Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Palatul Stirbey a fost scos la vanzare pentru 8 milioane de euro

de Bianca Tila 07 Iun. 2022 1172
Palatul Stirbey a fost scos la vanzare pentru 8 milioane de euro
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Palatul Stribey a fost scos la vanzare de lichidator la un pret de pornire de 8 milioane de euro. Licitatia publica va avea loc pe data de 29 iunie la sediul Euro Insol din Bucuresti, potrivit unui anunt public realizat de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care detine palatul si domeniul Stirbey.

"Domeniul Palatului Stirbey este cel mai vast domeniu pentru  evenimente din Romania, cu o istorie care incepe in secolul al XIX-lea. Constructia palatului a inceput in anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Stirbey, domnitor al  Tarii Romanesti, si a durat pana in anul 1863.
 
Domeniul Stirbey a fost cumparat de la mostenitorii familiei Stirbey in 2006 pentru 9 milioane de euro  de firma Bucharest Arena in 2006 (care avea in actionariat fosti angajati din  Secretariatul  General al Guvernului). Domeniul se intinde pe o suprafata de 24 de hectare, din care 18 hectare reprezinta un parc cu copaci seculari (arbori de peste 400 de ani), lac interior si deschidere  catre lacul Buftea", scrie ZF.
 
Rezultatele publice ale companiei Bucharest Arena aratau cifra de afaceri zero si pierderi de 71.000 euro in anul 2021. Actionarii acestei companii sunt Valerian Mares (fost proprietar al firmei Productie Ardealul - cu un pachet de 29,83%), Staicu Ilie Olteanu (cu un pachet de 29,83%), Dan Octavian Cocis (fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului in perioada 2001 - 2004, cu un pachet de 19,89%), Emil Pop (cu un pachet de 19,89%) si Cristina Vladimir Singer (cu un pachet de 0,55%).
 
Activul "Palatul Stirbey si Parcul Stirbey" se vinde ca ansamblu functional de bunuri mobile si imbile. Acesta este compus din teren de aproximativ 24 hectare, palatul avand o suprafata construita de 2.168 de mp. In componenta sa, palatul are diverse sali dedicate, precum sala multifunctionala Regina Maria (cu o suprafata de 2.021 mp). Pe domeniu se mai afla si doua debarcadere, terase, teren pentru volei si tenis, precum si castelul de apa (construit in 1920 dupa proiectul lui Anghel Saligny).
 
Pretul de pornire este de 7,95 milioane de euro, exclusiv TVA. La inscrierea la licitatie este obligatorie achizitionarea caietului de sarcini (10.000 lei) si depunerea unei garantii de participare de 20% din pretul de pornire, potrivit anuntului public al lichidatorului.
 
La momentul achizitionarii in 2016, oficialii companiei Bucharest Arena anuntau ca evenimentele sociale si corporate vor aduce Domeniului Stirbey incasari de patru milioane de euro.
 
"Daca in 2015 cifra de afaceri a fost de 2,5 milioane de euro, pentru anul in curs estimam venituri de aproximativ patru milioane de euro, in conditiile in care exista deja un grad de ocupare de 72% pe evenimente sociale si nu numai. 
 
Recent am demarat un program prin care urmarim sa atragem o parte importanta din piata de evenimente a marilor corporatii, piata care cuprinde o paleta mai larga de activitati, de la desfasurarea de seminarii pana la diferite lansari de produse", declara Dan Cocis in 2016.
 
La momentul preluarii, Domeniul Stirbey avea cinci spatii pentru evenimente. Actionarii spuneau ca vor amenaja in sezonul cald un pavilion, fiind cererea foarte mare pentru pavilioane deschise. Domeniul Stirbey avea cinci spatii pentru evenimente. 
 
Planurile de viitor ale actionarilor in 2016 includeau si atragerea unor investitori pentru dezvoltarea unor noi proiecte. "In planul initial exista perspectiva construirii unei sali polivalente multifunctionale cu 10.000 de locuri, o investitie care s-ar fi ridicat la 20 milioane de euro", scrie ZF.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: palatul stirbeyparcul stirbeybucharest arena

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]