de Bianca Tila
13 Apr. 2023
105
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de societatile antreprenoriale studentesti, informeaza MAT printr-un comunicat.
Reprezentantii societatilor antreprenoriale studentesti au participat la consultarile organizate la sediul ministerului in prezenta secretarului de stat Catalin Canciu si a echipei de conducere a Directiei Generale de Antreprenoriat si Programe de Finantare, respectiv Camelia Taina si Adrian Panait.
"Tinerii sunt o sursa valoroasa de inovare, iar investitiile in afacerile lor sunt, de fapt, investitii intr-un viitor mai bun al Romaniei" - a fost unul dintre argumentele care au insotit expunerea initiativei MAT, in cadrul sedintei.
Potrivit comunicatului, exista posibilitatea de a finanta societati nou infiintate ale studentilor, masteranzilor, doctoranzilor, dar chiar si ale proaspat absolventilor, cu ajutorul programului dedicat incubatoarelor tehnologice si de afaceri.
Proiectul de program isi propune sa faciliteze infiintarea de noi incubatoare de afaceri sau dezvoltarea celor existente de catre universitati acreditate din Romania, dar si crearea unei retele de incubatoare de afaceri in tara noastra de catre mediul universitar. Acesta din urma va permite in principal:
- crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltarii si cresterii IMM-urilor infiintate de studenti in an terminal si/sau masteranzi/doctoranzi, absolventi in ultimii 3 ani
- promovarea culturii antreprenoriale si imbunatatirea performantelor manageriale ale studentilor in an terminal / masteranzi/doctoranzi si absolventilor in ultimii 3 ani
- consolidarea unui sector privat dinamic, capabil sa faca fata fortelor concurentiale si competitiei internationale
- cresterea numarului de activitati economice competitive, intarirea climatului investitional, precum si reducerea ratei somajului in randul absolventilor de studii superioare
- dezvoltarea mediului economic local, regional, national si international, prin utilizarea mai eficienta a potentialului economic si uman existent in zona
- infiintarea si dezvoltarea de IMM-uri inovative, capabile sa utilizeze in mod eficient resursele existente si care, la finalul perioadei de incubare, se vor afla intr-o situatie stabila din punct de vedere financiar
In acest sens, incubatoarele de afaceri vor permite crearea unei relatii eficiente intre mediul univesitar si cel antreprenorial, dezvoltarea unei infrastructuri de afaceri capabile sa faca fata presiunilor concurentiale si va faclita accesul IMM-urilor incubate la informatii.
"Primul pas a fost realizat! In urma discutiei aplicate si interactive intre cei prezenti la intalnire, s-a stabilit elaborarea unei forme initiale de procedura de implementare a viitoarei masuri de sprijin. Documentul urmeaza sa fie lansat, spre consultare publica, pana la jumatatea lunii aprilie, atat pe site-ul oficial MAT www.turism.gov.ro, cat si pe cele ale universitatilor interesate de colaborare in cadrul programului", se precizeaza in comunicat.
de
Bianca Tila Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Tags: immantreprenorstudentimatlinie de finantare