Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Murele aduc profituri neasteptate

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultivarea murelor este o afacere foarte profitabila, iar cei care se ocupa deja cu aceasta se lauda cu venituri si recolte mari. Cum nu sunt multi cei care cultiva mure, poate fi afacerea perfecta pentru cei interesati.

 
Un singur hectar de mure poate sa aduca un profit de 50.000 de euro, iar cheltuielile pentru demararea si intretinerea plantatiei nu sunt foarte mari. Pentru initierea unei astfel de culturi este nevoie de o investitie de 10.000 de euro la hectar. Pentru inceput nu este nevoie de mult teren, deci poti incepe cu doua-trei hectare. Timpul de asteptare al productiei este de aproximativ patru ani, dar merita asteptarea. 
 
Teodor Toader este un fermier din judetul Arges care se ocupa de cultivarea murelor si care se lauda cu productii foarte mari, insa si cu un soi mai special. Acesta cultiva mure uriase, care sunt foarte cautate de cumparatori, fiind un soi american. Numite si Thornfree, acestea sunt foarte greu de achizitionat, fermierul reusind sa obtina cativa butasi de la un alt agricultor. Argeseanul se mai lauda si cu sase hectare de plantatie, dintre care trei au ajuns la maturitate, iar celelalte trei sunt abia la inceput.
 
Cand vine vorba de productie, se poate ajunge si la 20 de tone la hectar. Murele se vand in intervalul iulie- septembrie la un pret de aproximativ 14 lei pe kilogram. Fermierul spune ca este indicat ca murele sa fie vandute en gros, cei care le cumpara fiind cei care le ambaleaza asa cum au nevoie. Micile fructe au nevoie si de conditii speciale de pastrare. 
 
Cumparatorii nu intarzie sa apara. Odata ce acestia vin, incearca sa ii pastrezi pentru ca ei sa mai revina si in urmatorii ani. Chiar daca un kilogram de mure costa cateva zeci lei in hypermarketuri, este bine ca tu sa le vinzi cu un pret mai accesibil.
 
Avand in vedere ca initierea culturii necesita un cost de 10.000 de euro pe hectar, intretinerea anuala a acesteia are nevoie de o investitie de aproximativ 5.000 de euro. Dar profitul este de 10 ori mai mare, ceea ce motiveaza orice cultivator.
 
Cultivarea murelor reprezinta o oportunitate de afacere profitabila, pentru ca oferta nu este foarte numeroasa. Murele se pot vinde marilor comercianti, dar si pietarilor, asta daca nu doresti sa le comercializezi pe cont propriu. Cererea este mare deoarece acestea, ca si alte fructe de padure, sunt un remediu natural anticancer.
 


Tags: afaceriagricultorimureafaceri mureafaceri agricolecultivare muremure uriasebutasi mure

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]