Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri originale - Restaurantul mediteranean!

de Maria Nicutar 10 Iun. 2013 3289
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Numerosi sunt adeptii diverselor diete in ziua de astazi. Unii prefera dieta alcalina, altii practica veganismul, unii prefera dieta ovo-lacto-vegetariana si altii cred cu toata taria ca solutia pentru un stil de viata sanatos si plin de vitalitate este dieta mediteraneana.

Si pentru ca discutam despre nevoi reale pentru un numar din ce in ce mai mare de consumatori, iata si o idee de afacere de milioane: restaurantul mediteranean. Am ales acest specific pentru ca dintre toate, dieta mediteraneana pare sa fie cea mai populara si cea care va castiga cei mai multi adepti in viitorul apropiat!

Asa ca realizam ca dieta mediteraneana reprezinta un centru de interes pentru consumatori de pretutindeni, lucru care ne determina sa cercetam si oportunitatile de afaceri din domeniu!

Dupa cum spuneam, una dintre aceste oportunitati de afaceri este restaurantul cu specific mediteranean. Discutam despre locul in care orice persoana care urmeaza aceasta dieta poate veni si consuma exact acele preparate pe care ar trebui sa le detina in meniul zilnic! Fara ingrediente nepermise, fara alimente care nu intra in dieta mediteraneana, fara produse interzise, restaurantul mediteranean reprezinta solutia perfecta!


Cum se pune afacerea pe picioare? Desigur, discutam despre o afacere extrem de complexa, o afacere care cere investitii banesti extrem de serioase. Locatia in care urmeaza sa ne oferim serviciile, salarizarea personalului, promovarea, stocul activ de produse, amenajarea si decoratiunile, mobilierul si echipamentul ... iata doar cateva dintre aspecte care vor genera o serie larga de cheltuieli.


Estimativ, o astfel de afacere ar putea cere minim 200.000 de euro, pentru un proiect care sa se auto-sustina pe o perioada de maxim 2 ani, perioda dupa care, teoretic, ar trebuie sa intre pe plus! Sa nu neglijam ca este una dintre afacerile pentru care pragul de rentabilitate ar putea aparea la o perioada de cca 2 ani de la lansare. Desigur, discutam despre estimari si diferente mari pot exista, mai ales atunci cand in discutie intra eforturi serioase de marketing si branding, implicit realizandu-se o baza solida de clienti puternic fidelizati!

Pe ce aspecte sa mizam pentru a vedea aceasta idee de afacere transformandu-se intr-o afacere profitabila si de viitor? Pe calitatea serviciilor, calitate raportata la preturile practicate. Stabiliti in mod clar carui segment de consumatori va adresati, ce servicii oferiti, ce politica de preturi veti impune si, implicit, ce strategii de marketing veti utiliza.

Mai mult, mizati pe importanta consolidarii unei echipe de top, de la ospatari cu experienta, bucatari faimosi care sa va promoveze imaginea restaurantului, marketeri si contabili priceputi si nu numai! Nu lucrati cu amatori si intotdeauna asigurati-va ca aveti spatele acoperit, prin colaborari cu mai multi furnizori si profesionisti!

La final, nu uitati faptul ca locatia va conta extrem de mult pentru succesul acestei afaceri. Nu faceti rabat de la calitatea locatiei si nici de la calitatea serviciilor de amenajare si decorare. In restaurantul dvs, clientii trebuie simte ca au pasit pe un cu totul alt taram!


Mult succes si afaceri profitabile!


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]