Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitati de afaceri - Organizarea de escapade ecvestre
In Romania, excursiile calare atrag tot mai multi turisti, majoritatea straini.
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura de sofran
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Circuite prin care poti descoperi Romania la pasul calului sunt organizate de filialele Comitetului national de turism ecvestru. Traseele sunt concepute pentru diferite categorii de turisti, de la incepatori, la calareti experimentati.
Intre operatorii acestui gen de turism, cel mai bine se misca cei din Targu Mures, Sighisoara, Cluj si Alba. Astfel, firma lui Ovidiu Graur, din Targu Mures, detine 15 cai de rasa, cu care ofera trasee de o singura zi sau circuite de pana la opt zile, pe vaile muntilor Caliman si Gurghiu, pe valea Muresului superior sau a Ilvei.
Grupurile de 3-9 calareti sunt insotite de o caruta sau de un jeep unde se afla bagajele si proviziile. Pe parcurs se viziteaza obiective turistice, turistii avand ocazia sa cunoasca in direct oameni si obiceiuri locale. Costul unei asemenea excursii ecvestre oscileaza intre 60 si 100 de euro pe zi, de persoana.
Idei de Afaceri: In Romania exista un singur producator de creioane
Euro Pencils S.A., singurul producator roman de creioane, exporta 85% din productia sa pe piata vest-europeana, in Germania, Italia, Austria, Franta si Spania.
Societatea sibiana produce circa 30 de milioane de unitati anual, realizand o cifra de afaceri de 1,8 milioane euro. Gheorghe Mois, directorul general al companiei, considera ca potentialul pietei romanesti este inca departe de a fi atins. El apreciaza cota de piata interna a Euro Pencils la circa 5%, cea mai mare parte din cererea autohtona fiind acoperita de marfa chinezeasca, mai ieftina.
Una din problemele care a franat pana acum “abordarea agresiva a pietei romanesti”, obiectiv propus pentru acest an, este lipsa unui canal propriu de distributie. Euro Pencils s-a creat in 1996, prin privatizarea societatii Republica, unitate care functiona in cadrul Industriei Prelucrarii Lemnului din Sibiu.
In gama de produse figureaza creioane grafit si colorate pentru birou, creioane cosmetice, creioane cu destinatii speciale, intre care creioanele dulgher, cele mai profitabile, precum si creioane cu mina multicolora sau pentru grafica.
Idei de Afaceri: Sucul de mere romanesc, apreciat de europeni
Sucul de mere romanesc se vinde bine in Uniunea Europeana.. Potrivit directorului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bistrita-Nasaud, Petrica Popsor, cel mai cautat produs este sucul concentrat de mere, marca „Bistrita-Nasaud“.
Procesatorii bistriteni exporta anual peste 1.000 de tone de suc concentrat in Olanda, Austria, Germania, Italia si Grecia. Sucurile naturale romanesti sunt foarte apreciate pe piata Uniunii Europene si datorita faptului ca provin din fructe ecologice.
Idei de Afaceri: Organizatorii de nunti au 130.000 de potentiali clienti
Potrivit datelor statistice, in Romania se oficiaza anual in jur de 130.000 de casatorii. Organizarea petrecerii de nunta tine, in primul rand, de posibilitatile financiare ale cuplului. Cei care doresc o nunta cu fast, iesita din tipare, apeleaza la serviciile firmelor specializate.
In fiecare an au aparut noi agentii cu acest profil, insa concurenta a stimulat dezvoltarea gamei de servicii. Fiecare jucator a gasit o nisa in piata si si-a dezvoltat, cu precadere, anumite tipuri de servicii. Reprezentantii companiilor din domeniu declara ca numarul de nunti organizate s-a majorat, dar au crescut si veniturile pe fiecare eveniment.
Astfel, se inregistreaza cifre de afaceri cu 40% mai mari. Specialistii in organizarea de nunti estimeaza ca, in 2008, numarul clientilor se va dubla, in ciuda faptului ca si preturile vor creste semnificativ.
Idei de Afaceri: Afacere cu un singur produs - carti de vizita
Doi studenti si un proaspat absolvent din Bucuresti au demonstrat ca se poate face o afacere profitabila din obisnuitele carti de vizita.
Spre deosebire de multe firme care pornesc cu o gama larga de servicii, Agrafa Print Services a inceput cu un singur produs. Ei nu fac decat carti de vizita, vor sa faca cele mai bune carti de vizita.
Cand au inceput, aveau deja experienta in grafica pe computer si in tot ce inseamna print digital, asa ca tot ce le-a mai trebuit a fost imbunatatirea unui computer mai vechi si o imprimanta moderna. Investitia a fost mai mica de 1.000 de dolari.
La inceput veneau mai mult clienti cu comenzi mici, pana in 200 de bucati, dar acum predomina cei care solicita tiraje mai mari. O explicatie a succesului este si amplificarea activitatii economice, fapt ce presupune schimbarea unui numar mai mare de carti de vizita, deci o cerere mai mare.
