Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitati de afaceri - Export de armuri in Germania si alte Idei de Afaceri
Scuturi, coifuri, sulite, armuri din otel sunt exportate de firma ARA SRL din Rasnov unei firme din Germania, pentru dotarea castelelor private si pentru productiile cinematografice.
Cresterea prepelitelor japoneze
Cultura castravetelui anti-diabet
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Viorel Nan, patronul firmei rasnovene, a precizat ca valoarea contractului este de 100.000 de euro pe an si este posibil ca aceasta sa mai creasca. Firma s-a infiintat in anul 1990, cu profil de productie mecanica fina. Acum are 68 de angajati si produce anual bunuri in valoare de 600.000 de euro.
Deocamdata, romanii nu s-au aratat interesati sa-si decoreze casele cu asemenea piese medievale, dar cum conacurile rasar cu rapiditate prin toate colturile tarii, nu-i tarziu sa descopere gustul pentru legendele (si echipamentele) cavaleresti.
Idei de afaceri: Plantele medicinale, o excelenta afacere
Activitatea de producere si comercializare a plantelor medicinale cultivate sau din flora spontana a devenit o activitate economica ce a luat amploare in ultima vreme, fiind o sursa de venituri pentru producatori, comercianti, dar si pentru diversii procesatori.
Potrivit Ministrului Agriculturii, productia anuala este de peste 5.000 de tone, din care cca 60 tone, valorand in jur de 300.000 de euro, au fost exportate. Resursele tarii noastre in acest domeniu sunt foarte diversificate, o parte dintre specii fiind comune cu restul Europei.
In flora spontana vegeteaza 3.700 specii recunoscute cu actiune fitoterapeutica, din care 800 specii au proprietati fitoterapeutice determinate, iar 370 specii au insusiri recunoscute ca avand efecte farmacodinamice.
Fiind vorba de plante a caror destinatie este tratarea unor afectiuni, toti cei implicati trebuie sa respecte anumite norme de producere si de comercializare, iar relatiile comerciale dintre ei sa se bazeze pe contracte, acreditare de functionare, declaratii de cultivare si livrare, certificare, ambalare, marcare. Din datele Ministerului, cele mai cultivate plante medicinale din Romania sunt coriandrul, chimionul si feniculul.
Idei de afaceri: Mutarile de mobilier, o piata de peste 3 milioane de euro
Piata romaneasca a mutarilor de mobilier atinge, dupa estimarile societatilor din domeniu, peste 3 milioane de euro. Din aceasta valoare, 2,5 milioane de euro reprezinta piata companiilor, iar restul mutarile dintr-o locuinta in alta ale persoanelor fizice.
Aceasta industrie, care exista in vest de zeci de ani, este in crestere, dar intr-un ritm relativ lent. In afara Capitalei nu exista companii specializate strict pe mutari. Firmele de profil din Bucuresti au ca principali clienti diverse societati care isi schimba sediile, diplomati si manageri ai companiilor multinationale, care isi schimba locul de munca sau locuinta si vor sa-si aduca in noul spatiu anumite obiecte.
Pretul unei mutari depinde de complexitatea lucrarii, de etajul de unde pleaca si unde trebuie sa ajunga, de cat de fragile sau de grele sunt obiectele si de distanta. Cele mai multe mutari ale persoanelor fizice dintr-un apartament in alt apartament, prin intermediul firmelor specializate, se petrec in lunile iunie, iulie, august si septembrie (circa 120 pe luna), in timp ce in restul anului ritmul este de doar 50-60 de mutari lunar.
Idei de afaceri: Firma de detectivi particulari
Spre deosebire de firmele de paza si protectie, care supravegheaza un obiectiv fix, detectivul poate colinda tara in lung si lat pentru a culege informatii pretioase. Avantajul unei firme de detectivi il reprezinta faptul ca isi poate adapta oferta la cererea clientului; cu alte cuvinte, daca un client plateste bine, poate obtine aproape orice.
Sectorul firmelor private de detectivi din Romania este in prezent slab dezvoltat. Cererea este insa din ce in ce mai crescuta in special in directiile: problemele conjugale; neincrederea in partenerii de afaceri; suspectarea unor fraude din partea anagajatilor. Preturile percepute pot varia in functie de complexitatea cazului, de resursele necesare (umane si materiale), daca clientul este persoana fizica sau juridica.
Idei de afaceri: O noua meserie – bijutier si modelator de unghii
Aceasta meserie se practica in salonul Peggy-Sage dupa tehnici insusite la cursuri speciale din Lyon, Franta. Pedichiura si manichiura se executa aici cu o freza dentara, nu cu clasica forfecuta.
