Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitate de afaceri in Romania, exploatata mai mult de straini
In ultimii ani, beneficiile consumului de lapte de capra au fost promovate intens, ceea ce a suscitat si interesul fermierilor pentru afacerile cu capre.
Astfel, cresterea caprelor a devenit una din principalele afaceri profitabile chiar dupa primul an de activitate. In general, cresterea caprelor se face pur traditional iar laptele obtinut este considerat un adevarat panceu.Este unul din produsele preferate de occidentali, care stiu ca laptele de capra este atat de sanatos pentru simplul motiv ca acest animal isi alege singur ”meniul”. Din multitudinea de ierburi care cresc spontan pe pasuni, capra alege plantele medicinale si fructele arbustilor (precum porumbele, catina sau paducelul), arata paginadeagricultura.ro
In Romania, majoritatea fermelor de capre sunt mici, de subzistenta, cu trei pana la zece animale (86,4%); cele cu peste 50 de capete reprezinta sub 3%, conform datelor Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Caprine CAPRIROM. Ca sa merite comercializarea productiei, ferma de capre trebuie sa numere cel putin 25 de capete.
Un litru de lapte de capra de pasune se vinde cu preturi cuprinse intre 4 si 6 lei, in vreme ce un litru de lapte de capra hranita cu furaje se vinde cu 3 lei.
sursa: http://www.paginadeagricultura.ro
Avantajele unei afaceri cu ferma de capre
Daca aveti un mic teren si incep sa va placa caprele, aflati ca investitia nu este deloc mare. De altfel puteti incepe cu cateva capete si, avand in vedere prolificitatea acestora, in doi ani va puteti lauda cu o mica ferma.
Sirul beneficiilor nu se opreste aici.
● O capra produce, in medie, de trei ori mai mult lapte decat o oaie consumand de fapt aceeasi cantitate de hrana.
● Caprele au o buna capacitate de adaptare si suporta cu usurinta temperaturile ridicate.
● Fiind animale poligastrice, rumegatoare, consuma furajele grosiere valorificand eficient din punct de vedere economic acest tip de nutreturi pe care alte animale nu le consuma.
● Capra continua lactatia si in al doilea an, chiar daca n-a fost fecundata in anul respectiv.
● Are potential pronuntat de combinatie prin incrucisare cu alte rase perfectionate pentru obtinerea de pruductii bune de lapte sau carne.
Atunci cand facem afaceri nu trebuie sa inventam roata. Sa luam exemplul numerosilor fermieri din tarile europene dezvoltate (Franta, Elvetia, Anglia, Austria si Germania) care pun mare pret pe cresterea caprelor.
Cei mai multi crescatori de la noi din tara se axeaza pe productia de lapte si intr-o masura mai mica pe cea de carne. Cea mai redusa este productia de par si puf si valorificarea acestora.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru cupluri
de Bianca TilaDe ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit