Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imprimantele 3D - oportunitatea de afacere pentru micii fabricanti

de Andrioae Ruxandra 17 Iun. 2014 6419
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Imprimanta 3D este un fel de aparat care fabrica diverse lucruri chiar in biroul tau sau acasa. Ele pot crea obiecte tridimensionale, majoritatea din plastic, desi unii folosesc si ceramica, metal sau alte materiale.

 
Intr-un fel, termenul de "imprimare 3D" nu este inteles corect. Pare sa transforme obiecte din hartie, ca origami. Acest gen de imprimante nu functioneaza chiar asa. In schimb, imprimanta functioneaza dupa o schita a obiectului respectiv. Apoi, se alcatuieste un obiect tridemensional din plastic sau alte materiale. Majoritatea imprimantelor 3D functioneaza depozitand materialul in mici sectiuni pana cand obiectul se construieste. 
 
Tehnologia nu este una noua. Companiile aerospatiale si fabricantii auto folosesc la scara inalta imprimantele 3D de 25 de ani. Noutatea o reprezinta faptul ca este disponibila pe piata micilor afaceri. Recent, imprimantele 3D au starnit valva in online de cand au fost folosite pentru crearea unui pistol. 
 
Imprimantele 3D pot fi folosite pentru a crea noi prototipuri de produse in industria designului si chiar la o scara mica de operatiuni. Pentru inventatori si micii fabricanti, a dezvolta prototipuri de produse inseamna o cheltuiala semnificativa. Imprimanta 3D simplifica aceste procese permitand creatorilor sa faca designuri digitale. Folosirea acestui gen de imprimante poate facilita producerea prototipurilor fara prea multe costuri.
 
Imprimantele 3D pot fi folosite in diverse industrii. De exemplu:
 
Arhitectii folosesc acest tip de tehnologie pentru a crea constructii in miniatura sau piese pentru a vedea cum se potrivesc in spatiul real. 
Producatorii de jucarii pot folosi imprimanta 3D pentru a face papusi sau jucarii in miniatura.
Cei care se ocupa de designul bijuteriilor au posibilitatea, datorita imprimantelor, sa creeze bratari, pandantive sau alte accesorii.
 
In general, imprimantele 3D pot crea ceasuri, proteze medicale sau masini. In ceea ce priveste viteza de creare a prototipurilor, este una foarte mare. In afara de producerea unui model si de gasirea unor materiale, cei care vor o afacere in acest sens pot desena modelul si apoi sa-l printeze.
 
Pe langa investitia initiala in ceea ce priveste imprimanta si materialele, costurile sunt reduse.
Daca esti un fabricant la scara mica, imprimantele 3D pot fi folosite pentru procesul de fabricare. Singurul dezavantaj este ca dureaza sa creezi un prototip si nu pot fi folosite la scara larga (asta in cazul in care folosesti imprimanta doar pentru afacerea ta, vei avea nevoie de un numar mai mare). Imprimantele 3D pot imprima insa si prototipuri care au drepturi de autor, iar acesta este un alt dezavantaj, pentru ca incalca drepturile de autor.
 
Imprimantele variaza in functie de dimensiune, capacitate si pret. Daca iti permiti, o poti gasi pe piata, inclusiv in online. Unele dintre modele se pot conecta prin wi-fi, permitand userilor sa downloadeze imaginile si sa le transforme in obiecte reale sau pot printa si prin intermediul porturilor USB. 
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afacerioportunitati de afaceriimprimante 3dafaceri miciimprimare 3d

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

10+ idei de afaceri pentru cupluri

de Bianca Tila
19 Dec 2024
Multe cupluri aleg sa infiinteze o afacere, lucru ce ii apropie si ii ajuta in gestionarea operatiunilor. Legatura stransa din cuplu poate aduce...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]