Stilista modeleaza unghiile folosind o rasina acrilica, astfel incat acestea arata mai lungi si mai aspectuoase. Dupa modelare, care se face cu multa rabdare, se alege culoarea, in functie de stilul clientei, structura unghiei, forma mainii sau culoarea vestimentatiei.
Dupa preferinte, urmeaza pictarea sau incrustarea ughiilor cu strasuri, paiete sau bijuterii mai mici. Interventia stilistului poate dura si 5 ore, insa rezulta adevarate opere de arta. In plus, niste unghii modelate si consolidate dupa metoda Peggy-Stage dureaza si o luna, chiar daca posesoarea spala vase.
Idei de afaceri: 6.000 de euro pentru a infiinta o crescatorie de melci
Persoanele care au un teren de 2.500 mp irigabil si care dispun de 5.500-6.000 de euro pot incepe o afacere de crestere a melcilor comestibili. Investitia initiala se poate recupera incepand din al doilea an de la infiintare, de pe suprafata mentionata putandu-se obtine anual 3-4 tone de melci vandabili. Pretul cu care se vand melcii la export este de 3-5 euro/kg in viu, putand ajunge la 15-70 euro/kg in forma prelucrata, iar cele mai mari cantitati merg spre Italia, Franta si Peninsula Iberica.
Dupa ce a incercat, fara succes, sa faca bani cu agricultura traditionala, craioveanca Marieta Constantinescu s-a gandit sa exploateze altfel bucata de pamant pe care o detinea. Si s-a orientat spre o crescatorie de melci. A citit tot ce a gasit despre melci, a inceput sa faca rost de actele necesare, a razbatut prin "jungla" legislativa si si-a intocmit documentatia, apoi a luat legatura cu o firma italiana si a purces la drum.
Investitia necesara a fost de cca. 7.000 de euro. "Firma italiana s-a ocupat de absolut tot. Ei au supervizat proiectul de la inceput pana la sfarsit. Materialul genetic (14.000 de melci), o parte din hrana si dotarea tehnica mi le-au pus la dispozitie aceiasi firma. Tot prin intermediul lor se face si exportul de melci. Din vanzari, firma opreste cinci la suta", spune intreprinzatoarea.
Marieta Constantinescu isi aduce aminte cum a invatat, ca la scoala, totul despre melci, deoarece cresterea in aer liber presupune respectarea unor reguli. Pe langa hrana obisnuita adusa special din Italia (salata mixta, sfecla furajera, hibrid rapita-varza, trifoi etc.), melcii trebuie sa aiba si floarea-soarelui, precum si praf de piatra pentru intarirea cochiliei.
"Anul acesta vom avea prima productie. Speram sa fie una buna si, in viitor, sa ne extindem. In ceea ce priveste aceasta preocupare, pot sa va spun ca merita." Pretul de export pentru un kilogram de melci vii este de patru euro, astfel incat de pe 2.000 de metri patrati, un producator poate obtine un venit de aproximativ 20.000 de euro pe an.
Idei de afaceri: Afaceri cu icre de sturioni
Intr-o ferma apartinand Universitatii de la Padurea Verde din Timisoara, a fost amenajata prima crescatorie de sturioni din Banat. "Ideea este sa cream un loc din care sa se poata aproviziona cu puiet cei care isi deschid ferme familiale. In Germania sau Olanda, o astfel de ferma aduce profituri enorme", explica profesorul Dorin Lazu, initiatorul acestei afaceri. La maturitate, cega se vinde cu 10 euro kilogramul, iar morunul, cu 30 de euro. Un kilogram de icre se vinde cu 4.000-5.000 de euro. Puietul se cumpara cu 0,2-1 euro bucata, cega fiind mai ieftina si morunul mai scump.
Nu oricine poate insa asigura conditii pentru reproducerea pestilor si colectarea icrelor. Pentru a pune pe picioare o crescatorie de sturioni, sunt necesare, in primul rand, bazine. Intr-o ferma mica, se pot monta pana la opt bazine, amplasate in spatiu inchis, pentru a evita furtul si a asigura temperatura optima. Fostele grajduri, garaje sau chiar sere sunt locatii potrivite pentru amenajarea unei crescatorii.
