Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce sa investesti sume mici. 10 idei de investitii

de Bianca Tila 24 Sep. 2024 59
In ce sa investesti sume mici. 10 idei de investitii
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitia este un plasament de capital pe termen lung in industrie, agricultura, comert etc. Din punct de vedere economic, gestionarea investiilor este o miscare inteligenta. Educatia financiara ne invata notiuni despre venituri si cheltuieli, si organizarea eficienta a acestora. Dupa ce aceasta lectie este finalizata cu succes, un pas esential pentru generarea unui venit pasiv sau a unor economii il reprezinta investitiile.

Cu ajutorul acestora, plasezi o suma de bani cu care te simti confortabil (conform venitului si cheltuielilor) cu scopul de a obtine un potential profit. Investitiile au nevoie de efort si documentare.

Investirea unei sume de bani intr-un activ nu-ti garanteaza succesul, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de informatii financiare, consultanta si timp dedicat. In calculul investitiilor trebuie sa fiti constienti de beneficiile viitoare, dar si de riscurile cu care vine un anumit domeniu. Este foarte important sa intelegi cum functioneaza aceasta zona, ce tip de instrumente sa utilizezi si ce riscuri si randamente pot aduce anumite investitii.
 
Un alt aspect de retinut este ca fiecare investitie prezinta un anumit grad de risc, astfel este important sa le cunoasteti natura si sa fiti capabili de o alegere conform cu stilul vostru de viata. Daca puteti suporta o suma mai mare de bani, puteti alege sa investiti in mai multe domenii, pentru o siguranta sau puteti alege una singura. De asemenea, riscul de a pierde tot este mai mare, comparativ cu investirea in mai multe domenii.
 

investitii
 

De ce sa investesti sume mici

 
 
  • Facilitatea sumelor mici - Majoritatea nu dispune de sume mari pentru a investi, astfel investirea unor sume mici lunare regulate devine o masura sigura. Indiferent de fluctuatia pietei, planul financiar se poate indeplini pe termen lung precum fac marii investitori.
  • Risc scazut - In conditiile in care sunteti la inceput de drum si nu aveti idee cum trebuie sa gestionati banii, ideea de a investii sume mici in mai multe domenii poate deveni o oportunitate de invatare. Daca pierdeti investitia dintr-un activ, puteti castiga de pe urma altuia. In acest sens, capatati experienta, fara sa va para rau sau sa suferiti financiar de pe urma unei sume mai mari investite.
  • Efectul costului mediu - In momentul in care preturile sunt mici poti achizitiona mai multe actiuni, daca investesti 200 de euro pe luna, cand pietele sunt sus, s-ar putea sa poti cumpara doar 40 de actiuni/unitati din fondul de investii ales (actiunile fiind 5 euro fiecare). Acest lucru nu s-ar intampla daca investitia s-ar face cand pietele sunt jos, iar actiunile ar avea o valoare de 4 euro fiecare. Astfel, cu cei 200 de euro investiti, ati putea achizitiona 50 de actiuni. Efectul costului mediu este o strategie buna pentru un incepator in investitii care vrea sa aloce o suma mica acestui domeniu. 
  • Timpul - Pietele au fluctuatii regulate si tind sa se stabilizeze si sa castige pe termen lung. Multi investitori sunt de parere ca timpul in piata invinge “timing the market” (Sincronizarea pietei este actiunea de a introduce sau de a retrage banii de pe o piata financiara sau de a schimba fondurile intre clasele de active pe baza unor metode predictive. Daca investitorii pot prezice momentul in care piata va creste sau va scadea, acestia pot face tranzactii pentru a transforma miscarea pietei in profit). Cu cat poti sta investit mai mult timp, cu atat ar putea fi mai bine, avand in vedere ca in randul investitiilor nu exista garantii de succes, iar performanta anterioara nu prezice randamentele viitoare. Sumele mici investite regulat te tin in piata si se pot dovedi profitabile pe termen lung. 
 

In ce poti sa investesti sume mici  

 

Fonduri de investitii

 
Fondul de investitii reprezinta o forma  de asociere prin care un grup de oameni pune la un loc diferite sume de bani pentru a obtine avantaje financiare. Banii stransi sunt gestionati de un specialist (manager de fond), angajat al unui administrator de fond (Societatea de Administratie a Investitiilor). 
 
Fondurile de investitii beneficiaza de transparenta si de reglementare stricta in Romania. De asemena, acestea nu au personalitate juridica si te poti bucura de diversitate, avand posibilitatea de a accesa si tranzactiona capital in fiecare zi.
 
