Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri barbatesti - Atelier de vulcanizare auto

de Zenobia Badescu 02 Mar. 2018 40441
4.13 din 296 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prestatorii serviciilor de vulcanizare auto stiu foarte bine ca succesul unei astfel de afaceri depinde intr-o mare masura de amplasament, de dotarea tehnica a atelierului si de competenta de care dau dovada in momentul in care se afla fata in fata cu clientul. In timp, beneficiarii serviciilor de vulcanizare au devenit din ce in ce mai pretentiosi si mai atenti la calitate, si daca puteti indeplini aceste conditii succesul dvs. este asigurat.

Aflati din acest articol care sunt factorii de succes pentru deschiderea unui atelier de vulcanizare auto, pentru dezvoltarea lui si pentru construirea unei afaceri profitabile.

1. In primul rand este important sa dispuneti de cca 20 mp de teren amplasat intr-o zona cat mai circulata de masini, un aspect important pentru infiintarea unei vulcanizari. Spatiul trebuie sa cuprinda atelierul propriu-zis, un grup sanitar, un vestiar si un birou pentru completarea facturilor si a chitantelor fiscale.

Amenajarea unui atelier de vulcanizare auto nu este deloc grea sau costisitoare, important este sa fie amplasat intr-un loc favorabil. Ca si in cazul spalatoriilor auto, afacerea se deruleaza foarte bine intr-un punct cu densitate mare de populatie sau cu trafic intens de autovehicule.

2. Daca atelierul este amplasat intr-o zona centrala a orasului cu atat mai bine dar daca vulcanizarea dumneavoastra este amplasata pe niste stradute laterale, exista riscul ca ea sa nu fie observata de potentialii clienti. Este nevoie sa investiti in reclama si in amplasarea unor panouri indicatoare care sa atraga atentia trecatorilor.

3. Chiar daca nu aveti experienta in domeniu, nu va faceti griji. Sorin Iurniuc, care are o vulcanizare in Brasov afirma ca „in 2-3 luni de ucenicie inveti tot ce trebuie sa stii despre activitatea de vulcanizare.” Bineinteles, cu cât dotarea tehnica a atelierului este mai competitiva, cu atat munca dumneavoastra este mai usoara, dar trebuie sa aveti in vedere si raportul dintre performanta utilajului folosit si perioada in care valoarea acestuia se amortizeaza.

4. Utilajele necesare pentru dotarea unei vulcanizari auto sunt destul de scumpe. Intreprinzatorii in domeniu apreciaza ca achizitionarea lor second-hand din Germania sau din Italia este mult mai avantajoasa, deoarece investitia se amortizeaza in timp scurt.

5. De asemenea, amabilitatea reprezinta un factor esential in sfera serviciilor si trebuie sa imprumuti ceva din specificul american cand discuti cu un client: sa-i zambesti, sa-i inspiri incredere, sa incerci sa ti-l faci prieten.

6. Programul non-stop atrage clienti in plus. In general, orarul obisnuit al unui atelier de vulcanizare auto este de la 9.00 la 19.00 in timpul saptamanii si de la 9.00 la 15.00 sâmbata si duminica inchis. Amplasarea centrala poate avea ca dezavantaj faptul ca lucrul peste aceste ore poate deranja vecinii care sunt foarte pretentiosi si sensibili la zgomot.

In schimb, daca atelierul dumneavoastra este amplasat departe de locuinte particulare, un orar non-stop este foarte important pentru obtinerea unui profit cat mai substantial. Spre exemplu, Sorin Iurniuc a optat pentru aceasta varianta si este foarte multumit. „Mai putini clienti – in general, taximetristii, care evita aglomeratia din timpul zilei – vin noaptea, dar in acest mod ne facem cunoscuti.”

7. Informatia este foarte importanta in acest domeniu, deoarece in permanenta apar pe piata produse noi, ceea ce inseamna tehnici noi de vulcanizare.

Serviciile pe care le ofera in general un atelier de vulcanizare auto sunt: reparare pene cauciuc, echilibrare roti, reglarea presiunii din pneuri, aplicare petece pe camere, dar si pe anvelope, atat la rece cat si la cald, aplicare snur in anvelope, schimburi de anvelope. Odata cu obligativitatea schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna clientii s-au inmultit si deci si afacerea dvs. poate fi una cat se poate de banoasa.

Cristian Popescu a demarat afacerea sa pornind de la o idee mai veche, care are legatura cu pasiunea sa pentru autovehicule. Acesta avea ideea, terenul, dorinta si o mica parte de banii necesari pentru afacerea sa. Afla cum a reusit sa deschida un service auto >>

Foto: Vulcanizare Sava


Tags: atelier de vulcanizareanvelopeschimburi anvelopeafaceri profitabilevulcaniari auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.13 din 5 - 296 voturi.

Articole conexe

Velopa.ro - Cum sa comanzi online anvelope allseason in doar trei minute

de Idei de afaceri
18 Iun 2021
Vrei sa faci trecerea la anvelope online sau vrei sa inlocuiesti anvelopele uzate? Daca nu ai timp sa umbli prin magazine le poti comanda online....

6 idei de afaceri profitabile pentru cei care nu vor timp liber

de Florin Amariei
04 Aug 2020
Esti activ si iti place sa faci bani din efortul propriu? Avem 6 idei de afaceri profitabile pentru tine. Nu uita, insa, ele au potential doar daca...

4 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
08 Iun 2020
Daca vrei sa intri in lumea complicata (dar frumoasa) a antreprenoriatului, atunci avem 4 idei de afaceri care vor fi profitabile si in 2020....

Afaceri profitabile pe care le poti incepe cu mai putin de 5.000 de euro

de Camelia Diaconu
27 Iun 2019
Din teama de a nu da faliment, multi dintre antreprenorii aflati la inceput de drum isi doresc sa nu investeasca sume mari de bani intr-un business....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]