Pentru apa, trebuie forat un put cu o adancime minima de 30 de metri. Bazinele trebuie dotate cu sisteme de pompe de aer care sa oxigeneze apa si cu un sistem de incalzire (temperatura apei trebuie sa fie constanta, intre 16 si 20 de grade). Foarte importanta este asigurarea cu unul sau doua generatoare electrice de rezerva. Investitia initiala se ridica la 10.000 de euro. Nu sunt necesari multi angajati, putand fi o afacere de familie.
Dupa trei ani, in conditii bune de crestere, un exemplar poate cantari intre sase si opt kilograme. Inexistenta unei concurente in domeniu face ca, in urmatorii ani, viitorii producatori sa-si poata vinde marfa rapid si la preturi avantajoase.
Idei de afaceri: Gradinita particulara – o investitie de 100.000 de euro
O gradinita particulara poate fi o solutie pentru cei care au bani si vor sa investeasca intr-o afacere care imbina placutul cu utilul. Este o afacere mai ales pentru doamne, deoarece presupune lucrul cu copiii, iar o femeie stie cel mai bine cum sa lucreze cu acestia.
Suma aproximativa pentru demarare este de 100.000 de euro, necesara inchirierii si dotarii unui spatiu adecvat si angajarii catorva persoane competente. Cel mai important element al investitiei este spatiul, majoritatea gradinitelor functionand in case sau vile reamenajate.
Investitia initiala poate fi amortizata in circa doi ani, in functie de numarul clientilor. “Daca dupa doi ani de la deschiderea gradinitei nu ai ajuns la zero, inseamna ca ceva nu este in regula”, e de parere Corina Tanasescu, patron al gradinitei Piccollino. “Trebuie sa gasesti cauza si sa adopti masurile necesare.
Potrivit statisticilor, peste 85% din unitatile de invatamant particulare infiintate au rezistat pe piata, acum functionand in jur de 300 numai in Capitala. Profitul este sigur mai ales dupa patru-cinci ani, iar nivelul acestuia depinde de numarul copiilor inscrisi. Clientul-parinte este cel mai pretentios client dintre cati pot exista. El vrea tot ce este mai bun pentru copilul lui si este firesc sa fie asa. Tocmai din acest motiv opteaza pentru o gradinita particulara care asigura in primul rand o mai mare securitate a copilului", spune Corina Tanasescu.
Gradinitele se intrec in oferte, de la invatarea limbii engleze si pana la initierea pe calculator. De asemenea, acestea asigura copiilor micul dejun, dejunul, precum si una-doua gustari, iar cei care sunt obisnuiti sa doarma la amiaza o pot face in dormitoare special amenajate.
Toate aceste avantaje inseamna insa si ceva bani scosi din buzunarul parintilor. Taxa incasata de cele mai ieftine gradinite este de 100 euro/luna, dar poate ajunge chiar si la 400-500 euro/luna in cazul gradinitelor cu dotari mai bune. Clientii sunt, in general, parinti cu o situatie materiala buna, peste medie, care isi permit sa plateasca destul de mult pentru educatia copiilor lor.
Idei de afaceri: Cultivarea ciupercilor – afacerea viitorului
Ciupercaria Liviei David din Satu Mare functioneaza de noua ani. Are o suprafata de trei hectare si produce saptamanal 6 tone de ciuperci. "La patru tone de ciuperci recoltate, dupa acoperirea tuturor cheltuielilor, pretul a peste o tona ramane profit net", spune Livia David.
La randul lor, reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Ciuperci din Romania afirma ca puteti demara aceasta afacere daca dispuneti de 100 mp si 1.500 euro, iar daca aveti si o ferma de pasari sau gunoi de cal, ati scapat de grija substratului (compost) care trebuie insamantat cu miceliu. In termen de sase luni, maximum un an, investitia se amortizeaza. „Un spatiu dezafectat poate fi foarte usor adaptat pentru a cultiva ciuperci", e de parere si Rodica Tepordei, director in cadrul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola. Producatorii romani cultiva doua tipuri de ciuperci: Agaricus (sau Champignon) si Pleurotus, la care randamentul obtinut este, in medie, de 30 kg/mp.
In tara functioneaza mai multe ciupercarii, dar majoritatea cultiva pe suprafete mici. Ideal este ca productia sa fie destul de mare pentru a putea semna contracte cu marii distribuitori pentru toata perioada anului. Reprezentantii cultivatorilor spun ca, in ciuda importurilor, necesarul ramane de cel putin cinci ori mai mare, Bucurestiul fiind cea mai importanta piata de desfacere. Aici se comercializeaza cateva zeci de tone de ciuperci saptamanal.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaCifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit