Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli de care sa te temi in afaceri!

de Victor Oancea 24 Aug. 2012 3217
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numeroase afaceri au fost deja puse la pamant din cauza crizei economice si mult ar fi fost aduse in acest punct si fara efectele unei economii instabile. Adevarul este ca multi antreprenori neglijeaza lucruri importante si comit greseli fatale, greseli care ii retrimit in postura de angajat sau de somer.

Iata greselile de care trebuie sa te temi in afaceri:

1. Sa pornesti o afacere fara un plan de afaceri este ca si cum ti-ai face bagajul legat la ochi, fara sa stii ce pui in trollere si apoi pleci fara tinta prin tara sperand sa ajungi intr-o locatie specifica.
Poate, cu foarte mult noroc, o sa ajungi unde ti-ai propus.

2. Sa demarezi si sa conduci o afacere, sa o sustii si sa o dezvolti cu ajutorul unor amatori este o greseala si mai mare. Nu mizati pe personal nepregatit, nespecializat. Nu faceti rabat de la calitatea acestor oameni, ei fiind cei care va pot indeplini sarcinile si responsabilitatile pentru succes deplin.

3. Sa demarezi o afacere, sa o conduci si sa o sustii fara atentie sporita la cash-flow (flux de numerar). Cash-flow-ul reprezinta diferenta dintre platile efectuate si incasarile intr-o anumita perioada de timp. Este esential sa ai bani pe care sa ii folosesti in contul afacerii asa ca ai grija ce investitii faci, ce cheltuieli efectuezi, ce avansuri platesti samd.

4. Sa demarezi si sa conduci o afacere pe timp de criza fara consultanti si brokeri reprezinta o alta greseala. Acestia sunt cei care ne ajuta sa ne asiguram ca lucrurile vor merge cat de bine se poate, ca ne vom mentine nivelul de cheltuieli cat mai redus, ca ne vom putea proteja afacerile de faliment si nu numai.

5. O alta greseala pe care o luam in calcul este cea reprezentata de capitalul de start-up. Este vital sa ne rotunjim cheltuielile prin estimare superioara. Credeti ca veti avea nevoie de 5.000 de euro pentru chiria in avans pe trei luni? Treceti 5.500 ca sa fiti mai sigur. Niciodata nu este rau sa fim precauti si este evident mai bine sa ramanem cu bani in buzunar decat sa ne trezim fara ei la mijloc de drum.

O alta strategie viabila este cea de a porni la drum cu un fond de cheltuieli neprevazute. Acesta ne fereste de numeroase probleme.

6. De asemenea, numeroase afaceri se indreapta catre faliment atunci cand neglijam necesitatea dezvoltarii. Multi antreprenori stagneaza in mersul si dezvoltarea afacerilor lor din sentimentul de frica, indoiala cu privire la situatia economica. Cu toate acestea, o afacere are nevoie sa se dezvolte, sa creasca. Aveti nevoie de produse noi, de servicii noi, de noi beneficii si caracteristici pentru produsele dvs, de noi pachete de preturi si oferte speciale, de campanii de promovare si asocieri cu diverse branduri.






Tags: afacericash-flow afaceriflux de numerargreseli afaceriafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
10 Mai 2024
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]