Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere cum nu mai este alta in Romania - colectare si procesare de rapane. Delicatesa se vinde cu 70 de lei/kg

de Idei de afaceri 27 Oct. 2014 6203
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rapanele reprezinta o specialitate marina, un soi de melci de mare. Sotii Constantinescu din Bucuresti au aflat mai multe despre extractia de rapane de la un scafandru militar cu experienta care lucrase in domeniu la o firma turceasca. Acesta i-a incurajat sa se apuce de o astfel de afacere insa inceputul a fost unul anevoios.

Rapanele, aceste delicatese inca necunoscute pentru romani, i-au ajutat pe cei doi soti din Bucuresti sa prospere. Au facut pionierat pe piata acestor melci de mare, s-au luptat cu autoritatile pentru autorizatii si chiar si-au ipotecat apartamentul pentru a face rost de bani.

Acum sunt proprietarii singurei fabrici de procesare de rapane de la noi, iar productia este exportata, aproape in totalitate, in Coreea.
Deocamdata, in Romania, nu exista perioada de prohibitie pentru aceasta specie asa ca rapanele pot fi pescuite tot anul. In supermarketurile de la noi, un kilogram se vinde cu 70 de lei.

"A durat ani buni pentru ca, fiind o noutate in Romania, autoritatile nu cunosteau care sunt pasii normali de autorizare pentru un astfel de produs si atunci a trebuit sa incepem o activitate de pionierat pentru autorizare, colectare, procesare si in final export”, povesteste Alina Constantinescu.

La inceput, au cules rapane cu ajutorul scafandrilor si procesau melcii la fabrica de conserve de la Jurilovca. Si-au cautat singuri clientii, scriind zeci de e-mail-uri la camerele de comert din Asia. Asa au gasit o firma din Coreea iar abia anul trecut, cu ajutorul unor credite au reusit sa isi deschida propria fabrica.

Au accesat  si fonduri europene pentru utilaje deoarece rapanele proaspete trec prin mai multe procese. Totul incepe cu denisiparea. "Dupa denisipare, rapana este introdusa in cosurile de fierbere si introdusa in bazinele de fierbere. Avem doua bazine de fierbere cu o capacitate fiecare de 150 de kg”, explica o angajata a fabricii.

Anul acesta vor ajunge pe piata din Coreea in jur de 150 de tone de rapane. Pleaca din fabrica cu 6,5 dolari pe kilogram.
Sursa:www.incont.ro


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacererapanemelci de marefabrica de procesare rapane

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]