Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei profitabile de afaceri la domiciliu

de Idei de afaceri 18 Apr. 2023 1712
Idei profitabile de afaceri la domiciliu
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca intrati intr-un supermarket sau in orice magazin de dimensiuni relativ mari, veti observa la vanzare niste produse simple si foarte atragatoare: lumanarile de interior – decorative sau aromatizate.

In cazul lumanarilor de interior, elementul esential este aspectul: lumanarile decorative pot avea practic orice forma – un globulet, un ou de Paste, un Mos Craciun, un fruct, un animal etc. – si chiar in asta consta atractivitatea lor.
 
La cele aromatizate conteaza mai putin aspectul si mai mult utilitatea (prin ardere, ele raspandesc un miros placut, care parfumeaza atmosfera), din acest motiv ele pot fi simple recipiente – cutiute din tabla sau paharele din ceramica – in care se fixeaza un fitil si se toarna un amestec de ceara, coloranti si uleiuri eterice. 
 
Amplasate intr-un loc discret din locuinta, ele isi indeplinesc in mod eficient rolul mentionat mai sus, anume acela de a raspandi in aer o aroma placuta si relaxanta.
 
Lumanarile de interior se bucura de un succes incontestabil. Ele se vand, practic, in tot timpul anului, deoarece placerea de a avea o lumanare-bibelou sau nevoia de a simti un miros placut in incapere (mai ales atunci cand aveti musafiri) nu sunt legate de vreun moment anume. 
 
Si, in mod logic, aceste vanzari cresc in perioada sarbatorilor de iarna sau de zile precum 1 si 8 Martie, cand toata lumea alearga dupa cadouri mai mult sau mai putin simbolice.
 
Productia de lumanari de interior este, asadar, o afacere. Iar estetica si utilitatea acestor produse nu sunt singurele argumente pentru a va determina sa demarati o asemenea activitate. 
 
Astfel, procesul de productie este foarte simplu si interesant (unora le poate parea chiar o joaca); spatiul necesar nu ridica niciun fel de probleme, fiind suficienta chiar si o bucatarie ceva mai mare; investitia initiala este accesibila oricui, pentru ca nu e nevoie de echipamente, ci doar de un modest set de ustensile. Si, in fine, un argument foarte important ar fi urmatorul: majoritatea lumanarilor care se gasesc deja pe piata sunt din import.
 
De ce nu ati schimba dumneavoastra aceasta situatie, venind cu o oferta autohtona atragatoare pe aceasta piata insuficient exploatata?
 

Cum se realizeaza o lumanare?

 
In primul rand, se recomanda sa incepeti aceasta afacere ca un hobby, deoarece nu are rost sa investiti intr-un atelier in adevaratul sens al cuvantului pana nu stapaniti la perfectie procesul de productie. 
 
Din acest motiv, bucataria este, in general, cel mai potrivit spatiu pentru confectionarea lumanarilor. Aici gasiti o sursa de caldura, apa curenta si, nu in ultimul rand, o masa, lucruri care va permit sa lucrati in siguranta si confort.
 
Dezavantajul il constituie faptul ca veti face un oarecare deranj in acest spatiu in care mai trebuie sa si gatiti si, eventual, sa mancati. Fabricarea lumanarilor produce destul de multa mizerie si va fi nevoie sa acoperiti masa de lucru si podeaua cu ziare, folie de aluminiu sau hartie-pergament. 
 
Folia de aluminiu si hartia-pergament sunt cele mai indicate, deoarece stropii de ceara care sar accidental se pot indeparta usor, fara a lasa urme. Se poate lucra si la o masa amplasata intr-o curte, ceea ce constituie o varianta foarte practica in zilele cu vreme buna.
 
Foarte pe scurt, procedeul este urmatorul: intr-o matrita (metalica, de obicei) se fixeaza un fitil de bumbac, dupa care matrita se umple cu un amestec de parafina, ceara, acid stearic, coloranti si arome. 
 
Amestecul se lasa sa se raceasca si sa se intareasca, apoi se extrage din matrita, ceea ce rezulta fiind o frumoasa lumanare care copiaza forma matritei.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: lumanarilumanari handmadeafaceri profitabileafaceri de succesafaceri cu lumanarilumanari decorativelumanari aromatizate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

6 idei de afaceri profitabile pentru cei care nu vor timp liber

de Florin Amariei
04 Aug 2020
Esti activ si iti place sa faci bani din efortul propriu? Avem 6 idei de afaceri profitabile pentru tine. Nu uita, insa, ele au potential doar daca...

4 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
08 Iun 2020
Daca vrei sa intri in lumea complicata (dar frumoasa) a antreprenoriatului, atunci avem 4 idei de afaceri care vor fi profitabile si in 2020....

4 idei de afaceri de succes in orase mici

de Florin Amariei
23 Iun 2021
A porni o afacere nu trebuie sa fie un chin. Iata ce poti pune la cale in orase mici pentru a obtine un profit lunar decent. In Romania sunt...

Afaceri profitabile pe care le poti incepe cu mai putin de 5.000 de euro

de Camelia Diaconu
27 Iun 2019
Din teama de a nu da faliment, multi dintre antreprenorii aflati la inceput de drum isi doresc sa nu investeasca sume mari de bani intr-un business....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]