Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O afacere cum nu mai este alta in Romania - colectare si procesare de rapane. Delicatesa se vinde cu 70 de lei/kg
Rapanele reprezinta o specialitate marina, un soi de melci de mare. Sotii Constantinescu din Bucuresti au aflat mai multe despre extractia de rapane de la un scafandru militar cu experienta care lucrase in domeniu la o firma turceasca. Acesta i-a incurajat sa se apuce de o astfel de afacere insa inceputul a fost unul anevoios.
Rapanele, aceste delicatese inca necunoscute pentru romani, i-au ajutat pe cei doi soti din Bucuresti sa prospere. Au facut pionierat pe piata acestor melci de mare, s-au luptat cu autoritatile pentru autorizatii si chiar si-au ipotecat apartamentul pentru a face rost de bani.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Acum sunt proprietarii singurei fabrici de procesare de rapane de la noi, iar productia este exportata, aproape in totalitate, in Coreea.
Deocamdata, in Romania, nu exista perioada de prohibitie pentru aceasta specie asa ca rapanele pot fi pescuite tot anul. In supermarketurile de la noi, un kilogram se vinde cu 70 de lei.
"A durat ani buni pentru ca, fiind o noutate in Romania, autoritatile nu cunosteau care sunt pasii normali de autorizare pentru un astfel de produs si atunci a trebuit sa incepem o activitate de pionierat pentru autorizare, colectare, procesare si in final export”, povesteste Alina Constantinescu.
La inceput, au cules rapane cu ajutorul scafandrilor si procesau melcii la fabrica de conserve de la Jurilovca. Si-au cautat singuri clientii, scriind zeci de e-mail-uri la camerele de comert din Asia. Asa au gasit o firma din Coreea iar abia anul trecut, cu ajutorul unor credite au reusit sa isi deschida propria fabrica.
Au accesat si fonduri europene pentru utilaje deoarece rapanele proaspete trec prin mai multe procese. Totul incepe cu denisiparea. "Dupa denisipare, rapana este introdusa in cosurile de fierbere si introdusa in bazinele de fierbere. Avem doua bazine de fierbere cu o capacitate fiecare de 150 de kg”, explica o angajata a fabricii.
Anul acesta vor ajunge pe piata din Coreea in jur de 150 de tone de rapane. Pleaca din fabrica cu 6,5 dolari pe kilogram.
Sursa:www.incont.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfacere cu gemuri. Viziune si strategie
de Idei de afaceriCresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania
de Idei de afaceriAvantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit