Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Natura, traditiile locale si fondurile europene - atuurile acestei afaceri profitabile

de Stanciu Ioana 11 Ian. 2016 5586
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prin natura sa, turismul rural faciliteaza crearea unei relatii directe intre cel ce ofera serviciile (agricultorul si familia sa) si turist. Acest lucru vine in avantajul dumneavoastra pentru ca, daca reusiti sa va apropiati de cei care trec pragul pensiunii, sunt sanse mari sa ii fidelizati pe termen lung.

In cadrul unui proiect in agroturism este important sa fie specificat acest lucru in Studiul de Fezabilitate sau in Memoriul Justificativ: pensiune si culturi vegetale, legumicultura, pomicultura, ferme zootehnice.

Specialistii cu care lucrati (arhitecti, ingineri, consultanti) trebuie sa stie de la inceput ca vreti sa realizati o pensiune agroturistica pentru a dezvolta proiectul in concordanta cu cerintele unei astfel de investitii.

Daca pensiunea se va afla in sat, este bine sa respectati arhitectura locala. Folositi culorile traditionale pentru fatada (crem, gri, alb, albastru, verde) si plasati casa in linie cu celelalte.  Preluati traditiile locale in construirea caselor si folositi materiale locale.

Finantatorul si autoritatile locale nu va vor sanctiona daca nu respectati arhitectura locala. Insa turistii vor observa diferentele si vor fi dezamagiti pentru ca nu le sunt indeplinite asteptarile.

Oamenii vor veni sa vada cum este regiunea dumneavoastra si care este specificul local. Daca realizati pensiunea intr-un loc mai retras, in mijlocul naturii, incercati sa incadrati pensiunea in peisajul existent.

Profitati de avantajele oferite de natura: folositi materiale si culori complementare cu peisajul, nu taiati copaci, ci construiti pensiunea pe langa ei, aveti grija la modul de colectare si depozitare a reziduurilor.

Oriunde veti construi sau amenaja pensiunea, cautati locuri ferite de surse de poluare si de orice elemente care ar pune in pericol sanatatea turistilor. Feriti-va de elemente superficiale si respectati cat mai mult traditiile locale.

Cum primiti finantare pentru o agropensiune?

Pentru a primi finantare “o agropensiune trebuie sa aiba capacitatea maxima de 8 camere si un standard de calitate de minimum o margareta”, a declarat David Eugen Popescu, director general  AFIR.

Fondurile nerambursabile acordate prin sub-masura 6.2 a PNDR 2014-2020 pentru agroturism pot fi solicitate de fermieri sau membrii unei gospodarii agricole care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole pentru prima data. De asemenea, pot solicita fonduri europene si micro-intreprinderile sau intreprinderile mici nou infiintate.

„Sprijinul public nerambursabil se acorda pentru o perioada de maximum cinci ani, fiind de minimum 10.000 de euro si de maximum 50.000 de euro/proiect. Sprijinul va fi acordat sub forma de prima, in doua transe, astfel: 70% din cuantumul maxim al sprijinului, la primirea deciziei de finantare si 30% din cuantumul maxim al sprijinului, in maximum trei ani de la primirea deciziei de finantare.

Prin sub-masura 6.4 a PNDR 2014-2020, se pot solicita fonduri nerambursabile pentru agroturism de catre micro-intreprinderi si intreprinderi mici existente, care au sediul si isi desfasoara activitatea in spatiul rural. Astfel, pot solicita sprijin financiar si fermele care isi diversifica activitatea de baza prin infiintarea sau dezvoltarea unei activitati non-agricole in cadrul intreprinderii deja existente, incadrabile in microintreprinderi si intreprinderi mici.

Prin sub-masura 6.4, sprijinul public nerambursabil nu va depasi 200.000 de euro/ beneficiar pe 3 ani fiscali (conform prevederilor Regulamentului 1407 din 2013 cu privire la sprijinul de minimis), iar intensitatea sprijinului public nerambursabil va fi de maximum 90% din valoarea totala eligibila a proiectului”, a explicat David Eugen Popescu.


Tags: afacereafaceriafirfinantarefonduri europeneturimturism ruralagroturismafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]