Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitatile afacerilor verzi

de Andrioae Ruxandra 21 Iun. 2014 2969
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile verzi sunt peste tot, ele sunt in continua dezvoltare datorita imaginatiei si spiritului antreprenorial al unora. In fiecare zi vedem risipa din jurul nostru si felul in care planeta sufera de pe urma noastra. Putem folosi intr-un mod mult mai util resursele sau nu le putem folosi deloc, pentru ca gasim alternative.

 
Multi dintre noi poate nu au educatia necesara pentru a arunca gunoaiele in locuri adecvate si nici nu tin cont de consecintele descompunerii acestora. 
 
De obicei, aceia care nu tin cont de resursele planetei reprezinta acel gen de oameni care s-au obisnuit sa primeasca ceea ce vor, cand vor. Din fericire, exista oameni care ii ajuta pe altii sa deschida ochii si sa vada ca exista numeroase cai de salvare a planetei, iar cateva dintre aceste cai pot fi afaceri profitabile.
 
Consumatorii eco-friendly - exista o multime de cursuri care te pot ajuta sa inveti marketingul acestui gen de afacere, in care poti veni cu solutii in ceea ce priveste problemele naturii.
 
Produse care nu sunt costisitoare - unele dintre afacerile verzi provin din reciclarea si/sau reutilizarea produselor. Bunurile folosite pot fi initial obtinute ca o parte din costuri, mentinand un inventar scazut.
 
Oportunitatea educatiei - clientii trebuie indrumati in ceea ce priveste valorificarea si avantajele utilizarii produselor "verzi".
 
Afacerile verzi sunt in crestere - conform unui studiu in SUA, 75% dintre cei chestionati cred ca afacerile verzi reprezinta viitorul economiei. 
 
Riscurile afacerii sunt minime - cu un capital mic de inceput, riscurile financiare sunt reduse.
 
Perioada ciclica versus perioada pe termen lung - din pacate, multe dintre produse sau servicii pot fi considerate "fade". In timp ce ideile de afaceri verzi sunt potrivite pe termen lung, asigura-te ca ai un plan de lucru care sa includa perioade mici si medii, luand in considerare ca fluxul pietei se schimba.  
 
Flexibilitatea - ia in considerare piata atunci cand te gandesti la oportunitatile ideilor verzi. Consumatorii pot privi superficial unele produse si pot deveni dezinteresati in ceea ce priveste solutiile si produsele ieftine non-ecofriendly.
Daca ai un plan pentru piata care este in continua schimbare, trebuie sa ai in vedere toate optiunile si sa iti schimbi planul dupa preferintele clientilor.
 
O oportunitate buna de afacere verde iti va face clientii sa inteleaga de ce produsul tau functioneaza pe termen scurt sau pe termen lung in perspectiva financiara si ecologica. Daca majoritatea consumatorilor sunt informati in domeniul ecologiei, ei vor face alegerile corecte.
 
Sursa: www.business-ideas-connection.com
 


Tags: afaceriafaceri verzioportunitati de afaceriafaceri profitabileecofriendlyidei de afaceri verziafaceri eco

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]