Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri cu prepelite - Particularitatile hranirii prepelitelor

de Ideideafaceri.ro 03 Sep. 2011 10773
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri cu cresterea prepelitelor, cu deschiderea de ferme de prepelite sunt idei de afaceri castigatoare. Cererea nu mai are nimic de-a face cu oferta existenta pe piata si acest lucru se revede cel mai bine la export, unde strainii considera ouale de prepelita si carnea de prepelita ca adevarate delicatese. In tara, nu toti sunt obisnuiti cu aceste produse, insa cererea a inceput de cativa ani sa creasca in mod semnificativ. Iata de ce se dovedeste profitabila demararea unei idei de afaceri in acest domeniu cat mai rapid.

Competitia nu este una dintre temerile crescatorilor de prepelite. Romania inca nu a ajuns in stadiul in care sa fie subiectul unei discutii pe marginea aglomerarii comerciantilor din acest domeniu. Din contra, cererea tarilor invecinate si a celor vestice excede cu mult posibilitatea romanilor de a le indeplini.

Iata pentru amatorii acestei idei de afaceri cateva informatii legate de hrana prepelitelor, informatii care sa va determine sa va demarati o astfel de afacere care isi merita toate investitiile, pana la ultimul gram.

Principala diferenta care exista intre prepelita si alte galinacee care ne sunt familiare (gaini, fazani, potarnichi) rezida in greutatea corporala. Aceasta diferenta de talie antreneaza o marire considerabila a metabolismului bazal. Astfel, sunt necesare de doua ori mai multe calorii pentru a intretine un 1 kg de prepelite adulte fata de necesarul la 1 kg de gaini adulte.

De altfel, prepelitele tinere sunt sacrificate la o varsta foarte apropiata de stadiul de adult, in timp ce puii de gaina destinati productiei de carne se sacrifica inainte de atingerea pubertatii (adica in plina perioada de crestere). Din acest punct de vedere, un animal care creste lent are un indice de consum mare.

La prepelita se intalnesc doua aspecte contradictorii ale cresterii: pe de o parte atinge rapid varsta adulta, pe de alta parte necesita o hrana de calitate, cu carcteristici deosebite. Timpul de crestere redus si prolificitatea rapida ofera, insa, numeroase avantaje evidente, care rasplatesc eforturile cu furajarea.

Prepelitele crescute in claustrare si carora li se cere o crestere rapida, o mare precocitate, o buna productie de oua de calitate si cu o eclozionare usoara trebuie sa beneficieze de o hrana cu elemente perfect dozate. Este important ca partile componente ale alimentului sa fie bine dozate si omogenizate.

Incepatorii pot evita aceste probleme prin procurarea alimentelor direct de la producatorii specializati. Alimentul compus trebuie sa fie la final macinat, deoarece prepelita are o talie minuscula si trebuie sa incerce o cantitate cat mai mare posibil (zilnic, peste 10% comparativ cu greutatea corporala).

Pentru o crescatorie familiala nu sunt probleme, deoarece pasarile mananca foarte putin. Pentru o crescatorie industriala, regimul alimentar trebuie sa fie cat mai echilibrat posibil, deoarece conditioneaza un inalt randament al productiei de oua si de carne.

Este evident ca hrana trebuie sa fie corespunzatoare atunci cand se doreste sa se obtina un ou pe zi intr-un an intreg sau se intentioneaza livrarea pentru carne in 5-6 saptamani de la nastere.

Exista firme specializate in productia de hrana specifica prepelitelor. Sunt patru oferte diferite:
1.    Pentru reproducatori si ouatoare (adulte);
2.    Pentru pui (demaraj);
3.    Pentru ingrasat (crestere pentru carne);
4.    Pentru pasari destinate repopularii (tineret reproductie sau inlocuire).

Hrana destinata reproducatorilor si ouatoarelor este bogata in proteine, saruri minerale, vitamine, ca si cea destinata puilor, dar aceasta din urma trebuie sa fie mai usor digerabila. Hrana destinata cresterii pentru carne este mai bogata in substante vegetale, apetisante si trebuie sa contina substante care sa amelioreze la maximul caracteristicile oragnoleptice ale carnii.

Pentru cei care doresc informatii complete pe baza carora sa isi poate administra crescatoriile de prepelite in mod corect si la performanta maxima, si pentru cei care doresc sa isi demareze afaceri in domeniul cresterii de prepelite, iata un ghid complet, alcatuit de experti din domeniu.
Mult succes!




Tags: crescatorie prepelitecrestere prepeliteidei de afaceriafaceriafaceri prepeliteprepelitehrana prepelite

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
10 Mai 2024
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]