Fondurile de investitii se adreseaza persoanelor fizice si celor juridice, putand fi accesate de persoanele rezidente sau nerezidente, romani sau straini, care au implinit 18 ani. In acest sens, fondurile de investitii se adreseaza oricarei persoane care are resurse financiare disponibile si care isi doreste sa obtine venituri suplimentare.

Daca te gandesti cum sa investesti bani, aceasta modalitate reprezinta raspunsul. Pe piata din Romania exista numeroase fonduri de investitii. In functie de caracteristicile pe care le detin, de strategiile de investitii pe care le adopta, dar mai ales in functie de gradul de risc pe care si-l asuma fiecare, veti avea posibilitatea de a alege varianta cea mai potrivita obiectivelor impuse. 
 
O buna idee de a face bani o reprezinta fondul de investitii, mai ales dupa modul de functionare:
 
  • Un investitor pune o anumita suma de bani intr-un fond, mai exact cumpara unitati de fond, in functie de valoarea unitara a unitatii de fond ii revine un anumit numar de unitati. Unitatea de fond reprezinta detinerea investitorului, adica investitia sa in fondul respectiv, drept proprietate asupra unei cote-parti din profiturile generate de fond sau din responsabilitatea fata de pierderi.
  • Sumele colectate de fond de la investitori sunt investite de SAI/AFIA in diferite instrumente financiare si active regasite pe diferite piete, conform celor specificate in documentele fondului
  • Activele achizitionate sunt “depozitate” de catre un depozitar, care verifica, certifica si raspunde de existenta si evidenta lor corecta in portofoliul fondului.
  • Se formeaza valoarea tuturor investitiilor, mai exact activul total al fondului. Din activul total se scad cheltuielile curente de functionare ale fondului si se calculeaza valoarea unei unitati de fond care se publica regulat.
  • Investitorii pot rascumpara unitatile de fond, ceea ce inseamna ca in schimbul titlurilor, pe care le cedeaza fondului, vor primi o suma de bani echivalenta calculata in functie de valoarea de piata a unitatilor de fond, din care se scad eventualele taxe si comisione de SAI la momentul titlurilor.
 
Pentru un investitor incepator in fonduri de investitii recomand sa tina cont de:
 
  • In urma unei investitii comune aferente fondului de investitii, profitul rezultat si pierderile sunt impartite in mod proportional in functie de valoarea investita de catre fiecare deponent in parte. Astfel, daca suma investita este mica si pierderile vor fi usor de suportat.
  • Prospectul fondului contine toate informatiile utile referitoare la strategia investitionala si la posibilele riscuri implicate.
  • Reprezentantii fondului trebuie sa va raspunda la orice intrebare si sa va asigure informatiile de care aveti nevoie. Nu investiti daca aveti neclaritati!
  • Participarea la un fond de investitii trebuie confirmata printr-un certificat care sa ateste detinerile pe care le aveti in fond.
  • La inceput, trebuie sa cunoasteti toate costurile - comisionale si taxele - implicate.
  • Fondurile de investitii nu sunt produse bancare. Chiar daca sunt fonduri pentru care distributia de unitati de fond se realizeaza de catre banci, exista diferente intre produsele bancare si fondurile de investitii. Una dintre acestea este aceea ca fondul de investitii reprezinta un portofoliu de investitii.

Obligatiuni 

 
Daca te gandesti in ce sa investesti sume mici de bani, iti prezint obligatiunile. Acestea sunt instrumente financiare prin intermediul carora emitentul imprumuta o suma de bani, in anumite conditii specifice in prospectul de emisiune, de la investitorii interesati.
 
  • Obligatiunile pot fi de mai multe tipuri:
  • Obligatiuni guvernamentale (titluri de stat)
  • Obligatiuni municipale
  • Obligatiuni corporative
Astfel, nu trebuie sa stai mult pe ganduri cand analizezi avantajele obligatiunilor. In lista ideilor de investitii, obligatiunile listate la Bursa de

Valori au un avantaj in fata celor nelistate, putand fi cumparate si dupa data emisiunii sau valorificate inainte de data scadentei. Acest fapt face ca de pe urma obligatiunilor sa se poata castiga in doua moduri: prin dobanda primita de la emitent sau prin aprecierea pretului de piata.

Toate afacerile incep de la o mica pasiune. Totusi, depinde de ce modele alegi sa-ti traseze drumul, in ghidurile noastre gasesti tot ce ai nevoie pentru infiintarea unei afaceri... vezi AICI<<
 
De asemenea, obligatiunile sunt metode de investire a banilor sigure si eficiente. Cele mai cunoscute sunt tilurile de stat, care sunt emise de Ministerul Finantelor si au rolul de a finanta datoria Statului Roman. Din unghiul investitorilor, acestea sunt privite drept o alternativa la depozitele bancare si sunt cele mai putin riscante, asigurand in totalitatea suma investita.
 
Titlurile de stat tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti sunt preferate si datorita lichidarii pe care o ofera.
 
Obligatiunile sunt instrumente financiare cu venit fix si cu risc scazut, perfecte atat pentru cei care se gandesc in ce sa investeasca 100 euro, dar si pentru cei care vor sa investeasca sume mari de bani. Venitul fix se refera la dobanda platita de emitent la intervalele regulate, de cele mai multe ori anual sau semestrial, denumita si cupon. 
 
Totusi, obligatiunile sunt mai riscante comparativ cu depozitele bancare, nefiind garantate in cazul in care emitentul ajunge in imposibilitatea de a-si acoperi cheltuielile de plata. Cu toate acestea, dobanzile sunt mai mari in astfel de cazuri si se compenseaza acest risc.
 
Fata de actiuni, obligatiunile sunt mai putin riscante, dar si mai putin atractive din punct de vedere al randamentelor. In cazul falimentului, creditorii obligatari sunt situati in fata actionarilor la masa credala, avand sanse mai mari de a-si recupera banii investiti.

O exceptie o reprezinta obligatiunile convertite, care dau dreptul ca la scadenta investitorul sa aleaga intre a primi banii inapoi si a primi in schimbul lor actiuni ale emitentului. Totusi, acestea sunt destul de rare, iar atunci cand sunt emise sunt adresate unui numar mic de investitori institutionali.


actiuni
 

Actiuni 

 
Atunci cand te gandesti in ce sa investesti 10.000 euro, actiunile sunt un raspuns potrivit. Totusi, pentru a investi aceasta suma trebuie sa ai o toleranta ridicata la risc. 
 
Actiunile sunt valori mobiliare care reprezinta proprietatea unei fractiuni a unei companii. Corporatiile emit actiuni pentru a strange fonduri in vederea finantarii activitatii sau unor noi proiecte.

Astfel, actionarii au dreptul sa primeasca dividente si drept de vot, avand in vedere ca detin, din punct de vedere tehnic, o parte a companiei. Un lucru de mentionat este ca acest ultim lucru mentionat tine cont de marimea investitiei in companie. 
 
Investitiile in actiuni sunt posibile pentru oricine doreste sa participe, deoarece companiile publice sunt listate la o bursa.
 
In momentul in care o firma devine publica, actiunile sale pot fi cumparate si vandute pe piata secundara, adica bursa. O bursa de valori actioneaza drept intermediar -  o locatie centralizata in care cumparatorii si vanzatorii incheie tranzactii.
 
Cu siguranta nu este prima oara cand auziti de “fluctuatiile pietei”. Pretul unei actiuni poate scadea sau creste in functie de modificarile ofertei si cererii de actiuni. Daca o companie are o afacere de succes , pretul actiunii sale ar trebui sa creasca. Situatia fundamentala a businessului este absolut critica, asadar investitorii se concentreaza pe performanta financiara si reactioneaza la rapoartele de castiguri.
 
Un potential investitor trebuie sa deschida cont de brokeraj. Cel mai bun broker ar trebui sa faca tranzactionarea burselor convenabila si la preturi reduse, dar si sa isi sprijine clientii in ceea ce priveste educatia si stirile depre piete. Pentru fiecare investitor, alegerea broker-ului este una dificila.
 
Dupa efectuarea contului si alimentarea acestuia de la o casa de brokeraj, investitorii pot plasa primele tranzactii si monetiza pozitiile. In plus, brokerii ofera tutoriale, dar in acelasi timp firmele specializate tind sa isi adapteze platformele incat sa devina din ce in ce mai intuitive. 
 
Pentru incepatori este important de cunoscut faptul ca exista doua tipuri de investitii: 
  • Actiuni de crestere (growth stocks) - Companiile despre care se asteapta sa inregistreze niveluri mari de crestere a profitului in viitor. Avand in vedere ca preturile actiunilor ar putea depasi performanta pietei largi, investitorii pot beneficia de acest aspect.
  • Actiuni de valoare (value stocks) - Firme bine stabilite, cu fundamente solide, iar companiile platesc dividente, o alta sursa de venit pentru investitor.
 
O alta abordare in lumea actiunilor este si tranzactionarea, care adesea este privita drept o abordare pe termen scurt. De obicei, cei care tranzactioneaza actiuni intentioneaza sa profite de miscarile rapide de pret. 
 
Viitorii investitori in actiuni nu trebuie sa se simta descurajati din cauza lipsei de cunostinte. Totul trebuie sa se inceapa cu o documentare amanuntita si cu pasi mici. Cu cat veti experimenta mai mult, cu atat veti invata in ce sa investiti bani si sa iesiti profitabili.
 

Criptomonede   

 
In ce sa investesti sume mici? Raspunsul este simplu si se afla pe buzele fiecaruia, criptomonede. Piata crypto functioneaza pentru orice buget, existand monede la inceput de drum care pot fi achizitionate usor, cu bani putini.
 
Pentru necunoscatori, criptomoneda este o moneda digitala care functioneaza pe baza tehnologiei registrului distribuit numit blockchain si utilizeaza criptografia pentru securitate. Aceasta este descentralizata si functioneaza independent de o banca centrala.
 
Comparativ cu monedele traditionale, criptomonedele nu sunt sustinute de o marfa fizica sau de un guvern, iar valoarea lor este determinata de cererea si oferta de pe piata. Criptomonedele pot fi folosite pentru a achizitiona bunuri si servicii, a transfera fonduri si a tranzactiona pe piete. In plus, cele mai populare criptomonede sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple si Cronos.
 
Multe dintre acestea sunt create printr-un proces de minare, care implica rezolvarea unor ecuatii matematice complexe pentru a valida si inregistra tranzactiile pe un blockchain.
 
In ceea ce priveste cumpararea criptomonedelor urmati pasii de mai jos:
 
  • Alegeti o platforma criptografica pe care sa o utilizati, cum ar fi aplicatia Crypto.com sau Exchange Crypto.com.
  • Creati un cont pe platforma aleasa prin furnizarea de informatii personale si verificarea actului de identitate, cunoscute si sub denumirea de proceduri „cunoasteti-va clientul” (KYC).
  • Depuneti moneda fiat sustinuta sau o alta criptomoneda in contul nou creat. Aplicatia Crypto.com accepta transferuri bancare, carduri de credit, carduri de debit si transferuri de criptomonede pentru a cumpara criptomonede, in functie de regiune.
  • Navigati la sectiunea „Cumpara” din aplicatia Crypto.com si selectati criptomoneda pe care doriti sa o cumparati.
  • Introduceti suma de criptomoneda pe care doriti sa o cumparati si confirmati tranzactia.
  • Criptomoneda este depusa in portofelul de criptomonede. De aici, criptomoneda poate fi transferata in alte portofele de criptomonede sau convertita inapoi in moneda fiat sustinuta si transferata in contul bancar al titularului de cont.
  • Este important sa efectuati o cercetare adecvata si sa alegeti o platforma de incredere pentru a cumpara si stoca criptomonede. De exemplu, Crypto.com se angajeaza sa asigure securitatea si conformitatea cu reglementarile si detine un numar mare de certificari de securitate, inregistrari de reglementare si licente la nivel global, precum si Proof of Reserves verificate.

criptomonede

Aur 

 
Multi privesc aurul drept o investitie sigura, avand in vedere ca este un activ care isi mentine valoarea, in ciuda incertitudinii economice sau a fluctuatiilor de pret.
 
Aurul este un mod bun de a diversifica portofoliul, iar investitorul se poate proteja impotriva inflatiei. In prezent, investitiile in aur au nevoie de cunoasterea pietei si a cererii. Activele fizice, precum lingourile de aur, monedele si bijuteriile, reprezinta cea mai comuna forma de investitie pentru persoanele fizice. 
 
Lingourile de aur sunt o alegere populara pentru investitorii care doresc sa achizitioneze aur fizic. De obicei, acestea se vand la gram sau uncie. In plus, puritatea, producatorul si greutatea aurului ar trebui sa fie gravate pe fata lingoului. In momentul in care cumperi lingouri fizice de aur puritatea este cruciala deoarece aceasta confirma valoarea aurului.
 
Pe de alta parte, fondurile tranzactionate la bursa, actiunile companiilor miniere de aur si contractele futures pe aur reprezinta optiuni mult mai actuale de investire in aur. In ultimele decenii, tehnologia si-a pus amprenta, iar tranzactionarea aurului n-a putut fi niciodata mai simpla. Pietele fiannciare au permis investitorilor sa achizitioneze aur cu taxe mici sau chiar fara costuri.
 

Imobiliare

 
In randul romanilor, imobiliarele se afla pe lista investitiilor preferate. Acestea sunt tangibile si atragatoare, insa sunt mult mai complexe decat par. Nu este suficient sa cumperi un apartament si sa-l dai spre inchiriere. Inainte de a incepe procesul acestei investitii, trebuie sa ai in vedere costul de intretinere, riscurile neocuparii si alte cheltuieli neprevazute.
 
Cum am stabilit de la inceput, nu exista investitii fara risc, nu exista o investitie perfecta pentru toata lumea. Inainte de a achizitiona ceva este important sa intelegi toate optiunile disponibile. Nu trebuie sa te limitezi doar la ideea de a cumpara si inchiria o proprietate. In acest sens, exista si alte modalitati de a investi in fonduri imobiliare sau in proprietati comerciale.
 
Multi ignora costurile si timpul necesar pentru administrarea unei proprietati. De asemenea, unii investitori nu inteleg riscurile si nu evalueaza rentabilitatea altor optiuni.
 
Daca este sa punem in balanta riscul si randamentul imobiliarelor, trebuie mentionat pretul. Acesta este imprevizibil, iar cererea pentru ele va exista mereu. De obicei, preturile urmeaza inflatia si genereaza venituri din chirii.
 
Imobiliarele nu sunt cele mai ieftine investitii, insa daca va orientati catre zone mai nepopulare puteti da de preturi mici. Daca sunteti in cautare de o proprietate ieftina, care sa devina un spatiu intim si de relaxare pentru aibnb, atunci aveti sanse destul de mari sa va recuperati investitia si sa iesiti pe profit. 


imobiliare
 

In ce poti sa investesti 100 de euro  

Daca nu ai idee in ce poti investi bani,  iti las mai jos cateva optiuni care au nevoie de 100 de euro:
 
  • ETF de obligatiuni - fonduri convenabile care implica costuri reduse si includ o baza larga de obligatiuni diversificate. Aceste tranzactii pe piata secundara nu sunt adecvate pentru un investitor care doreste o obligatiune pana la maturitate.
  • Reinvestirea dividentelor - dupa cumpararea actiunilor, dividentele sunt folosite automat pentru a cumpara actiuni suplimentare. De obicei, micii investitori aleg aceasta metoda, avand in vedere ca actiunile sunt achizitionate cu discount, fara a plati un comision de vanzare unui broker.
  • Day trading - cumpararea si vanzarea unei serii de titluri de valoare in decurs de o zi sau in decurs de cateva secunde. In acest fel, se exploateaza miscarile inevitabile de pret in sus si in jos care apar in timpul unei sesiuni de tranzactionare. Day trading se intalneste pe pietele bursiere, pe piata valutara (forex), unde se tranzactioneaza valute si pe pietele futures, unde se tranzactioneaza aur, argint, petrol sau gaz natural pentru hedging sau speculatii.
  • Cont de economii - Luna de luna poti adauga sume oricat de mici care iti vor da posibilitatea de investire ulterioara. De asemenea, poti apela la dobanda fixa, ca sursa de venit pasiv.
  • Fonduri mutuale - reprezinta o varianta de a investi capitalul detinut intr-un portofoliu de actiuni si/sau obligatiuni printr-o singura tranzactie si sub administrarea unui profesionist.

Toate afacerile incep de la o mica pasiune. Totusi, depinde de ce modele alegi sa-ti traseze drumul, in ghidurile noastre gasesti tot ce ai nevoie pentru infiintarea unei afaceri... vezi AICI<<
 

In ce poti sa investesti 1000 de euro 

In ce sa investesc 1000 euro?... am eu raspunsul detaliat mai jos:
 
  • Actiuni individuale - prezinta un risc mai mare, insa pot genera randamente mai mari. Pentru o astfel de modalitate poti utiliza strategia de tip “buy-and-hold”, prin care pastrezi actiunile sau alte titluri de valoare pentru o perioada lunga de timp, in loc sa te angajezi in operatiuni frecvente de cumparare si vanzare.
  • Titluri de stat - investitiile nu au risc de pierdere a capitalului, oferind rentabilitate garantata fixa care se determina in momentul achizitionarii. Editia Tezaur din acest an a oferit titluri de stat cu dobanzi anuale de 6,10% si 7% cu scadente de la 1 la 3 ani.
  • Marfuri - aceste active nu sunt uneori atat de corelate cu pietele financiare traditionale. Daca piata bursiera este sub presiune, preturile marfurilor pot ramane stabilite. Investitia poate fi un mod bun de a-ti proteja averea impotriva unei crize financiare. Investitia in marfuri se inscrie perfect in lista ta daca te gandesti in ce sa investesti 1000 euro.


investitie

Ce sa faci inainte de a incepe sa investesti sume mici 

 

Stabileste niste obiective clare 

 
Ca investitor incepator, te sfatuiesc sa-si stabilesti niste obiective. Un prim lucru de bifat este bugetul, daca acesta este unul mic, atunci trebuie sa te orientezi catre investitii mai modeste. Astfel, gandul tau trebuie sa se concentreze in ce poti investi bani putini.
 
De asemenea, stabilirea obiectivelor clare te vor ajuta la organizarea bugetului pentru investitii, diversificarea portofoliului si alegerea domeniilor de investitii potrivite pentru tine.

Toate afacerile incep de la o mica pasiune. Totusi, depinde de ce modele alegi sa-ti traseze drumul, in ghidurile noastre gasesti tot ce ai nevoie pentru infiintarea unei afaceri... vezi AICI<<

Educa-te. E important sa fii informat 

 
Atunci cand discutam despre venit pasiv, venit suplimentar, economii sau investitii, toate aceste aspecte au nevoie de informatii financiare. In acest sens, educatia financiara te ajuta sa-ti dezvolti un ansamblu de abilitati in vederea gestionarii corecte si eficiente a resurselor economice banesti. 
 
Informarea este vitala, mai ales daca vrei sa iesi pe profit in cazul investitiilor. Daca nu esti atent la banii investiti si la ce presupune o anumita firma, te poti trezi cu pierderi semnificative. De asemenea, ideea de a te educa continuu iti aduce numai avantaje. Prin aprofundarea informatiilor, vei afla cum sa-ti faci un plan financiar pe termen scurt, mediu si lung, care sa te ajute sa gestionezi veniturile, sa faci mai multe economii, sa reduci cheltuielile inutile si astfel sa ai posibilitatea la investitii.
 
Cautarea de resurse pentru educarea proprie nu se termina niciodata si acest fapt poate fi doar in avantajul tau financiar.
 

Investeste pe termen lung 

 
Precum am spus si la inceputul articolului, investitiile sunt profitabile pe termen lung. Aceasta metoda de a produce un venit pasiv nu se rezuma la o saptamana de documentare, iar banii curg dupa.
 
Investitiile au nevoie de timp si se pot modifica de la o zi la alta. Cu cat acestea sunt alimentate si lasate mai mult sa produca, atat vor deveni mai profitabile in timp. 


venituri
 

Diversifica 

 
Un investitor are nevoie de un portofoliu diversificat. Acest aspect te ajuta pe tine, in viata de investitor sa incerci cat mai multe optiuni si totodata observi si ce ti se potriveste si ce te atrage mai mult. Actiunile pot fi considerate usoare de catre unii, iar altii pot ramane la tilurile de stat, considerand ca sunt mai sigure si o sursa de depozitare a banilor pentru anumite perioade de timp.
 
Diversificarea investitiilor ajuta beneficiarul sa se bucure de mai multe surse de venit pasiv, dar ofera si o siguranta. Un caz posibil este acela in care actiunile scad, iar pierderile sunt recuperate din investitia in aur. 
 
Incurajez viitorii investitori sa inceapa cu sume mici in toate domeniile care le fac cu ochiul. In acest fel, vor incerca cate putin din fiecare, vor diversifica portofoliul si cu timpul vor intelege din propria experienta ce merita investitia lor.
 

Fii consecvent 

 
Investitiile necesita timp si rabdare. Nu se va intampla ca peste noapte sa obtii venituri impresionanate. Acest domeniu are nevoie de consecventa investitorului, iar o strategie buna de aplicat este investirea sumelor lunare regulate pe masura ce se acumuleaza. 
 
Concentreaza-te pe investitiile potrivite pentru tine si pe efectul costului mediu al investitiilor tale. Incearca sa intelegi anumitele scaderi inregistrate pentru a lua cele mai bune decizii financiare pe viitor.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: in ce sa investesti sume micimetode de investire a baniloridei de a face baniin ce sa investesc 1000 euro

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]