Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP lanseaza obligatiuni verzi pentru finantarea unor proiecte

de Florin Amariei 22 Iun. 2021 2125
4.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Finantelor Publice (MFP) lanseaza obligatiuni verzi pentru finantarea unor proiecte de eficienta energetica.

Attila Gyorgy, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, a participat la conferinta "Finantarea de instrumente verzi pe piata de capital", organizata de Bursa de Valori Bucuresti.
 
"La nivelul Ministerului Finantelor, din strategia de administrare a datoriei publice, pentru 2021-2023, am prevazut emiterea si utilizarea de obligatiuni verzi ca instrumente de datorie publica. Ministerul va coordona procesul de pregatire si lansare efectiva a obligatiunilor verzi pe piata internationala si va coordona procesul de raportare periodica, astfel incat sa se asigure informarea mediului investitional asupra fondurilor alocate si impactul asupra mediului. Intentionam sa infiintam si sa participam activ la grupul de lucru interministerial care elaboreaza cadrul general pentru obligatiuni verzi la nivel suveran", a spus oficialul ministerial.
 
Din banii astfel atrasi vor fi finantate proiecte ce vizeaza eficienta energetica, prevenirea poluarii, agricultura durabila, transportul curat, gestiunea apei si altele.
 
"Gestionarea fondurilor trebuie realizata de o maniera transparenta, pe masura efectuarii cheltuielilor. Alocarea fondurilor poate include cheltuieli din anul bugetar anterior, dar si din cel curent sau chiar cel viitor. Avem un raport de alocare anuala, pana in momentul cand sumele din emiterea de obligatiuni verzi vor fi alocate integral", a mai precizat Gyorgy.
 
Din practica altor state, perioada de implementare a cadrului general pentru obligatiuni verzi va dura aproximativ sase luni.
 
"Situatia de astazi ne arata ca pietele externe beneficiaza de cerere ridicata pentru aceste instrumente si exista investitori care au fonduri speciale in acest sens", a aratat el.
 
Potrivit lui Gyorgy, randamentele sunt usor mai scazute decat la obligatiunile standard.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: mfpobligatiuni verzifinantare proiecte europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]