Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere pe doar 15 mp - magazin 'Marul de lemn'

de Dragos Craciun 20 Apr. 2015 5297
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar de afara se poate recunoaste la "Marul de aur", un magazin specializat pentru mestesugarii care iubesc deosebitul, ca aici clientii nu intra intr-un magazin normal de unelte. Un drapel prins de un trunchi gros de bambus, cu logo-ul firmei imprimat, flutura in vant.

In interior, intr-un spatiu de vanzare de numai 15 mp, ii asteapta pe clienti unelte, care chiar si numai privindu-le le umple inima de bucurie celor care se ocupa cu bricolajele. Unelte pentru prelucrarea lemnului de cea mai buna calitate si cele mai bune sortimente de lemn la „Marul de lemn”.

„Exista persoane, care cumpara de aici unelte, de exemplu o dalta japoneza manufacturata, numai pentru le pune in vitrina”, ne explica proprietarul. O alta ustensila care este cautata de catre iubotrii de bricolaje, care nu se gaseste in rafturile magazinelor cu materiale si unelte de constructie obisnuite este: ferastraul japonez, care taie lemnul ca si cum ar taia untul.

„Am selectionat tot ce este mai bun in domeniul prelucrarii lemnului din toate tarile lumii”, spune Roy Katzur. „Printre acestea sunt foarte multe marfuri care nu exista decat la noi”. Pe langa unelte de prelucrare a lemnului cum sunt ferastrae, dalti si rindele, comerciantul vinde de asemenea diferite sortimente selectionate de lemn, cum ar fi lemn de mar uscat cu aer, lemn de prun sau lemn de par. Calitatea acestora este evident mai buna decat a lemnului de conifere uscat cu metode rapide, care se gasesc in piata cu materiale de constructie de la coltul strazii.

Clientii magazinului din cartierul berlinez Kreuzberg sunt meseriasi, artisti, dar si persoane care fac acest lucru ca hobby si pentru care numai ce este cel mai bun este suficient. Ca meseriasii din timpul liber nu se multumesc cu materialele pe care legasesc in piete poate confirma si Harald Apelt, redactor sef la revista „Do-it-yourself”.

„Oamenii care isi fac singuri asemenea obiecte pentru locuinta, nu sunt chiar saraci. Cei mai multi vor sa realizeze ei insisi lucruri de valoare si sunt dispusi pentru aceasta sa plateasca pentru o unealta profesionala cu 100 DM mai mult decat pentru cele care se gasesc in piata”, explica el.

Investitia initiala: 20.000 euro pentru amenjarea magazinului, marfa initiala, chirie, lemn de calitate si depozit pentru acesta.
Cifra de afaceri: cca 12.000 euro pe luna.
Profit: aproximativ - un sfert din cifra de afaceri.





Tags: afaceriafaceremagazinlemnprelucrarea lemnuluiunelte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Cum sa alegi cea mai buna platforma pentru magazinul tau online

de Bianca Tila
29 Nov 2023
Alegerea unei platforme pentru magazinul tau online o putem asocia cu fundatia casei. Daca aceasta nu este construita corespunzator, atunci casa se...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]