Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Oportunitati de afaceri - Plimbari pe ponei pentru copii
Cum e sa calaresti un ponei? Probabil foarte multi copii se intreaba lucrul acesta si, daca li s-ar oferi posibilitatea, in mod sigur ar dori sa-si astampere curiozitatea.
Ghid practic Realizarea de sapun natural
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Propriul meu plan de afaceri
Iata de ce, daca dispuneti de 1-6 ponei si de un spatiu de 100-150 mp inchiriat intr-o locatie potrivita (parc, gradina zoologica, targ etc.), indepliniti toate conditiile pentru a avea o afacere de succes.
Intr-o duminica insorita, practicand o taxa de 10 lei pentru o plimbare de 10 minute, puteti ramane cu un profit net de peste 1.200 de lei (intr-o singura zi!). Important este ca locatia respectiva sa fie frecventata de cat mai multi copii si, in acest sens, litoralul ar putea fi varianta ideala – e de asteptat ca un mic manej amenajat in apropierea plajei sa aiba clienti non-stop.
Parinti buni de plata
Imaginati-va incantarea unui copil de 2-10 ani care merge calare pe un ponei, tinandu-l strans cu manutele de coama. Bucuria sa este maxima, iar parintii, vazandu-l atat de fericit, nu au nici o retinere in a plati nu una, ci chiar trei-patru curse, pana se satura (sau oboseste) mandrul calaret.
Pe asta se si bazeaza succesul afacerii – pe satisfactia copiilor, satisfactie care deschide buzunarul parintilor. Multi dintre intreprinzatorii in domeniu chiar supraliciteaza intr-un mod inspirat si ofera atractii suplimentare pentru micii clienti: ii costumeaza in cowboys sau indieni, ii fotografiaza calare (cu un aparat Polaroid) si le ofera pe loc o amintire color. Acest serviciu foto poate duce chiar la dublarea incasarilor.
Factorul-cheie de succes
Elementul principal al afacerii nu il constituie, cum poate v-ati fi asteptat, poneii, ci locul unde va desfasurati activitatea. Obtinerea unui amplasament bun este principala problema pe care trebuie sa o rezolvati. Cel mai profitabil ar fi in cadrul unui parc public, unde aveti garantia ca nu veti duce lipsa de potentiali clienti, mai ales in weekend.
In negocierile cu primaria, bateti moneda pe cateva argumente cu greutate:
1) prin serviciul dvs. creati, indiscutabil, un element de atractie in plus pentru parcul respectiv (ca sa gadilati orgoliul administratiei locale, puteti chiar propune amplasarea unui panou publicitar estetic cu mesajul “Acest serviciu a fost pus la dispozitia copiilor dvs. cu sprijinul Primariei orasului/sectorului cutare”);
2) spatiul solicitat este redus ca dimensiuni (150 mp sau si mai putin) si nu afecteaza in nici un fel estetica parcului. Dimpotriva, poneii, harnasamentul lor, ieslea cu fan etc. aduc o pata de culoare in peisaj;
3) activitatea nu produce zgomot (poate doar tipetele de incantare ale copiilor), ca urmare confortul vizitatorilor parcului nu va fi afectat. Iar in ceea ce priveste balegutele poneilor, asigurati-i pe interlocutori ca acestea vor fi stranse imediat si colectate in saci speciali;
4) este exclus riscul de accidente, in primul rand pentru ca poneii sunt animale foarte blande si, in al doilea rand, pentru ca micii clienti, mai ales cei sub cinci ani, sunt insotiti de un supraveghetor (sau de catre unul dintre parinti) care merge pe jos pe langa ponei si preintampina eventualele cazaturi;
5) afacerea dvs. va aduce venituri la bugetul primariei, fara nici un efort financiar sau de alta natura din partea institutiei. In S.U.A. se merge pe o taxa de folosire a spatiului de cca 10% din incasari, dar procentul este intotdeauna negociabil.
Exemplul american
Serviciul acesta este foarte raspandit pe piata americana. Unele firme, cum este Ponies To Go, s-au specializat pe o varianta foarte convenabila de desfasurare a afacerii: ofera plimbari pe ponei in cadrul petrecerilor in aer liber pentru copii. Concret, parintii copilului care, de exemplu, isi aniverseaza ziua de nastere, iau legatura cu firma cu 24 de ore inainte si comanda 1-6 ponei, insotiti de ingrijitori, care sa ii distreze pe invitati.
La ora stabilita, echipa soseste la fata locului (de obicei, curtea din spatele casei), iar poneii sunt inseuati si plimbati liber cca 10 minute, ca sa se familiarizeze cu locul. Aceste pregatiri consitituie ele insele un spectacol, foarte apreciat de copii. Dupa care amatorii sunt poftiti sa urce in sa, moment in care, de cele mai multe ori, se creeaza imbulzeala.
Angajatii firmei sunt insa persoane experimentate care stiu sa rezolve situatia, ordonandu-i pe micii petrecareti si asigurandu-i ca toti vor avea parte de cel putin doua reprize de plimbare. O repriza dureaza cam patru minute si se face numai cu poneiul tinut de darlogi de catre ingrijitor. La sfarsitul perioadei de inchiriere, copiii sunt lasati sa hraneasca animalele si pot pune intrebari (cea mai frecventa intrebare este: “Cat traieste un ponei?”. Raspuns: “20 de ani”).
Pretul serviciului este de 125 $/1 ponei/3 ore sau 165 $/2 ponei/3 ore, fiecare ponei suplimentar fiind taxat cu 35 $/ora. O comanda de 6 ponei pentru 3 ore poate aduce asadar venituri de cca 600 $. In unele situatii, cand spatiul permite, sunt solicitati si cai normali pentru plimbarile adultilor (uneori insa si copiii isi manifesta dorinta sa incalece un astfel de cal).
Intretinerea a 6 ponei costa cam 1.500 $ pe an si, avand in vedere ca grosul activitatii are loc in lunile de vara, multi intreprinzatori prefera sa isi vanda animalele in octombrie si sa cumpere altele la inceputul lui aprilie, economisind astfel bani. Exista insa si zone cu vreme calda tot timpul anului – Florida, de exemplu – unde afacerea functioneaza fara pauze.
De retinut!
In varianta firmei Ponies To Go, descrisa mai sus, avantajul este ca intreprinzatorul incheie afacerea direct cu clientul, fara sa mai depinda de un spatiu inchiriat de la Primarie. In schimb, fata de varianta functionarii intr-un parc, numarul clientilor este mult mai mic si apar si cheltuieli cu promovarea serviciului.
Pentru piata romaneasca, unde cei mai multi oameni stau la bloc, trebuie mers pe amenajarea unui spatiu intr-un loc public. Dar demna de luat in considerare este si desfasurarea afacerii, pe perioada verii, in satele cu pensiuni turistice, unde fluxul de clienti exista si unde, in plus, intreaga zona inconjuratoare poate deveni zona de plimbare.
Articole conexe
Ce poti vinde sa faci bani. 20+ idei pentru 2024
de Bianca TilaDe ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere
de Idei de afaceriAfacere cu gemuri. Viziune si strategie
de Idei de afaceriCresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit