Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma piscicola. Descrierea concurentei

de Idei de afaceri 26 Feb. 2024 139
Ferma piscicola. Descrierea concurentei
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Concurenta este formata din concurenti directi primari, concurenti secundari, concurenti indirecti si concurenti potentiali. Toate aceste categorii de concurenti trebuie analizate. In cadrul acestui punct este necesara doar enumerarea lor, cu adrese si numere de telefon.

Concurentii directi sunt aceia care ofera produse si servicii asemanatoare cu cele ale dumneavoastra (spre exemplu o alta specie de pastrav sau de peste). Acestia pot fi primari (cei mai puternici) sau secundari (care nu exercita o presiune considerabila asupra afacerii dumneavoastra).
 
Concurenta indirecta este cea care ofera pietei pe care operati produse si servicii ce se pot substitui acelora puse la dispozitie de catre dumneavoastra (ex. firmele care produc si comercializeaza carne, vand peste congelat etc.).
 
Concurentii potentiali sunt firmele care exista pe piata la ora actuala, cu domenii de activitate care in prezent nu sunt considerate similare cu ale dumneavoastra, dar care este posibil in viitorul previzibil sa se reorienteze (ex. o firma care se ocupa de cresterea animalelor, insa interactioneaza sa produca si peste pe o parte din suprafata avuta la dispozitie; o pensiune care ar putea sa-si atraga clienta prin infiintarea unei pastravarii).
 

Situatia concurentei. Explicatii

 
In acest capitol va trebui sa detaliati starea in care se afla concurenta: dimensiunile firmelor concurente, profitabilitatea acestora (venituri totale, cheltuieli totale, profitul net anual), cota de piata a concurentilor. 
 
Acest punct va fi dificil de construit deoarece va trebui sa aveti acces la multe informatii din interiorul firmelor respective. Totusi, puteti analiza bilantul contabil al firmelor respective, care este public.
 
De retinut:
 
Cota de piata se stabileste pe baza formulei CPi (CAi / CAt) x 100, unde:
 
- CAi = cifra de afaceri a firmei i;
 
- CAt = cifra de afaceri totala a sectorului de activitate al firmei i;
 
Enumerati si concurentii care si-au crescut in ultimii trei ani procentul detinut din piata. Astfel veti putea identifica tendintele de dezvoltare concreta a concurentilor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ferma piscicolaconcurentapesteafacere cu peste

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

2 idei de afaceri de peste hotare, surse de inspiratie pentru antreprenorii romani

de Alina Constantinescu
03 Aug 2017
Ne inspira ideile de afaceri geniale pe care le descoperim peste hotare. Ne inspira conceptul pe care se consolideaza business-ul, sansele sale de...

Peste 1.5 miliarde de lei din afacerile de pe litoralul romanesc

de Idei de afaceri
02 Aug 2017
Afacerile din turismul de pe Litoral, de la hoteluri la restaurante si baruri, vor depasi in acest an nivelul de 1,5 miliarde de lei, cifra aproape...

Peste 1.665 de planuri de afaceri inscrise in Programul Start-up Nation

de Alina Constantinescu
22 Iun 2017
Un numar de 1.665 de planuri de afaceri au fost depuse pana miercuri (ora 11:00) in programul Start-Up Nation, demarat pe 15 iunie, iar beneficiarii...

Peste 17.300 de cereri de finantare au fost depuse prin PNDR 2020

de Alina Constantinescu
07 Sep 2016
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit, prin intermediul submasurilor de finantare din cadrul Programului National de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]