Idei de Afaceri: Site cu locuri de munca
BestJobs.ro este cel mai mare site romanesc de locuri de munca. Firma a pornit ca un Internet Cafe in Targu Mures. Investitia initiala a fost de circa 5.000 de dolari, cu care Calin Fusu, fondator si actionar majoritar a infiintat firma Neogen, a cumparat calculatoare si a platit chiria.
Ideea cu BestJobs.ro i-a venit mai tarziu, cand nu avea clienti in Internet Cafe si, in timpul liber, asociatii sai programau site-uri web. In 2004 a ajuns sa castige 350.000-400.000 de euro din vanzarea anunturilor.
La inceput, nu stia nimic din ce inseamna administrarea unei baze de date, a unui site sau a unei echipe. A citit foarte mult si a aplicat ce i se parea mai bun aproape imediat. La fel, a invatat si din propriile greseli. Acum poate spune ca detine firma cu cel mai mult know-how despre ce inseamna sa faci afaceri pe internet.
Idei de Afaceri: Midiile, delicatese pentru pietele occidentale
O inventie a savantilor ieseni a reusit sa bulverseze lumea stiintifica internationala, fiind premiata cu aur la Bruxelles. “Ferma de midii”, cum este numit proiectul profesorilor universitari ieseni Liviu Miron si Ionel Miron, prezinta o metoda originala de crestere a midiilor, o delicatesa extrem de scumpa si foarte bine vanduta catre bucatariile occidentale.
Instalatia este alcatuita dintr-un cadru de perne flotoare cu latura de 15 metri si suporti pe care se fixeaza midiile. In interiorul flotorilor este introdus initial aer care face ca “ferma midiilor” sa pluteasca pe suprafata apei. Apoi aerul este inlocuit cu apa, iar instalatia se poate scufunda. Perioada de cultivare a midiilor este de 18 luni, timp in care ele pot atinge dimensiuni de 4-5 centimetri, ulterior putand fi utilizate in scopuri alimentare.
Punerea in practica a acestei inventii ar aduce beneficiarului 300.000 de euro in 18 luni, kilogramul de midii comercializandu-se cu 6 euro. Amenajarea unei singure ferme de midii costa cam 30.000 de euro, iar pe un hectar de luciu de apa se pot amenaja patru astfel de dispozitive.
Idei de Afaceri: Crescatorie de vipere
Cresterea viperelor pentru venin poate fi o afacere foarte rentabila, fara prea multa bataie de cap. De la o singura vipera se pot obtine 1,5 grame de venin pe an. In conditiile in care gramul de venin se vinde cu 800-1.000 de euro, cu un efectiv de start de 20 de vipere obtineti un venit de minimum 25.000 de euro/an.
Vipera se creste usor in terarii de sticla, mananca soareci de doua ori pe luna si face cel putin 10 pui pe an. Veninul este foarte cautat de fabricile de medicamente din lume. Oricine poate intemeia o ferma de vipere, cu un capital minim de 10.000 euro.
Idei de Afaceri: Plante exotice de inchiriat
O firma de specialitate din Bucuresti, Hollandia Green, ofera acest gen de serviciu. Plantele sunt importate din Olanda, iar inchirierea unui exemplar pe o perioada de cateva zile costa 25% din valoarea de catalog.
Plantele exotice de inchiriat au inaltimi impresionante, intre un metru si trei metri, si sunt specii mai rare: Dracaena, Leandru, Nolina, Schefflera, Yucca, diferite tipuri de palmieri, ficusi, dar si cactusi. Clientii de baza sunt patronii de firme, dar exista si persoane particulare care apeleaza la acest serviciu inedit.
Firmele inchiriaza plante pentru diferite evenimente (conferinte, expozitii, lansari de produse), iar persoanele particulare, pentru diverse petreceri. O alta clientela o reprezinta terasele si restaurantele care le inchiriaza, de obicei, pentru decorare, pe toata perioada verii.
Daca vreti sa inchiriati, de exemplu, o Dracaena de 1,75 m inaltime, veti da 15 euro pentru o perioada de maximum cinci zile, iar pentru un palmier Phoenix Canariensis, de 1,50 m inaltime, veti plati 10 euro. Pentru perioade mai lungi se face si un contract de intretinere, care stipuleaza o vizita saptamanala a specialistilor firmei la locatia respectiva, pentru a verifica daca planta este in regula, serviciu care se plateste cu 7 euro plus TVA pe ora.
Daca o planta este inapoiata firmei in stare de degradare, clientul neglijent trebuie s-o plateasca la valoarea ei integrala. Inchirierea se poate face pe o perioada nelimitata.
Articole conexe
De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7
de Idei de afaceriAfacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro
de Bianca TilaCifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit