Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intel vrea sa faca semiconductoare in UE, dar cere subventii

de Florin Amariei 05 Mai. 2021 1437
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intel anunta ca ar construi o fabrica de semiconductoare in UE, dar pentru ca acest lucru sa se intample ar fi necesare subventii.

Este pentru prima oara cand Gelsinger a mentionat public ce ajutor de stat ar dori, in timp ce Intel aplica un program de mai multe miliarde de dolari pentru a depasi rivalii asiatici in productia pe baza de contract.
 
"Ceea ce cerem atat din partea guvernului american cat si din partea guvernelor europene este sa creeze condisii competitive pentru noi sa i facem aici, comparativ cu Asia", a declarat Gelsinger publicatiei Politico Europe, intr-un interviu.
 
Potrivit Politico, Gelsinger a afirmat ca vrea sa obtina subventii de aproximativ 8 miliarde de euro.
 
Compania s-a distantat ulterior de aceasta informasie, afirmins ca directorul general nu a dat o sifra specifica, cu toate ca a aratat in mod clar ca liderii UE trebuie sa investeasca pentru a asigura o industrie a semiconductorilor vibranta.
 
Gelsinger, aflat in prima sa vizita europeana de la preluarea conducerii companiei, s-a intilnit vineri, la Bruxelles, cu comisarul european Thierry Breton. Vizita a avut loc dupa lansarea unui plan al Intel pentru investitii de 20 de miliarde de dolari in productia de cipuri in SUA.
 
Pe langa investitiile din SUA, Intel cautp un loc pentru o fabrica in Europa care ar sustine obiectivul lui Breton de a dubla ponderea regiunii in productia globala de cipuri la 20%, in urmatorul deceniu.
 
Breton a mai discutat vineri cu reprezentanti ai Taiwan Semiconductor Manufacturing, cel mai mare producator mondial de cipuri, aflat inaintea Samsung si Intel.
 
In tweet-uri separate, Breton a descris intalnirea sa cu Gelsinger drept ”o discutie aprofundata”, in timp ce o convorbire video cu Maria Marced, presedinta TSMC Europe, a fost ”un schimb bun”.
 
"Pentru a satisface cererea actuala si viitoare a industriei semiconductorilor, Europa va creste drastic capacitatea de productie - atat pe cont propriu, cat si prin parteneriate selectate, pentru a asigura securitatea aprovizionarii", a spus Breton.
 
TSMC a declarat ca discutiile cu Breton au demonstrat angajamentul sau fata de regiune.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: inteluesemiconductoareintel ue semiconductoare

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Eurostat: Romania inregistreaza cea mai mare crestere din UE a productiei de servicii

de Bianca Tila
07 Aug 2024
Productia de servicii a crescut cu 0,1% in Uniunea Europeana si a scazut cu 0,1% in zona euro, in luna mai fata de luna precedenta (cand se afisase o...

Inteligenta artificiala generativa aduce avantaje. Ce parere au companiile?

de Bianca Tila
20 Sep 2023
Trei sferturi dintre companii (75%) considera ca organizatia cu cea mai avansata inteligenta artificiala generativa va avea un avantaj competitiv....

Marja de profit: ce este, cum se calculeaza si cum o poti intelege mai bine

de Bianca Tila
12 Apr 2024
Marja de profit este un instrument important pentru orice fondator de business. Marja de profit indica antreprenorului cat de profitabila este...

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai mare crestere anuala a lucrarilor de constructii

de Bianca Tila
20 Feb 2023
In Uniunea Europeana, dar si in zona euro lucrarile de constructii au inregistrat scaderi in luna decembrie 2022 fata de luna decembrie 2021. Totusi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]