Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precup (Ministerul Finantelor): Accentul trebuie pus pe colectare si digitalizare

de Bianca Tila 08 Mai. 2023 60
Precup (Ministerul Finantelor): Accentul trebuie pus pe colectare si digitalizare
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Mihai Calin Precup, sustine ca nu vor exista taxe in perioada urmatoare. De asemenea, acesta pune accentul pe colectare si digitalizare.

"Nu cred ca vor fi noi taxe. Cred ca marea provocare si marele accent va trebui sa fie pus in perioada urmatoare si in anii urmatori in ceea ce priveste colectarea. Eu personal nu cred ca daca vom creste taxele va avea un impact pozitiv asupra colectarii. 
 
Cred ca digitalizarea este elementul cheie in termen de cresterea capacitatii de colectare a statului roman, atat in ceea ce priveste culegerea in timp real a informatiilor, cat si o comunicare mai buna cu contribuabilul, astfel incat sa crestem conformarea voluntara", a declarat Mihai Calin Precup.
 
Acesta precizeaza ca doar 13% din deseurile din tara sunt reciclabile si 69% din deseuri ajung sa fie depozitate in rampe ecologice. In acest sens, trebuie realizate multe investitii pentru a avea o economie sustenabila si circulara. La nivel european se doreste ca in 2050 economia sa devina neutra din punct de vedere ecologic, lucru ce va presupune investitii suplimentare.
 
Secretarul de stat din Ministerul Finantelor a vorbit si despre intentia de a emite obligatiuni verzi, mentionand ca Romania nu a emis pana acum astfel de titluri.
 
"Avem un comitet interministerial pentru a identifica proiectele investitionale, urmand ca Ministerul Finantelor sa emita acele obligatiuni verzi si sa se finanteze pe piata de capital. Ma astept ca aceste costuri sa fie in linie cu ceea ce se finanteaza statul astazi. 
 
Insa, marele avantaj va fi ca vom avea oportunitatea sa diversificam baza de investitori care vin sa subscrie obligatiuni verzi, spre deosebire de obligatiunile traditionale emise de catre Ministerul Finantelor. 
 
Mai ales ca sunt foarte multe fonduri din Londra, din afara, care ar dori sa investeasca in Romania, dar poate nu au in politica lor investitionala strategica partea aceasta a Europei, poate economii emergente, dar in schimb au in politica lor investitionala investitii in obligatiuni verzi", a adaugat Mihai Calin Precup.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: deseuricolectaredigitalizareprecupministerul finantelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Ministerul Finantelor: O noua editie Tezaur

de Bianca Tila
15 Ian 2024
Ministerul Finantelor lanseaza o noua editie Tezaur, din 15 ianuarie, cu dobanzi anuale de 6,10% si, respectiv, 7% si scadente de 1 si 3 ani....

Nevoia de digitalizare creste. Investitorii vor extinderea portofoliilor

de Bianca Tila
09 Ian 2023
O treime dintre investitorii in tehnologie cauta sa isi extinda portofoliile in acest an. Potrivit unei analize realizate de grupul de investitori...

Centru de colectat deseuri - idee de afacere in mediul rural

de Camelia Diaconu
11 Dec 2018
Tinerii antreprenori au posibilitatea de a accesa fonduri europene care sa ii ajute pentru realizarea unor investitii, dar si suportarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]