Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitati de afaceri - Cumparati ieftin, vindeti scump...
…si ramaneti cu diferenta. Asta ar fi afacerea.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Si nu e deloc o afacere noua, probabil si acum cateva mii de ani se practica asa ceva.
Concret, identificati producatorul unui obiect dragut si util (sau doar dragut, nu conteaza prea mult) si achizitionati de la el cateva zeci/sute de bucati la un pret foarte bun, negociat serios, pe care le vindeti apoi una cate una la un pret de trei-patru ori mai mare.
Conditii de baza: 1) obiectul respectiv sa fie ieftin, de genul unui gadget; 2) sa nu se gaseasca in zona in care vreti sa-l vindeti; 3) sa aveti deja o strategie functionala de comercializare: prin posta, prin intermediul unor magazine sau chiar din usa in usa, dupa modelul agentilor comerciali. Deci?
Am mentionat ca foarte potrivite ca baza pentru acest tip de afacere ar fi niste gadget-uri atractive. Sa vedem cateva exemple, selectate de pe site-ul www.gadgets.co.uk:
Idei de afaceri: Lampa discreta pentru scaunul de toaleta. Oricine are cateodata nevoie sa mearga la baie in toiul noptii. Si, in aceasta situatie,
aprinderea luminii este o experienta neplacuta pentru ochi, prin trecerea instantanee de la intuneric complet la stralucirea unui bec de 100 W.
Produsul LavNav rezolva insa problema. Este vorba de un dispozitiv cat jumatate de palma, care functioneaza cu baterii si care se monteaza pe capacul WC-ului (vezi foto).
Raspandeste o foarte placuta lumina verde, cand colacul este lasat, si o la fel de placuta lumina rosie, cand colacul este ridicat.
Idei de afaceri: O planta (vie) intr-un breloc. Da, chiar despre asta este vorba, anume un cilindru din plastic transparent care la unul din capete are un strat de pamant ce gazduieste un foarte mic bonsai. Udat periodic cu cateva picaturi de apa si beneficiind de lumina
naturala sau de lumina artificiala dintr-un birou, acesta va creste incet-incet (foarte incet).
Privitul lui binedispune si reduce considerabil stresul. Cresterea poate fi urmarita cu satisfactie si curiozitate timp de 3-6 luni, pana cand bonsai-ul nu mai incape in cilindru si trebuie mutat intr-un mic ghiveci.
Cilindrul este prevazut cu gauri de aerisire si cu o agatatoare, pentru a putea fi atasat telefonului mobil sau unui set de chei.
Idei de afaceri: Laleaua miscatoare. Flu Fleur infloreste si lumineaza ori de cate ori “aude” un zgomot mai puternic. Ideala daca petreceti mult timp la
birou si aveti nevoie sa zambiti din cand in cand.
Puneti ghiveciul cu Flu Fleur langa dvs. si bucurati-va de spectacol ori de cate ori se aud mai tare basii in boxele calculatorului sau ori de cate ori suna telefonul.
Efectul cel mai neasteptat se obtine daca seful dvs. (da, cel cu gura mare) vine sa va faca morala pe un ton ridicat. Flu Fleur isi va misca petalele si va lumina ca la comanda, facandu-l sa para un caraghios.
Idei de afaceri:
Utili-key. E ca si cum ati avea trusa de scule mereu la dvs. Utili-key e mare cat o cheie (chiar se poate atasa cheii de la masina) si are cinci utilizari: desfacator de sticle, surubelnita dreapta, surubelnita in cruce, mini-fierastrau, lama.
Se poate desface la 900 sau la 1800, in functie de operatiunea pentru care il folositi.
Idei de afaceri: Box in miniatura. Stiti, desigur, sacii de box intalniti prin parcurile de distractii: dati un pumn, sacul loveste un senzor si un afisaj electronic
va arata, in cifre, cat de puternic sunteti.
