Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata certificatelor de poluare (ETS) va fi extinsa

de Florin Amariei 16 Iul. 2021 2019
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uniunea Europeana (UE) anunta ca piata certificatelor de poluare (ETS) va fi extinsa pentru a putea fi atinse tintele pentru clima.

Actualul sistem de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) obliga centralele electrice, fabricile si companiile aeriene cu zboruri in Europa sa achizitioneze certificate de acest fel tot mai costisitoare, creand astfel un stimulent financiar sa polueze mai putin.
 
Recent, UE a ajuns la un acord vizand reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu cel putin 55% pana in 2030 comparativ cu nivelul din 1990, o noua tinta mai ambitioasa care va necesita ca emisiile sa scada mai rapid in toate sectoarele, de la agricultura si pana la industria grea.
 
Conform unor planuri prezentate miercuri de executivul comunitar, shipping-ul urmeaza sa fie inclus in sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) pe parcursul unei perioade de trei ani.
 
Emisiile de pe urma calatoriilor pe mare in interiorul UE, plus 50% din emisiile navelor de pe urma calatoriilor internationale care pornesc sau se termina in UE, ar urma sa fie incluse in actualul sistem ETS, plus emisiile care apar atunci cand navele sunt ancorate in porturile din UE.
 
De asemenea, emisiile de pe urma transportului rutier si de pe urma sistemelor de incalzire ale cladirilor vor trebui sa respecte un nou sistem ETS separat, incepand din 2026.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piata certificatelor de poluareetsue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania se numara printre tarile UE cu cea mai mare crestere anuala a lucrarilor de constructii

de Bianca Tila
20 Feb 2023
In Uniunea Europeana, dar si in zona euro lucrarile de constructii au inregistrat scaderi in luna decembrie 2022 fata de luna decembrie 2021. Totusi,...

Productia de biciclete in UE. Romania este pe locul doi, dupa Portugalia

de Bianca Tila
12 Sep 2022
In anul precedent, Uniunea Europeana a produs aproximativ 13,5 milioane de biciclete. Comparativ cu anul 2020, in 2021 s-a inregistrat o crestere cu...

Cum evaluezi ideea de produs?

de Idei de afaceri
06 Sep 2022
In momentul in care ai identificat un produs pe care vrei sa il vinzi, va trebui sa te asiguri ca nisa respectiva este indeajuns de mare pentru ca...

Productia de bere a UE afiseaza o crestere de 3%

de Bianca Tila
30 Aug 2022
Anul trecut, statele membre UE au produs 33,1 miliarde de litri de bere cu alcool si aproape 1,7 miliarde de litri de bere cu mai putin de 0,5%...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]