Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Importanta cresterii melcilor si profitabilitatea din spatele acestor afaceri

de Ideideafaceri.ro 02 Sep. 2011 4950
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu sute de ani in urma erau iubiti de vrajitori, care avea convingerea ferma ca pot vindeca sute de boli preparandu-le carnea bizara dupa retete oculte. Astazi sunt o delicatesa in marile restaurant si se gasesc cu greu, datorita unei cereri de aproape sase ori mai mari decat oferta. Melcii au traversat istoria incet, asa cum le si place sa mearga, ajungand pe masa unor europeni sau americani in cautare de retete excentrice.

Cresterea melcilor a fost privita mult timp ca o gluma. Cum unul dintre principalele defecte ale omenirii tine de rezistenta la schimbare, era normal ca aceasta afacere sa fie privita cu circumspectia de care s-au bucurat, la vremea lor:cresterea chinchillelor pentru blana, cresterea ratelor si a gastelor pentru ficat sau cresterea strutilor. In prezent, anual, mii de camioane duc sute de mii de tone de melci catre clientii doritori sa ii foloseasca in tara sau pentru export.

Un clasament mondial al celor mai mari consumatori de melci arata ca Franta ocupa, detasat, primul loc. La mare distanta, vine Spania, apoi Grecia si Italia, dar ecartul se micsoreaza cu fiecare an. Statele Unite ale Americii, Australia si chiar Japonia au dat de curand de gustul melcilor, valoarea importurilor de melci ale acestor tari fiind, insa, demna de luat in seama.

Atentia deosebita de care se bucura aceasta mica gasteropoda nu a lasat indiferente numeroase institutii international, care ofera finantari ce, uneori, merg pana la 100.000 de euro. Conditia este ca suma finantata sa nu acopere mai mult de 50% din investitia initiala.

Afacerea bazata pe cresterea melcilor nu este o afacere pe care sa o incafram in seria celor mai dificile. Pe de alta parte, nici usoara nu este, factorii care pot perturba viata melcilor, linistita si plina de profit pentru initiatorii acestor afaceri, fiind demni de luat in consideratie. Privind, insa catre sumele ce se pot scoate din aceste afaceri, toate greutatile devin insignifiante.

Pentru amatorii acestei afaceri cu cresterea melcilor, iata un ghid complet alcatuit de experti din domeniu, ghid ce va ofera informatii complete care sa va ajute sa demarati si sa conduceti o afacere profitabila in acest domeniu.




Tags: melciafacere melcicresterea melcilorinformatii melcighid crestere melci

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]