Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Petrolierii vor sa liciteze din nou in Romania

de Florin Amariei 16 Ian. 2020 2247
4 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mai multe companii petroliere asteapta sa liciteze din nou in Romania pentru perimetre noi, transmite ROPEPCA.

Companii petroliere din toata lumea asteapta demararea Rundei a XI-a de concesiuni de perimetre petrolifere din Romania, in cadrul careia vor fi scoase la licitatie 22 de campuri onshore si sase offshore, a declarat Stephen Birell, presedintele Asociatiei Companiilor de Explorare si Productie Petroliera din Romania (ROPEPCA), intr-o intalnire cu presa.
 
Acesta a aratat ca, desi Autoritatea Nationala de Resurse Minerale (ANRM) a declarat deschisa Runda a XI-a de licitatii inca din vara anului trecut, anuntul nu a fost inca publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
"Nu stim de ce nu a fost publicat inca si nu stim cand va fi publicat", a spus Birell.
 
Intrebat daca exista interes din partea sectorului petrolier pentru aceste perimetre, el a raspuns: "Absolut, da! Am prezentat acest lucru in intalnirile pe care le-am avut cu diverse grupuri, in UE si in Marea Britanie, iar unul dintre grupuri include 63 de companii petroliere. Exista companii interesate si bani disponibili pentru aceste investitii. Problema este de stabilitate si predictibilitate".
 
In luna iulie 2019, ANRM anunta ca ofera prin apel public concesionarea operatiunilor de explorare, dezvoltare si exploatare petroliera a 28 de perimetre, in cadrul Rundei a XI-a de licitatii, potrivit unui ordin al presedintelui ANRM, publicat in Monitorul Oficial pe 24 iulie.
 
ANRM a publicat si lista acestor perimetre. Este vorba despre 22 de campuri petrolifere onshore (pe uscat) si sase offshore (pe mare), avand o suprafata totala de aproximativ 1.000 de kilometri patrati.
 
Potrivit ordinului, data care marcheaza deschiderea oficiala a Rundei a XI-a de apel public de oferta este cea in care anuntul va fi publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
De la acea data, in baza unei solicitari scrise, cei interesati vor avea acces la datele si informatiile geologice.
 
Dupa publicarea anuntului privind demararea rundei in Jurnalul Oficial al UE, cei interesati vor avea la dispozitie 120 de zile lucratoare pentru a depune ofertele, la sediul ANRM.
 
Detalii privind procedura de organizare si modalitatea de evaluare vor fi publicate pe site-ul ANRM, dupa aparitia in Jurnalul UE a anuntului.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: petrolierilicitatiiromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Piata de investitii imobiliare din Romania si-a dublat tranzactiile

de Bianca Tila
08 Iun 2023
Investitiile imobiliare din Romania au incheiat primul trimestru cu 120 milioane de euro. Fata de primele trei luni ale anului 2022, rezultatul de...

Companiile din Romania planifica adoptarea cloud

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Majoritatea companiilor din Romania planifica adoptarea cloud, in urmatorii doi ani. Aproximativ trei sferturi dintre companii au initiat...

Investitiile pe piata imobiliara din Romania au crescut cu 39%

de Bianca Tila
24 Apr 2023
In Romania, investitiile pe piata imobiliara au depasit 1,26 miliarde de euro, anul trecut. Acest fapt subliniaza un avans de 39% comparativ cu anul...

ACEA: Piata auto din Romania a afisat cea mai mare crestere din Europa

de Bianca Tila
21 Mar 2023
Vanzarile de autoturisme in Europa au inregistrat cresteri si in luna februarie, pentru a saptea luna la rand. Piata auto din tara a avut cel mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]