Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata imobiliara rezidentiala este in expansiune

de Bianca Tila 19 Oct. 2022 683
Piata imobiliara rezidentiala este in expansiune
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Investitorii reduc procentele pentru sectorul spatiilor de birouri in favoarea altor sectoare imobiliare, potrivit unui raport realizat de firma internationala de avocatura CMS si de firma de sevicii imobiliare comerciale si de investitii CBRE, arata un comunicat de presa remis Bursa.

In regiunea CEE, cresterea economica si politicile economice relaxate au condus la o crestre a preturilor locuintelor. Astfel, pentru cumparatori a devenit mult mai putin accesibil acest proces. 
 
Locuintele de inchiriat au devenit cu aceasta ocazie o optiune din ce in ce mai populara. In ceea ce priveste estimarile, aceasta optiune ar putea continua sa creasca, avand in vedere ca dezvoltatorii rezidentiali considera locuintele construite pentru inchiriere o alternativa atractiva la cele construite pentru vanzare.
 
"Asistam la schimbari in modul de viata, pe masura ce economiile lumii ies din pandemie. Investitiile in imobiliare se schimba pe masura ce sectorul cauta sa raspunda noilor asteptari din partea consumatorilor. Problemele legate de accesibilitatea preturilor si cresterea numarului populatiei vor forta piata din Europa Centrala si de Est sa se adapteze si, incet, dar constant, sa urmeze modelul Europei de Vest in ceea ce priveste structura sectorului locuintelor", a spus Lukas Hejduk, coordonatorul departamentului de Real Estate al CMS din regiunea CEE.
 
De asemenea, un factor esential pentru stimularea investitiilor in CEE pe piata imobiliara rezidentiala pentru inchiriat este cadrul juridic. In ciuda legislatiei care afecteaza proiectele, aceasta este, in general, flexibila si raspunde cerintelor dinamice ale acestei clase active. In ceea ce priveste reglementarile speciale favorabile investitorilor, acestea au fost puse in aplicare in ultimii ani, oferind conditii favorabile pentru cresterea noului sector.
 
"Situatia economica generala si noile obiceiuri de consum, in special in randul noilor generatii de profesionisti, in ceea ce priveste mobilitatea si atitudinea fata de detinerea sau inchirierea de proprietati, vor forta, cel mai probabil, piata romaneasca sa se adapteze la modelul Europei de Vest in ceea ce priveste constructiile destinate inchirierii (built-to-rent), la fel ca si alte tari din Europa Centrala si de Est. Romania nu are o legislatie care sa acopere dezvoltarea si finantarea structurilor built-to-rent, dar acest lucru nu este neaparat in detrimentul investitiilor in acest segment. 
 
Dimpotriva, legile noastre sunt, in general, flexibile si favorizeaza investitorii institutionali, astfel incat primii care investesc pe plan local in structurile de tipul built-to-rent, pe baza legislatiei actuale, pot beneficia de fapt de lipsa unor astfel de proiecte pe piata si pot produce randamente locative constante pe termen lung, precum si noi surse de venit; la randul lor, chiriasii ar avea parte de inchirieri si servicii de intretinere gestionate in mod profesionist, mai degraba decat in sistemul traditional de inchiriere, care este gestionat in prezent in cea mai mare parte de persoane fizice sau de companii imobiliare de dimensiuni mici. 
 
Intrucat Romania ramane un adevarat hub pentru afaceri IT & BPO de profil, observam ca dezvoltarea segmentului built-to-rent poate avea sens, cel putin, pentru moment, in apropierea spatiilor de birouri din principalele orase din tara", declara Roxana Fratila, partener CMS si Coordonatoarea practicii de Real Estate & Constructii in biroul Bucuresti.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: piata imobiliaralocuinte de vanzarelocuinte de inchiriatdezvoltatori imobiliariinvestitori imobiliari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]