Acum aveti la dispozitie si varianta miniaturala a unui asemenea joc, doar ca nu mai loviti cu pumnul, ci cu degetul (mai exact, cu unghia). Finger Flick Punchbag este ideal pentru organizarea de concursuri cu prietenii, acasa, sau cu colegii de birou, la serviciu.
Va ajuta si la descarcarea nervilor atunci cand aveti o problema: e mic, dar foarte bun incasator.
Idei de afaceri: Curcubeu pe pereti. Asta produce dispozitivul Rainbow Maker. Nu trebuie decat
sa-l lipiti pe geamul unei ferestre cu ajutorul ventuzelor din dotare si gata! – cele trei parti ale dispozitivului incep instantaneu sa-si faca treaba: un mic panou solar alimenteaza un motoras silentios care roteste un cristal Swarovski, iar acesta din urma descompune lumina naturala in cele sapte culori componente: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet.
Rezulta astfel mici curcubee care se plimba pe peretii camerei fara ca dvs. sa miscati un deget, efectul fiind de relaxare totala.
Idei de afaceri: Pistol cu fum. Va luati arma in mana, tintiti, apasati pe tragaci si… Din teava nu iese un glont, ci un inel de fum care strabate maiestuos incaperea,
pentru a se dezintegra la atingerea primului obstacol.
Arma se numeste Fog Ring Blaster, are un rezervor cu lichid similar celui folosit pe platourile de filmare la crearea efectelor speciale si poate avea mai multe variante constructive.
Astfel, intalnim atat modelul Mighty, care produce inele de 38 cm diametru pe care le propulseaza la 7 metri distanta, cat si modelul Keychain (breloc), ale carui inele au doar 2,5 cm. Utilizarea acestor dispozitive creeaza amuzament cat cuprinde, mai ales intr-un grup de prieteni: trageti la tinta sau in “rafale”, intersectati doua inele, faceti un inel mic sa treaca printr-unul mare etc. Distractia e garantata.
Asadar, ce aveti de facut este sa cumparati asemenea produse direct de la producator si sa le revindeti apoi cu un pret mai mare. O adevarata afacere, cu avantaje evidente:
5 avantaje majore pentru dvs.
• Pentru a lua startul, nu aveti nevoie de o investitie foarte mare. Cateva mii de dolari este o suma mai mult decat suficienta pentru a achizitiona un prim lot de cateva sute de bucati;
• Lucrati acasa. Biroul dvs. va fi la domiciliu: aici veti avea stocul de produse, aici veti avea calculatorul (puteti face promovarea prin Internet), aici veti face ambalarea comenzilor. In plus, fiind acasa, veti putea lua o comanda telefonica si la 8 dimineata, si la 11 seara;
• Oferta dvs. se poate imbogati oricand cu noi si noi produse, fara cine stie ce efort. Trebuie doar sa identificati noi furnizori de articole cu potential pe piata vizata;
• Nu aveti nevoie de cunostinte tehnice sau de alta natura. Practic, nu trebuie sa stiti mare lucru despre produsele pe care le oferiti, eventual doar cu ce fel de baterii functioneaza. Va ajuta si faptul ca produsele sunt foarte simple din punct de vedere constructiv (a nu se intelege ca sunt banale; ele inglobeaza foarte multa ingeniozitate).
• Riscul de a inregistra vreo pierdere este inexistent. Odata facuta investitia initiala in produse, nu mai exista alte cheltuieli curente, decat cele legate de onorarea comenzilor in sine (ambalare si taxe de expeditie). Ca urmare, daca la un moment dat veti dori sa iesiti din afacere, singura cheltuiala pe care o veti avea de recuperat va fi chiar aceasta investitie initiala. Aveti un mic stoc de produse si trebuie sa scapati de el – intr-o zi, intr-o luna, in trei luni, dar tot veti scapa.
O varianta mai simpla a afacerii
Vanzarea de gadget-uri presupune, cel mai adesea, stabilirea unor relatii cu furnizori din strainatate, ale caror produse sa le importati in vederea comercializarii lor pe piata romaneasca. Este greu la inceput, pana cand aceste relatii se formeaza si incep sa functioneze cu adevarat.
Pe multi dintre dvs. poate ii sperie chiar ideea de import, cu vama si tot ce mai presupune. De aceea, luati in considerare si o varianta mai simpla a afacerii, dar care nu se abate deloc de la principiul “Cumparati ieftin, vindeti scump: axati-va pe comercializarea de obiecte vechi, achizitionate din sate si orasele de provincie si vandute apoi catre anticariatele din marile orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov etc.
Iata ce ne scria un cititor in urma cu cativa ani:
“(…) Este incredibil ce valori pot sa aiba la casele de licitatie din Bucuresti obiectele vechi: piese de mobilier (chiar disparate), sfesnice, lustre, samovare, decoratii, pendule si ceasuri care nu mai functioneaza de zeci de ani, broderii (chiar uzate), vesela si tacamuri, ilustrate si scrisori de acum 100 de ani, gramofoane si patefoane, statuete si chiar cate o icoana din vremea bunicii.
Eu am inceput sa «miros» casele si locuintele mai vechi in care s-ar mai putea gasi astfel de obiecte si merg direct si intreb daca au ceea ce ma intereseaza si daca vor sa le vanda. In multe cazuri, cautarea se dovedeste fructuoasa, iar rezultatele sunt pe masura. Am gasit chiar si o poseta de bal lucrata din zale, cu o vechime de 130 de ani.
Cu timpul, am inceput sa cunosc ceea ce se cere si sa investesc in obiecte pe care apoi sa merg si sa le vand la Bucuresti, de multe ori cu un profit de 100-200%. Preturile sunt foarte aproximative si difera enorm in functie de obiectul cumparat si de persoana care il vinde.
De exemplu, am cumparat odata un sfesnic cu 20 de lei si l-am dat cu 70 de lei, o soba de fonta alba cu 200 de lei si am vandut-o cu 1.000, samovare cu 30-50 de lei si le-am dat cu 150.”
Intrebarea-cheie: cum vindeti, totusi?
Depinde de produs. Daca e vorba de gadget-uri, puteti cumpara o pagina de publicitate intr-o publicatie de circulatie nationala si sa prezentati acolo produsele (foto, pret si o scurta descriere), fara sa uitati de existenta talonului de comanda. Sau mergeti in institutii, sedii de firme sau chiar prin blocuri, din usa in usa, si aratati ce aveti de oferit. Daca e vorba de antichitati, mergeti la magazinele de antichitati sau dati anunturi la mica publicitate.
Un instrument foarte bun pentru a vinde ceva (orice), dar care inca nu are prea mare relevanta in Romania, este e-bay (“licitatie prin Internet”, functioneaza brici in S.U.A.).
In principiu, nu trebuie decat sa intrati pe site-ul www.ebay.com, sa va prezentati oferta la o anumita categorie de produse (foto si descriere amanuntita), sa achitati o taxa si sa… asteptati. Timp de sapte zile, toti cei interesati de ceva similar vor intra pe site la categoria respectiva, vor vedea tot ce este listat acolo, vor alege ce le convine (poate chiar produsul dvs.) si, gratie unui link special, vor putea sa liciteze produsul respectiv, intocmai ca la o casa de licitatii.
Astfel, plecand de la un anumit pret de pornire indicat in prezentare, fiecare persoana interesata va “striga” un pret mai mare (din ce in ce mai mare), pana cand, dupa cele sapte zile, link-ul se dezactiveaza si licitatia nu mai e posibila. Iar vanzatorul si cumparatorul care a oferit pretul cel mai mare iau apoi legatura unul cu altul si finalizeaza tranzactia.
Practic, acest www.ebay.com este un imens talcioc. Lansat in septembrie 1995, el detine acum suprematia in topul celor mai vizitate site-uri de cumparaturi pe Internet, cu peste 5 milioane de produse prezentate in orice moment, grupate in mii de categorii, si avand cca 100 de milioane de membri inregistrati in toata lumea.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaCifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit