Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O idee de afaceri originara din Olanda: Cafenea pentru parinti si copii

de Zenobia Badescu 02 Iun. 2012 14139
4.83 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este vorba practic de o cafenea pentru parinti si loc de joaca pentru copii. O astfel de idee de afacere ar prinde cu usurinta intr-un cartier cu populatie tanara si implicit cu multi copii. Succesul unei cafenele este determinat de atmosfera creata, de locatie, de personal si de oferta. Puteti crea un loc atragator unde atat copiii cat si parintii sa se simta minunat, cafeaua fiind doar un pretext.

Pentru a deschide o cafenea originala si atractiva nu este nevoie sa investiti multi bani. Cu multa creativitate si pasiune puteti dezvolta o afacere foarte frumoasa si profitabila. Iata un exemplu concludent. Ideea de a deschide o cafenea pentru parinti si copii i-a venit doamnei Naumann din Frankfurt, dupa nasterea primei ei fiice, in urma cu mai multi ani. "Eu eram o impatimita a cafenelelor", povesteste ea, "dar cu copilul nu mai puteam intra in acele spatii pline de fum”.
 
Hotararea definitiva a luat-o in urma cu cativa ani cand a fost in concediu cu familia in Olanda. "Aici am gasit o sala mare de sport care era impartita jumatate in spatiu de joaca pentru copii, iar in cealalta jumatate era amenajata o cafenea", isi aminteste Naumann.

"In locul destinat copiilor era o groapa cu nisip, existau dispozitive de catarat, dar si zone linistite unde copiii desenau, pictau, sau zone destinate bebelusilor. Inca de atunci un lucru imi devenise clar: asta trebuia sa fac si eu in Frankfurt."
 
O astfel de cafenea in care, bineinteles, nu se fumeaza in interior se compune din doua incaperi, si poate fi deschisa zilnic cateva ore, cel mai bine, dupa pranz. Dimineata majoritatea copiilor sunt la gradinta.
 
Capitalul de pornire pentru cafenea incepe de la 20.000 de euro, in functie de dotari. Este locul ideal pentru mame si tati cu relatii bune in cartierul in care locuiesc. Un astfel de local poate sa ofere posibilitatea ca pe timpul verii majoritatea activitatilor sa se poata desfasura si in aer liber (existenta unei eventuale curti interioare).
 
Aici se pot desfasura activitati colaterale: spatiul poate fi inchiriat pentru aniversarea celor mici, pentru diverse cursuri si evenimente dedicate lor.  
Cafenelele reprezinta o afacere profitabila la moda, cu un ritm de crestere de peste 35% anual.
 

Cum sa deschizi o cafenea? Afla aici: http://www.cafenea.ideideafaceri.ro/?cs=709211


Tags: cafeacafenealoc de joacaafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]