Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligatiuni SURE de 100 miliarde de euro, emise de Comisia Europeana

de Florin Amariei 08 Oct. 2020 1947
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Executivul european a anuntat ca va emite obligatiuni SURE cu impact social de pana la 100 de miliarde de euro! Iata ce presupun acestea.

Comisia a adoptat Cadrul privind obligatiunile cu impact social, care a facut obiectul unei evaluari independente. Cadrul mentionat este menit sa le ofere investitorilor in aceste obligatiuni certitudinea ca fondurile mobilizate vor servi unui obiectiv cu adevarat social.
 
Anterior prezentarii acestui anunt de catre Comisie, Consiliul a aprobat acordarea, in cadrul Instrumentului SURE, a unui sprijin financiar pentru 16 state membre, care sa contribuie la protejarea locurilor de munca si a persoanelor incadrate in munca.
 
Fondurile atrase vor fi transferate statelor membre beneficiare sub forma de imprumuturi, pentru a le ajuta sa acopere costurile legate in mod direct de finantarea sistemelor nationale de somaj tehnic si a unor masuri similare, puse in aplicare ca raspuns la pandemie.
 
Cadrul prezentat miercuri demonstreaza comunitatii investitorilor faptul ca fondurile atrase prin intermediul emiterii de obligatiuni in cadrul Instrumentului SURE vor fi utilizate pentru un obiectiv clar identificat: atenuarea impactului social al pandemiei de COVID-19 si a consecintelor acesteia in intreaga UE. Prin urmare, investitorii pot avea siguranta ca investitiile lor in aceste obligatiuni vor fi utilizate pentru a finanta masuri de politica sociala bine directionate. Totodata, Cadrul privind obligatiunile cu impact social, adoptat de Comisie, va contribui la dezvoltarea in continuare a pietei obligatiunilor cu impact social, care constituie unul dintre pilonii pietei europene a "finantarii durabile".
 
In vederea asigurarii faptului ca fondurile vor fi utilizate in scopuri sociale, Cadrul privind obligatiunile cu impact social, intemeiat pe Regulamentul SURE, prevede ca statele membre trebuie sa prezinte rapoarte cu privire la modul in care au fost cheltuite fondurile imprumutate. In temeiul cadrului, statele membre trebuie, de asemenea, sa prezinte, in rapoartele pe care le inainteaza, impactul social al obligatiunilor emise in contextul Instrumentului SURE. Pe baza informatiilor din aceste rapoarte, Comisia Europeana va putea sa le demonstreze investitorilor ca obligatiunile emise in cadrul Instrumentului SURE au fost utilizate pentru a finanta programe cu impact social pozitiv.
 
Prin elaborarea si prezentarea Cadrului privind obligatiunile cu impact social, Comisia intentioneaza sa atraga investitori care doresc ca fondurile lor sa fie folosite in scopuri legate de mediu, in scopuri sociale si in scopuri legate de guvernanta corporativa. Cadrul privind obligatiunile cu impact social a fost elaborat de Comisie in deplina conformitate cu principiile referitoare la obligatiunile cu impact social (SBP), publicate de Asociatia Internationala a Pietei de Capital (ICMA). Cadrul a facut obiectul unei evaluari independente. Aceasta a fost efectuata de un evaluator extern, Sustainalytics.
 
Ca urmare a anuntului prezentat miercuri, Comisia face inca un pas catre emiterea primelor obligatiuni in cadrul Instrumentului SURE. Prima tranzactie se va efectua in a doua jumatate a lunii octombrie.
 
De asemenea, Comisia a prezentat Consiliului o propunere de decizie privind acordarea unui sprijin financiar in valoare de 504 milioane de euro Ungariei, in cadrul Instrumentului SURE. Incluzand Ungaria, Comisia a propus pana in prezent acordarea unui sprijin financiar in valoare totala de 87,8 miliarde de euro pentru 17 state membre.
 
Aceste imprumuturi vor ajuta statele membre sa acopere costurile legate in mod direct de finantarea sistemelor nationale de somaj tehnic si a altor masuri similare, puse in aplicare ca raspuns la pandemie, in special pentru lucratorii independenti. De asemenea, Instrumentul SURE ar putea finanta unele masuri legate de sanatate, in special la locul de munca, care sunt menite sa asigure revenirea in conditii de siguranta la o activitate economica normala.
 
Statele membre inca mai pot depune cereri oficiale pentru a beneficia de sprijinul acordat in cadrul Instrumentului SURE. Acesta are o capacitate financiara globala de pana la 100 de miliarde euro, fiind menit sa contribuie la protejarea locurilor de munca si a lucratorilor afectati de pandemie.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: obligatiuni suremiliardeeurocomisia europeana

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Europa redescopera magazinele fizice

de Bianca Tila
28 Oct 2024
Cumparaturile online au condus la inchiderea multor magazine fizice, punand sub semnul intrebarii viitorul mall-urilor. Totusi, in Europa exista...

Robinhood lanseaza transferuri de criptomonede in Europa

de Bianca Tila
02 Oct 2024
Robinhood, platforma de investitii pentru persoane fizice, a anuntat ca ofera clientilor din Europa posibilitatea de a transfera criptomonede in si...

Eurostat: Romania inregistreaza cea mai mare crestere din UE a productiei de servicii

de Bianca Tila
07 Aug 2024
Productia de servicii a crescut cu 0,1% in Uniunea Europeana si a scazut cu 0,1% in zona euro, in luna mai fata de luna precedenta (cand se afisase o...

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]