Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pensiune turistica si agroturistica

de Ilinca Dobrescu 12 Iul. 2011 12021
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania se afla, in prezent, pe primele locuri in Europa in ceea ce priveste potentialul de dezvoltare a turismului, acesta fiind o importanta sursa de venit atat pentru cel care investeste in acest cdomeniu, cat si pentru bugetul national. Romania este o tara frumoasa care poate oferi vizitatorilor peisaje excelente, traditii si obiceiuri unice, produse culinare variate si multe altele.

Dvs, ca antreprenor trebuie sa va asigurati ca toate aceste atractii vor fi cunoscute de turisti si ca acestia vor beneficia de o gazda buna. Nu de putine ori insa, se ofera servicii de proasta calitate si la preturi mari.

Turismul rural nu inseamna numai cazare, produse din gospodarie si plimbari. Este nevoie sa stii ce isi doreste clientul si „sa te dai peste cap” sa-i faci pe plac pentru a-l face sa se intoarca. Se pot organiza plimbari cu caruta sau sania, degustari de vin, pomana porcului, focuri de tabara, mici spectacole folclorize, diverse intreceri sau concursuri.

Este necesara o conexiune la internet, ca sa nu mai vorbim de existenta in permanenta a apei calde, a cabinelor de dus sau a bailor aferente. Poate ca sansa Romaniei chiar sta in turism, dar pentru ca ea sa nu ramana doar o sansa este necesar sa se faca strategii, sa se studieze si intreprinzatorii trebuie sa inteleaga ce asteptari au clientii de la aceste afaceri.

Iata cateva avantaje pe care initierea unei afaceri cu pensiune turistica si agroturistica le prezinta:

1.    De cativa ani, statul sprijina zonele care ofera potential turistic si permit crearea de noi locuri de munca si deci venituri suplimentare, valorificarea potentialului piscicol, dezvoltarea mestesugurilor traditionale (artizanat).

2.    Vor fi sprijinite, de asemenea, si activitatile turistice si agroturistice care au ca scop cresterea atractivitatii zonei, dezvoltarea ei, marketingul serviciilor si al infrastructurii, dar si punerea in valoare a patrimoniului cultural si arhitectural.

3.    Puteti profita de asezarea geografica, de traditii si de obiectivele turistice. Se stie ca turismul reprezinta cea mai buna cale de a valorifica o serie de categorii de resurse, mai ales cele naturale, traditionale si umane.

Daca va bucurati in zona dvs de existenta unor pisaje minunate, de ape minerale sau termale, de aer ozonat, de conditii de clima favorabile agrementului sau de renumele artei culinare autohtone, profitati si subliniati toate aceste atuuri pentru atragerea turistilor.

4.    Porniti de la resursele pe care le aveti deja. Amenajarea casei de la tara sau a celei de vacanta implica o suma modica necesara pentru demararea acestei afaceri.

5.    Turistii cauta locuri linistite, neaglomerate, intime, uneori „salbatice” sau mai putin cunoscute.

6.    Deschiderea unei pensiuni reprezinta o sansa de a castiga bani si pentru cei care ar fi dispusi sa se ocupe de agricultura sau/si turism mutandu-se de la oras la tara.

Pasii esentiali de urmat pentru cei cu aceasta idee de afaceri sunt urmatorii:
1.    Verificarea sanselor de punere in aplicare a ideii de a demara o afacere in domeniu
2.    Planificarea afacerii
3.    Constituirea firmei si inceperea activitatii de amenajare a pensiunii.

Pentru infiintarea unei pensiuni turistice sau agroturistice aveti de urmat 3 etape:
1.    Inregistrarea ca asociatie familiala, ca persoana fizica sau ca persoana juridica (societate comerciala) si obtinerea avizelor sau a autorizatiilor legale:PSI, sanitar, sanitar-veterinar, de mediu.

2.    Daca detineti un imobil, trebuie sa depuneti documentatia pentru obtinerea certificatului de clasificare. Daca respectiva cladire in care urmeaza sa va desfasurati activitatea nu este realizata inca si doriti sa-i dati din faza initiala destinatie turistica trebuie obtineti un aviz privind amplasamentul si functionalitatea obiectivului.

3.    Obtinerea certificatului de clasificare solicitat.

Demararea si conducerea unei astfel de afaceri se afla la indemana tuturor intreprinzatorilor. Ea poate fi realizata cu succes atat in regiunile dezvoltate, cat si in regiunile ramase in urma din punct de vedere economic.
Aflati toate informatiile necesare pentru a va deschide o pensiune turistica sau agroturistica aici.




Tags: pensiune turisticapensiune agroturisticaafacere

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afacere cu gemuri. Viziune si strategie

de Idei de afaceri
24 Ian 2024
Europa este o piata concurentiala extrem de competitiva. Daca in tara noastra, de cele mai multe ori, afacerile se pornesc si se deruleaza „dupa...

Cresterea lipitorilor. O afacere dezvoltata in Romania

de Idei de afaceri
11 Nov 2022
A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga...

Avantajele investitiei intr-o afacere cu flori in ghiveci

de Idei de afaceri
21 Iun 2024
Afacerile includ investitii importante, insa nu doar sumele trebuie luate in calcul. Atunci cand vrei sa investesti intr-o afacere, cu flori in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]