Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Mic atelier pentru realizat papusi si jucarii

de Zenobia Badescu 09 Iul. 2011 15613
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Realizarea de papusi este o nisa handmade care necesita talent, rabdare si pasiune din plin. Cu toate acestea, este o lume absolut fascinanta care ofera figuri ā€žcu sufletā€ de care se simt atrasi toti cei care apreciaza arta handmade. Papusile unicat sau se serie mica lucrate manual isi au clientii lor fideli: magazinele de suveniruri, teatre, turisti straini care vor sa duca in tara lor o amintire.

„Cu creionul pe hartie, o papusa am desenat...”, asa incepea un cantec de mare succes pe vremuri. Pentru designerul Ana Ponta acest vers reda chiar primul pas din „procesul tehnologic” in urma caruia „se nasc” papusile pe care le numeste „de colectie” sau „de autor”. Sunt personaje de teatru, papusi tip portret sau in costum national.

Creion, carton(pentru tipar), materiale textile, ata, ace de cusut, pasmanterii, pasla, masina de cusut si cam aceasta este dotarea atelierului unde prind viata papusile gandite de Ana Ponta.

Toate obiectele sale sunt realizate manual. Intre altele, Ana Ponta concepe papusi imbracate in costume nationale romanesti, maghiare sau sasesti. Costumele respecta traditia populara, reprezentand diverse zone folclorice din tara.

Pasiunea pentru papusi s-a transformat incet intr-o mica afacere, fara a face compromisuri in detrimentul laturii artistice. Adresate deopotriva copiilor, cat si adultilor pasionati de arta traditionala sau artizanat, papusile nascute in atelierul de pe strada Aurel Vlaicu din Capitala pot fi excelente cadouri.

De asemenea, pentru turistii straini reprezinta niste suveniruri perfecte:sunt atat obiecte decorative, cat si modele de arta traditionala romaneasca. Cu o investitie mica, dar cu mult talent, imaginatie si munca, Ana Ponsta dovedeste cum se pot face afaceri cu papusi de colectie.

Ana Ponta afirma ca a gasit o nisa pe piata obiectelor decorative, cea a papusilor de colectie. Iata cum designerul a inceput sa se gandeasca serios la aceasta idee ca la o posibila afacere.

Absolventa unei scoli de decoratiuni interioare, s-a specializat in design vestimentar, lucrariile ei fiind expuse in numeroase expozitii. Dupa 1990 a inceput sa se orienteze spre realizarea obiectelor decorative, pe care le vindea prin galerii de arta sau magazinele de specialitate din centre comerciale.

In 2001, designerul a infiintat firma  „Ana Ponta Dolls”, avand ca domeniu de activitate realizarea de obiecte decorative.

Primul pas a fost inchirierea unui atelier format dintr-un hol si doua incaperi. Atelierul este situat in imediata apropiere a locuintei, ceea ce reprezinta un avantaj pentru ca economiseste timp, care este foarte important avand in vedere ca ea munceste si 15 ore pe zi. L-a zugravit, a refacut instalatia de gaze si de incalzire si apoi a inceput sa-l utileze din punct de vedere tehnic, aceasta insemnand baloti de materiale, pasmanterie, ace, atat si trei masini de cusut.

De atunci si pana in prezent a avut mai multe angajate care au invatat de la creatoare cate ceva din tainele meseriei.

Aceasta idee de afaceri este una profitabila, intrucat exista o cerere mare pentru aceste produse si investitii mai mici decat in cazul altor oportunitati de afaceri. Mai mult, tendintele actuala arata o preferinta mare a clientilor pentru produse handmade.

Aflati mai multe detalii referitoare la afacerile handmade aici.




Tags: afaceri handmadehandmadepapusi handmadeafacere papusiatelier handmadepapusi de colectie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri cu produse handmade

de Florin Amariei
28 Aug 2018
Iti place sa dezvolti produse unice sau, pur si simplu, ai un anumit hobby care implica realizarea de produse unicat? Fa bani din asta! Deschide o...

Cum sa iti suplimentezi veniturile din pasiune pentru obiectele handmade

de Alina Constantinescu
11 Iul 2017
Dezvoltarea unei afaceri nu este o misiune usoara, putand fi comparata cu un maraton. In fiecare zi trebuie sa cautam noi strategii de dezvoltare si...

Cum sa faci bani de acasa: incepe o afacere cu felicitari handmade

de Nita Alina
05 Ian 2021
La capitolul idei de afaceri mici avem o activitate simpla si captivanta: realizarea felicitarilor handmade. Aceste felicitari sunt deosebite pentru...

Cadouri exclusiviste de Sarbatori, invelite in ambalaje handmade

de Dan Iacobescu
25 Dec 2015
Marta's Gift, un magazin online, cu sediul fizic in Oradea, jud. Bihor, ofera cadouri de tip 'gourmet', produse care nu se gasesc in orice...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]