Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fondatorii Dedeman au infiintat o firma de energie regenerabila

de Bianca Tila 13 Iul. 2022 916
Fondatorii Dedeman au infiintat o firma de energie regenerabila
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fratii Paval, detinatorii lantului de magazine Dedeman, au infiintat compania Grunman Energy. Aceasta va produce energie electrica prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperisurile centrelor logistice Dedeman din tara, arata intr-un comunicat Simtel Team, companie care mentoreaza panourile fotovoltaice in locatiile Dedeman.

Puterea instalata va fi de 35 MWp in prima faza a proiectului. Pe termen mediu si lung se doreste o putere totala instalata de peste 400 MW, potrivit comunicatului.
 
Simtel Team este o companie romaneasca de inginerie si tehnologie listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Aceasta a construit 31 de centre electrice fotovoltaice pentru Dedeman. In prezent, compania fondata de fratii Paval se bucura de renumele "cea mai mare companie antreprenoriala romaneasaca" avand in vedere cifra de afaceri.
 
Simtel Team a instalat pe acoperisurile magazinelor si centrelor logistice Dedeman o capacitate totala de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp fiind reprezentati prin 7.467 de panouri fotovoltaicve. Acestea au fost instalate in ultimele 12 luni in cadrul a zece locatii.
 
Cele doua companii doresc ca pana la sfarsitul anului sa instaleze panouri fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon si Bacau, dar si pe acoperisurile magazinelor din Barlad, Bacau, Slatina si Petrosani.
 
"Grija pentru mediu s-a numarat intotdeauna printre prioritatile organizatiei noastre. Obiectivele si valorile comune pe care le impartasim cu Simtel Team au reprezentat fundatia parteneriatului solid pe care l-am construit impreuna in ultimii ani. 
 
Le multumim pentru sprijin si dedicare si pentru faptul ca ne sunt alaturi pe acest drum a carui destinatie este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizata de actiuni concrete si eforturi permanente orientate catre o dezvoltare sustenabila", a declarat Dragos Paval, Presedinte Dedeman, in comunicat.
 
Colaborarera intre Simtel Team si Dedeman a inceput in 2019, avand ca prime proiecte instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperisurile a trei magazine Dedeman din Bucuresti (Pallady, Pantelimon si Colentiina).

In prezent, cele doua companii su continuat colaborarea, instaland panouri fotovoltaice pe acoperisurile magazinelor si centrelor logistice Dedeman din toata tara: Agigea, Alba-Iulia, Baia Mare, Bistrita, Blejoi, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Campulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Focsani, Galati, Lugoj, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Resita, Sf. Gheorghe, Slobozia, Targu-Jiu, Techirghiol, Timisoara, Turda.
 
In afara celor trei locatii mentionate din Bucuresti, fratii Paval au instalat si pe acoperisurile magazinelor din Baneasa si Ghencea. Cea mai mare capacitate de 461,16 KWp este instalata in cadrul locatiei din Baneasa. Aceasta capacitate reprezinta 1.229 de panouri fotovoltaice, iar in ultimele 12 luni energia totala produsa a fost de 10.000 MWh. Astfel, emisiile de dioxid de carbon din atmosfera au fost reduse cu aproximativ 6.200 de tone.
 
Simtel Team a instalat in ultimele 12 luni statii de incarcare pentru autoturisme electrice in parcarile magazinelor Dedeman. De asemenea, compania este responsabila de operarea si mentenanta celor 45 de statii amplasate.
 
"Suntem mandri si onorati de colaborarea cu Dedeman inceputa in urma cu mai bine de trei ani. Ne bucuram ca am avut oportunitatea de a sustine compania in drumul catre eficientizarea consumului de energie prin constructia de centrale electrice fotovoltaice si ca putem contribui in continuare la atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale Dedeman. 
 
In acelasi timp, decizia de anul trecut a Paval Holding de a veni alaturi de Simtel in calitate de actionar, inainte de listarea companiei pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, a reprezentat pentru noi o confirmare a increderii lui Dragos si Adrian Paval in echipa Simtel si in potentialul de dezvoltare al afacerii noastre. 
 
Le multumim pentru colaborarea de pana acum si privim cu optimism parteneriatul nostru, ce are ca obiectiv transformarea Dedeman intr-una dintre cele mai verzi companii din Romania", a declarat si Iulian Nedea, cofondator si CEO al Simtel Team.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: paval holdingdedemangrunman energysimtel team

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]