Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere prospera cu capsuni prin secrete din alte tari

de Liliana Constantin 23 Feb. 2011 12503
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marius Stoica, un tanar din judetul Neamt, a decis sa inceapa o afacere prin cultivarea capsunilor in tara dupa ce s-a intors din strainatate unde a muncit aproximativ 8 ani de zile in mai multe tari.

Ideea i-a venit datorita sotiei care lucra in Olanda la cules de capsuni asa ca acesta a adus din afara cateva fire de capsuni dorind sa inceapa o afacere in cazul in care acestea urmau sa se aclimatizeze.



Dupa o investitie care a insemnat achizitia capsunilor ce urmau sa fie plantati, au fost astfel pregatiti 4.000 de metri patrati de gradina unde au fost plantate 8.000 de fire de capsuni, iar alte 3.000 de fire au fost plantate pe un teren inchiriat.

Inainte de cultivarea capsunilor in gradina, tanarul cultivator a decis sa ia legatura cu producatorii olandezi si sa obtina toate informatiile necesare. Nu mica i-a fost mirarea cand a vazut ca in gradina sa au crescut capsuni de dimensiuni mari si de o calitate foarte buna. Acela a fost si momentul in care acesta a decis sa treaca serios la o afacere cu aceste capsuni.

Dupa ce a obtinut actele de producator pentru a putea vinde recolta, a inceput munca propriu-zisa in cadrul plantatiei. Mentinerea umiditatii este una din conditiile de care trebuie sa se tina cont. Poate fi asezat un pat de paie sau un grilaj de fier special realizat pentru ca fructele sa nu se murdareasca de pamant si sa nu putrezeasca.

De pe suprafata de teren cultivata se obtin in fiecare an doua recolte care depasesc o jumatate de tona de capsuni. Tanarul fermier tocmai a incheiat un nou contract cu un supermarket si doreste ca pe viitor sa mecanizeze intreaga activitate de ingrijire si recoltare a capsunilor.

Acesta mai are in plan infiintarea unei societati agricole pentru a putea accesa fonduri europene. Printre alte planuri se numara constructia de solarii, achizitia de echipamente de irigatii si a unei masini de plantat.

Recent a fost deja achizitionat un teren mai mare care va fi folosit in acelasi scop deoarece afacerea este mai mult decat profitabila.



Tags: afacerecapsuniinvestitiefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
20 Oct 2023
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]