Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati noi de export in China facilitate de MMACA

de Florin Amariei 26 Iun. 2019 2479
3.64 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) anunta noi oportunitati de export in China pentru care statul va acorda un sprijin in plus prin institutiile sale.

Gabriela Mihaela Voicila, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si E.S. Jiang Yu, ambasadoarea Republicii Populare Chineze in Romania, au discutat, marti, 25 iunie, despre masurile de amplificare a prezentei romanesti la targurile destinate importului pentru piata chineza.
 
Gabriela Mihaela Voicila a subliniat participarea marcanta a Romaniei la Expozitia din China pentru Comert si Investitii ce a avut loc in perioada 7-12 iunie 2019, accentuand numarul crescut al operatorilor economici romani prezenti la Ningbo. Anul acesta, 84 de companii autohtone au expus peste 1.200 de produse si s-au bucurat de sprijinul acordat de autoritatile centrale si locale chineze in organizarea cu succes a pavilionului romanesc.
 
Discutiile intre cei doi demnitari s-au concentrat pe eforturile comune pentru atragerea unui numar cat mai mare de companii romanesti, care sa participe, in noiembrie, la Shanghai, la cea de-a II-a editie a Expozitiei Internationale pentru Import din China. La aceasta manifestare, Romania va organiza un pavilion national in care companiile vor putea expune cele mai semnificative produse, cum ar fi: vinuri, miere, produse de patiserie, cosmetice, mobila, textile, etc.
 
Secretarul de stat Voicila a apreciat sprijinul pe care partea chineza il acorda participarii la acest eveniment prin oferirea spatiului de expunere gratuit si prin facilitati pentru amenajarea pavilionului national romanesc. 
 
In context, au fost reiterate evenimentele de pe agenda bilaterala din perioada urmatoare. Printre acestea, organizarea, in luna septembrie 2019, la Bucuresti, a primei reuniuni a grupului de experti pentru transpunerea in practica a 'Memorandumului de intelegere privind infiintarea unui grup de experti pentru promovarea comertului nerestrictionat intre Romania si China' si organizarea conferintei cu tema: 'Promovarea femeilor antreprenor', obiectiv stabilit in liniile directoare de la Summit-ul de la Sofia si reluat la Summit-ul de la Dubrovnik, din aprilie acest an.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oportunitatiexportchinammaca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.64 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

3 oportunitati grozave post-pandemie pentru afacerile mici

de Florin Amariei
11 Nov 2020
UE, SUA si Rusia au anuntat ca exista cel putin doua variante viabile de vaccin anti-Covid-19, asadar afacerile mici au la dispozitie 3 oportunitati...

Romania ar trebui sa se concentreze pe productia autohtona si exporturi

de Florin Amariei
27 Mai 2020
O noua analiza releva faptul ca pentru a evita o recesiune cu urmari nedorite Romania ar trebui sa se concentreze si sa investeasca in productia...

INS: Exporturile romanesti, in crestere

de Ideideafaceri.ro
09 Sep 2019
Institutul National de Statistica (INS) arata ca exporturile romanesti sunt in crestere. In primele sapte luni ale anului 2019 dezechilibrul dintre...

Oportunitati de afaceri cu produse din piele naturala

de Camelia Diaconu
10 Iun 2019
Produsele din piele naturala se bucura de succes inca din cele mai vechi timpuri, chiar din anul 3500 i Hr. În prezent, pielea este considerata unul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]