Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua idei de afaceri pentru Romania

de Andrioae Ruxandra 16 Iun. 2014 3745
3.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legislatia de afaceri a Romaniei nu este cea mai prietenoasa din lume, dar daca depui efortul de a parcurge procesul birocratic, poti fi "administratorul" propriei companii mai repede decat crezi. Iti poti deschide o afacere ca PFA (Persoana Fizica Autorizata), ori SA (Societate pe Actiuni). Daca nu planuiesti sa angajezi oameni imediat, nu iti bate capul cu SRL sau SA.

 
Oricum, contabilul si avocatul tau iti vor oferi consultanta pe baza modelului tau de afaceri.
 
Iata lista de idei de afaceri:
 
1. Devino distribuitor online de obiecte de anticariat – Romania este locul perfect pentru asa ceva. Daca ai un arbore genealogic mare si case vechi in familie, probabil vei gasi multe bijuterii printre obiectele inutile. Ai fi surprins sa descoperi ce fel de lucruri sunt dispusi sa cumpere pasionatii de istorie. Daca ai multe obiecte de vazut, este posibil sa fie mai usor sa le vinzi catre anticariate si sa treci peste procesul de vanzare online si de livrare. 
 
2. Ofera tururi cu ghid – daca ai masina, poti plimba turisti; daca nu, poti limita activitatea in oras, fiind nevoie doar sa cunosti locul. Daca stii bine locurile si iti place sa cunosti oameni, aceasta este solutia perfecta. Acopera partea de marketing creand un site web si un blog despre loc, peisaje, istorie. Intra in contact cu companii care ofera tururi in Europa si ofera servicii ca ghid privat. Inscrie-te pe site-uri turistice. Vei avea de cautat clienti, dar vei avea un placut sentiment de satisfactie cand vei avea unul. Exista multi turisti in Romania, dar nu foarte multi ghizi.
 
3. Cultiva si distribuie legume si condimente – horticultura este o activitate frumoasa. Acesta este un loc in care oamenii inca mai cumpara legume si fructe de la producatori, deci cerere exista. Totul tine de strategie. Luand in considerare faptul ca exista deja un numar de initiative in acest domeniu (Cutia Taranului, Cosul Taranesc), acesta este un domeniu profitabil.
 
4. Devino lobbyist – probabil, pentru aceasta activitate ar fi recomandat sa fii avocat. Deschide-ti o firma de consultanta si abordeaza diverse asociatii din tara, pentru a le oferi servicii legate de monitorizarea si raportarea politicilor guvernamentale, in zona lor de functionare. Te poti extinde prin prezenta online, deschizand un site web. Ulterior, aceasta va deveni o activitate prin care va trebui sa atragi atentia publicului si a institutiilor guvernamentale cu privire la anumite probleme si sa militezi pentru reforma acolo unde este cazul. In functie de domeniul tau de expertiza, este foarte posibil sa primesti oferte din partea companiilor internationale care doresc sa deschida o afacere in Romania si nu stiu cum sa treaca prin peisajul politic sinuos. E un domeniu dificil si, probabil, vei avea nevoie de un partener sau doi, dar vei fi un pioner in acest domeniu.
 
5. Consultant de marketing – in mod similar cu profesia de lobbyist, esti un pionier si in acest domeniu. Firmele de consultanta in marketing existente sigur nu acopera suficient teren. Aproape fiecare restaurant din Romania are nevoie de un nou design al meniurilor. Companiile distribuitoare de caramizi si mortar au nevoie de o imbunatatire a prezentarii lor si trebuie sa inteleaga ca nu e nimic interesant in privinta kitsch-ului (cu exceptia unor cazuri foarte rare, sigur nu in Romania). Trebuie sa incepi de jos si sa dezvolti reputatia de consultant care stie ce vor clientii. E suficient de lucru pentru a construi un imperiu in acest domeniu.
 
6. Ofera instruire – La ce te pricepi? Esti toata ziua la sala? Atunci, devino antrenor personal. Poti antrena intr-un sport, poti preda o limba, poti preda arte? Toata lumea are un talent. Poti incepe prin a ajuta pe cineva din postura de voluntar si, pe masura ce se formeaza o reputatie, poti transforma aceasta activitate intr-o afacere reala. Daca nu te pricepi la ceva anume, dar ai bani pentru a angaja oameni si pentru a le plati salariile, precum si marketingul pentru cursurile oferite, poti descoperi ca ai talent de manager. Oricum, e vorba de efortul depus.
 
7. Plimba caini – este o afacere extrem de profitabila, in orice oras mare. Cand dai peste oameni ocupati, care au animale de companie ce trebuie plimbate, dai peste o oportunitate. 
 
8. Calca haine sau camasi – O idee originala, care se dezvolta de la sine, aceasta idee este cat se poate de neromaneasca si, in acelasi timp, cat se poate de romaneasca! 
 
9. Restaurant ambulant – este aproape imposibil sa gasesti, in Romania, mancare decenta la vanzatori ambulanti. In principiu, ai o bucatarie reala la dispozitie si o poti plimba pe unde vrei, in functie de cererea pietei. Zona de afaceri, la pranz, centrul orasului, seara, langa cluburi si baruri, noaptea tarziu.
 
Exista o multime de oportunitati pe piata. Trebuie doar sa stii ce vrei si sa te lupti pentru asta. Ideea de baza este ca afacerile sunt afaceri. E mult de munca si nu e atat de distractiv. Nimeni nu face nimic pentru tine, nimanui nu ii pasa daca falimentezi, nici macar clientilor tai, iar succesul afacerii tale depinde aproape integral de tine. Pe de alta parte, afacerile reprezinta motorul economiei. In lumina situatiei generate de recesiune, deschiderea propriei afaceri este cam singura garantie ca munca iti va fi rasplatita. Odata ce se intampla acest lucru, munca devine distractiva. Apoi, vei dori sa incepi o noua afacere.
 
sursa: www.romania-insider.com
 


Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afaceriafaceri miciafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]