Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri pentru viitor

de Florin Amariei 17 Mai. 2021 10269
4.2 din 33 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Umanitatea a demonstrat de-a lungul timpului ca prin determinare si sacrificiu poate atinge orice isi propune. Ca atare, afacerile viitorului suna bine si vor crea noii miliardari ai lumii.

Trendurile in tehnologie arata ca viata noastra va fi influentata din ce in ce mai mult de tehnologie. Da, chiar mai mult decat ne influenteaza in prezent. Si, cu tot ce vedem acum, revolutia tehnologiei este de-abia la inceput.
 
In primul rand, trebuie sa vedem cum inteligenta artificiala va influenta afacerile si cati bani poate aduce. Inteligenta artificiala din ziua de astazi se refera mai mult la „machine learning”, la puterea programelor de a invata.
 
Aproape tot software-ul din ziua de astazi se bazeaza pe faptul ca in prealabil un om l-a programat cum sa actioneze in functie de situatie.
 
Dar programarea tuturor probabilitatilor este… imposibila. De cealalta parte, inteligenta artificala inseamna ca un program este in stare sa invete singur si sa se adapteze. Daca ii arati unui program inteligent o cantitate enorma de poze cu pisici, acesta va ajunge ca pe viitor sa poata sa identifice de unul singur o pisica.
 
Ei bine, ceea ce acum 10 ani tinea de filme de actiune si fictiune, astazi este o realitate. Probabil ca nu stiai, dar interactionezi zi de zi cu inteligenta artificiala. Fie cauti ceva pe Google sau intri pe Facebook, ceea ce vezi este intr-o anumita masura influentat de catre inteligenta artificala.
 
Asadar, ce afaceri poate genera inteligenta artificiala? Potentialul aici este enorm. Ca oameni, avem o putere limitata de a analiza date, de a citi printre randuri si de a vedea trendurile. Dar un program nu oboseste niciodata. Tot ce trebuie sa faci este sa-i dai cantitati enorme de date si acesta le va analiza si iti va spune ce se intampla.
 
Sa ne gandim doar la cateva idei de afaceri care ar putea implica cu usurinta inteligenta artificiala: 
 
  • Inteligenta artificiala + educatie ca idee de afacere. Imagineaza-ti un copil care are propriul lui tutore inteligent si care primeste informatii 100% adaptate pentru nevoile lui. Atunci cand „tutorele” il va intreba pe copil daca a inteles ceva, si acesta spune da, dar limbajul lui nonverbal spune altceva, acest tutore poate interpreta datele si sa mai insiste pe subiect. Sa nu mai spunem ca poate accesa toate informatiile disponibile pe internet si sa raspunda copilului la orice intrebare.
 
  • Inteligenta artificiala + agricultura ca idee de afacere. Cum ar fi daca in perioada in care se planteaza culturile fermierii ar putea avea acces la toate datele despre cum va fi vremea anul acela, ce tendinte sunt la nivel continental si international, ce schimbari economice au loc si le va fi recomandata o recolta tinand cont de mii de criterii?
 
  • Inteligenta artificiala + managementul resurselor umane ca idee de afacere. Cum ar fi daca managerul de resurse umane sau CEO-ul ar beneficia de un asistent care sa analizeze toate datele despre toti angajatii si sa-i spuna ca angajatul Gigel reactioneaza mai bine la lauda decat la critica, faptul ca lucreaza mai bine cu Andrei si Ioana si ca este cel mai bun la un anumit tip de taskuri?
 
  • Inteligenta artificiala + sanatate ca idee de afacere. Cum ar fi daca seara cand ajungi acasa sa ai un email primit de la asistentul tau personal care sa iti spuna ca cel mai probabil saptamana viitoare vei raci si sa iei pastilele X si Y (dupa ce consulti si medicul, bineinteles). Tot ce a avut nevoie a fost sa interpreteze datele de la bratara de fitness pe care o porti.
 
Utilizarile sunt nelimitate.
 
Tu te-ai hotarat?
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri de viitorinteligenta artificiala afaceriai business

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 33 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri de viitor sigur - Construieste-ti un camin de batrani!

de Ilinca Dobrescu
05 Oct 2012
Numarul pensionarilor este in crestere continua si o mare pondere spera sa isi poata asigura un loc intr-un camin de batrani. Motivele sunt numeroase...

Idei de afaceri de viitor necontestabil: Consultanta pentru start-up-uri!

de Maria Nicutar
15 Aug 2012
Exista numeroase idei de afaceri de viitor sigur, necontestabil. Acestea sunt cele pentru care exista sau ar trebui sa existe cea mai mare bataie in...

Idei de afaceri de viitor: Cum ne deschidem un studio de yoga?

de Ilinca Dobrescu
05 Aug 2012
Sa te mentii in forma nu mai reprezinta de mult timp o simpla dorinta. A devenit o reala necesitate si extrem de multe persoane au inteles faptul ca...

3 idei de afaceri de viitor, 3 afaceri profitabile pentru oricine!

de Matei Antonescu
18 Ian 2012
Idei de afaceri exista pe toate drumurile. Deschidem o revista de orice gen si curg idei de afaceri care ne tenteaza intr-o masura mai mica sau mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]