Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MF: O noua emisiune de titluri de stat Fidelis

de Bianca Tila 17 Oct. 2024 5
MF: O noua emisiune de titluri de stat Fidelis
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bursa de Valori Bucuresti organizeaza joi, 17 octombrie, un eveniment cu ocazia listarii unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis, emise de Ministerul Finantelor.

"Aceasta a fost cea mai mare oferta publica derulata de Ministerul Finantelor pentru titlurile de stat Fidelis, investitorii plasand aproape 3,5 miliarde lei in titlurile de stat Fidelis", sustin organizatorii.
 
Oferta publica a Ministerului Finantelor, desfasurata in perioada 2-11 octombrie 2024, a cuprins cinci emisiuni, doua in euro si trei in lei, dintre care una a fost dedicata donatorilor de sange.
 
"Pe 17 octombrie, clopotelul BVB va suna pentru fiecare roman care a investit in titlurile de stat Fidelis si, la fel ca si pana acum, pentru toti cei care investim in viitorul nostru", noteaza organizatorii.
 
In ceea ce priveste evenimentul, in cadrul acestuia vor participa presedintele BVB, Radu Hanga, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Alexandru Petrescu, secretarul de stat in cadrul MF, Alin Andries, directorul general al Trezoreriei Statului in cadrul MF, Stefan Nanu si Laura Hexan, Head of Retail Sales, BCR si altii.
 
Emisiunea de stat Fidelis reprezinta un instrument de economisire si investitie, emis de Ministerul Finantelor din Romania. Aceste obligatiuni sunt destinate persoanelor fizice si juridice. In plus, ofera o modalitate sigura de a investi, cu o rentabilitate stabila.
 
Obligatiunile Fidelis au o maturitate de 1, 3 sau 5 ani si pot fi denominate in lei sau in valuta. Acestea sunt garantate de stat lucru ce le face o optiune atractiva pentru investitorii care cauta un risc scazut.
 
Structura emisiunii tine de obligatiuni si tipuri de dobanda. In acest sens, obligatiunile pot fi emise in forma nominativa si se pot tranzactiona pe piata scundara. Dobanzile pot fi fixe sau variabile, in functie de emisiune.
 
Procesul de achizitie se poate face pe o perioada de subscriere sau prin alte metode de achizitie. Emisiunile au o perioada limitata in care investitorii pot subscrie sau se pot cumpara de la bancile comerciale sau direct de la MF, prin intermediul platformelor online.
 
Pe piata secundara, dupa perioada de subscriere, obligatiunile pot fi vandute. Acest lucru ofera flexibilitate investitorilor.
 
Atunci cand vorbim despre beneficiile investitiei trebuie sa ne gandim la riscul scazut si la diversitate. Garantia de stat ofera un nivel ridicat de siguranta. De asemenea, ofera o modalitate de diversitate a portofoliului de investitii.
 
Pe de alta parte, fondurile obtinute prin aceste emisiuni sunt folosite pentru proiectele de infrastructura si dezvoltare.
 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: titluri de statfidelismf

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]