Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri in 2012 - Cresterea gastelor chinezesti

de Ideideafaceri.ro 15 Iun. 2012 11091
3.67 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gasca chineza (Anser cygnoides) este una dintre cele mai bune rase usoare de gaste. Exista aproximativ 20 de rase de gaste care provin din Anser cygnoides in China. Rasa descrisa este cea denumita gasca chineza, prezenta peste tot in Europa si in America de Nord. Gasca Chineza se recunoaste datorita prezentei unui caruncul pe cap, la baza ciocului.

Exista o varietate alba si una castanie, cea alba fiind cea mai populara in lume, dar nu si in
tara noastra. Interesul mai mic pentru varietatea castanie este probabil legat de faptul ca dupa sacrificare, tuleiele colorate fac carcasele mai putin prezentabile ca cele ale varietatii albe.

Insusiri de exterior: aspectul general este dat de portul oblic caracteristic si trunchiul ovoidal. Are capul destul de mare, gatul lung, ca de lebada. Pieptul este rotunjit, spinarea lunga, abdomenul bine dezvoltat.

Gasca Chineza alba are labele portocalii, ciocul si carunculul portocaliu, in timp ce varietatea castanie are labele portocalii si ciocul si carunculul negre sau verde foarte inchis. Una din particularitatile carunculului este ca permite sexarea incepand de la varsta de 6 sau 8 luni, carunculul masculului fiind mai pronuntat si mai gros decat cel al femelei.

Greutatea corporala: gasca chinezeasca are o marime relativ modesta, masculii adulti cantaresc in medie 5 kg ai femelele 4 kg.

Insusiri productive: aceasta rasa este recunoscuta pentru potentialul sau ridicat de ouat, care poate ajunge pana la 100 de oua intr-un sezon de ouat de 5 luni (din februarie pana in iunie). O productie de 50-60 de oua este totusi mai apropiata` de cea normala. Ouale, cu o greutate medie de 120 g, sunt mai mici decat la majoritatea celorlalte rase de gaste. Gasca chinezeasca cloceste bine.

Conformatia ai randamentul in carne al rasei Chineze nu sunt la fel de bune ca al celorlalte rase. Ea a fost mai putin utilizata pentru productia de carne, fie in rasa curata, fie in program de selectie, ca linie mama pentru producere de hibrizi comerciali. Totusi au fost formate rase noi combinand gaste din specia Anser anser cu gaste Anser cygnoides, adesea gasca chineza.

Gasca chineza este recunoscuta ca fiind un animal de paza foarte eficace. In plus, ea are labe solide si, daca este necesar, se poate deplasa pe distante mari pentru pascut. Aceasta explica probabil de ce arealul sau de raspandire a depasit frontierele Chinei. Se intalneste frecvent in zone ca Siberia sau India.


>>>Cititi mai multe detalii referitoare la demararea unei afaceri cu gaste pentru productii de carne, oua, ficat gras si penaj in cadrul lucrarii "Cresterea ratelor si gastelor".


Tags: gasca chinezagasca chinezeascaidei de afaceriafacerei cresterea ratelorcresterea gastelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Idei de afaceri online pentru 2023

de Idei de afaceri
14 Apr 2023
Romanii cu spirit antreprenorial stiu ca acum este momentul potrivit pentru a pregati o noua strategie de afaceri care sa poata fi fructificata cu...

4 idei de afaceri mici care iti aduc profit

de Florin Amariei
02 Nov 2020
Iti propunem 4 idei de afaceri mici care iti aduc profit suficient pentru a putea reinvesti sa trai din banii castigati pentru o buna perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]