile destinate vanatorii in tarile vestice. Crescatorii de fazani se lovesc de necesitatea de capital solid destinat amenajarii spatiului pentru dezvoltarea fazanilor si pentru materialul genetic care va popula crescatoria.
Fazanii nu sunt pasari care se cresc foarte usor si necesita furaj cu un continut bogat in proteine, suplimente de calciu si masuri de igiena sporite. Cu toate acestea, avantajele sunt numeroase, iar cei care activeaza deja in aceasta industrie se bucura de profituri mari.Iata cateva sfaturi pentru a va demara afacerea in mod benefic:
1. Incepeti prin a achizitiona familiile de fazani. Expertii din domeniu recomanda un raport de sexe de un mascul la 4 femele.
2. Puii trebuie adapostiti de frig, vant si umezeala in hale cu sisteme termice care sa mentina o temperatura constanta. Puteti folosi becuri cu infrarosii raspandite uniform. Nu faceti rabat de la aceste masuri de incalzire. Puii care nu sunt tinuti intr-un mediu cald nu vor supravietui.
De asemenea, daca nu amplasati destule surse de incalzire puii au tendinta de a se ghemui unii in altii si se pot sufoca. Aceasta este una dintre cel mai des intalnite surse de mortalitate la pui.
Afacere care poate fi demarata cu mai putin de 500 de euro - mini-ferma de fazani
3. Adapostul trebuie sa aiba o pardoseala de lemn. Nu lasati puii pe pamant sau ciment. Pamantul favorizeaza aparitia bolilor, iar cimentul este prea rece pentru aceste pasari. Spatiul pus la dispozitia unei familii trebuie sa masoare minim 5 metri patrati si trebuie acoperit cu plasa pentru evitarea evadarii pasarilor.
4. Asigurati fazanilor o nutritie echilibrata din punct de vedere proteinic. Specialistii recomanda amestecurile pe baza de grau, porumb, orz, mei, ovaz, orez, mazare, seminte de floarea soarelui, morcovi, salata, spanac, varza, branza de vaci, zer, omizi, iaurt.
5. Fazanii consuma si produse de origine animala si in randul multor pui incep de foarte devreme sa apara fenomene de canibalism. Acestia trebuie izolati de restul puilor. Va trebui sa tineti puii sub supraveghere pentru a preveni aceste probleme si la nevoie sa le taiati ciocul.
6. Masculii nu trebuie introdusi in aceeasi voliera cu femelele de la bun inceput. Mai intai se aduc volierele in care stau cei doi separati, impreuna. Timpul de acomodare este vital deoarece de multe ori masculul isi omoara femela daca nu s-a obisnuit cu aceasta. De asemenea, este esential sa amenajati voliera in care vor sta cele doua pasari cu ramuri groase si alte materiale vegetale unde sa se poata refugia femela in cazul unui atac din partea masculului.
7. Din luna aprilie pana in luna iulie, femelele depun circa 50-70 de oua. Este recomandat sa folositi pentru reproducere masculi si female mai varstanice. Din randul acestora veti obtine ouale de cea mai buna calitate, cu sanse mari de a scoate pui rezistenti.
Afacere care poate fi demarata cu mai putin de 500 de euro - mini-ferma de fazani
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit