Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norme metodologice pentru neimpozitarea profitului reinvestit

de Marian Curelaru 22 Mai. 2014 2310
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul a aprobat, marti, o hotarare pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, act normativ care cuprinde o serie de clarificari privind reglementarile referitoare la neimpozitarea profitului reinvestit.

Pentru o mai buna intelegere a modalitatii de calcul a profitului reinvestit pentru firmele care aplica pentru aceasta facilitate fiscala, normele metodologice contin exemple de calcul, diferentiate in functie de sistemul trimestrial sau anual de declarare si plata a impozitului pe profit, informeaza Ministerul Finantelor.
 
Primul exemplu evidentiaza faptul ca suma profitului asupra careia i se aplica facilitatea fiscala este cea inregistrata in trimestrul in care se face punerea in functiune a echipamentului. Avand in vedere ca pentru 2014, scutirea de la plata impozitului reinvestit se aplica incepand cu 1 iulie, exemplul de calcul se raporteaza la profitul contabil brut aferent perioadei ramase din anul fiscal 2014, respectiv 1 iulie-31 decembrie 2014. Astfel, un investitor care pune in functiune un echipament in trimestrul IV 2014 poate aplica scutirea pentru profitul realizat in trimestrele III si IV 2014.
 
Al doilea exemplu vizeaza contribuabilii care aplica sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit, punand in evidenta faptul ca acestia totalizeaza valoarea investitiilor puse in functiune pe perioada intregului an fiscal. Profitul asupra caruia se aplica scutirea este cel realizat pe intregul an fiscal.
 
Al treilea exemplu vizeaza realizarea unor echipamente tehnologice pentru mai multi ani consecutivi si pune in evidenta faptul ca valoarea totala a investitiei se ia in calcul la data punerii in functiune. Aceasta se raporteaza la profitul realizat in trimestrul-anul punerii in functiune.
Normele cuprind, de asemenea, precizari si pentru contribuabilii care utilizeaza echipamente tehnologice in baza unor contracte de leasing.
 


Tags: fiscalitateneimpozitarea profitului reinvestitnorme metodologice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]