Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere garantata cu casa - Panoramic pub

de Anca Georgescu 02 Oct. 2014 3885
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Octav Marin s-a gandit sa dezvolte o afacere destinata tinerilor. Astfel, in 1998, a infiintat o pizzerie pe malul Dunarii, iar dupa 3 luni de zile facea un lucru inedit pentru orasul Galati: distribuia 11 sortimente de pizza la domiciliu.

 
"Ca sa incep afacerea am facut un imprumut la BRD pentru a cumpara localul in care functionez acum si am garantat cu casa. Ideea n-a fost prea stralucita, in conditiile in care inflatia a atins valoarea de 110%, iar pizzeria nu a functionat deloc, deoarece nu era amenajat spatiul.

Multi s-au mirat de curajul meu si chiar m-au dezaprobat. Am reusit, insa, sa trec cu bine peste acel moment, iar izolarea fata de centrul orasului s-a dovedit a fi un lucru bun in cele din urma. Clientii vin aici de placere, pentru ca nu sunt in trecere, ca in gara, si pot sa se relaxeze.”
 
“Legislatia nu permitea amplasarea unei pizzerii la parterul unui bloc, asadar trebuie investiti destul de multi bani pentru o constructie sau pentru cumpararea unui loc special amenajat, care sa cuprinda o sala de consum, o bucatarie cu circuit curat si circuit murdar, o magazie si doua grupuri sanitare, unul pentru personal si altul pentru clienti.

De asemenea, utilajele folosite si in panificatie sunt indispensabile: malaxor, cuptor, dospitor. Cu cat dotarile sunt mai moderne, cu atat necesarul de forta de munca este mai mic.”  

Pizzeria PANORAMIC PUB se ocupa de prepararea produselor, in doua schimburi. Reteta nu este un secret, factorii de succes fiind prospetimea produselor, gramajul corespunzator si preturile convenabile.
 
"In general, bancile, firmele mari care nu-si permit deplasarea angajatilor comanda pizza la sediu. Cred ca mult mai rentabil ar fi acordarea bonurilor de masa, care i-ar determina pe oameni sa apeleze la serviciile noastre macar din curiozitate. Deocamdata, livram in jur de 50 de portii la domiciliu zilnic si totodata promovam si numele firmei prin intermediul reclamei incriptionate pe masinile de transport. Este o formula destul de  eficienta, in conditiile in care o campanie publicitara in Galati costa tot la fel de mult ca in Bucuresti, dar ofera rezultate mai slabe.”

“O pizzerie este ca o carte de vizita, n-ai ce sa ascunzi, pur si simplu te reprezinta."

“Afacerea poate fi extinsa prin infiintarea mai multor puncte de desfacere, gen fast-food. Din punct de vedere al calitatii produselor si serviciilor prestate, am dorit sa semanam cu McDonald's sau Pizza Hut, dar capitalul investit difera foarte mult. Profitul rezultat asigura o viata decenta si, desi depind in mare masura de acest local, sunt propriul meu sef.
 
Deocamdata nu-mi permit noi investitii, iar de credite ma feresc.  Experienta avuta m-a determinat sa optez pentru achizitionarea in sistem leasing a masinilor necesare pentru livrarea la domiciliu.”
 
“Piata este foarte favorabila, avand in vedere noutatea serviciilor de acest gen in Galati si in Romania, in general, dar situatia economica reprezinta un risc greu de apreciat. Oricat de ieftine si de calitative ar fi produsele, oamenii trebuie sa aiba bani ca sa le poata cumpara. In localul meu, clientii sunt egali intre ei, indiferent daca sunt studenti sau oameni de afaceri, femei sau barbati. Angajarea unui personal de paza si protectie a avut un efect benefic asupra clientilor care se simt astfel protejati si sunt mai relaxati.”
 
 
 


Tags: afacereafaceripizzapizzerie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]