Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de bere a UE afiseaza o crestere de 3%

de Bianca Tila 30 Aug. 2022 774
Productia de bere a UE afiseaza o crestere de 3%
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Anul trecut, statele membre UE au produs 33,1 miliarde de litri de bere cu alcool si aproape 1,7 miliarde de litri de bere cu mai putin de 0,5% alcool sau fara, potrivit datelor publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Productia de bere in UE cu alcool a inregistrat cresteri anul precedent, cu aproximativ 3% mai mult fata de 2020. In ceea ce priveste productia de bere fara alcool sau alcool sub 0,5%, aceasta a afisat un avans de aproape 20%, potrivit Agerpres.
 
Productia totala de bere a UE a fost echivalentul a aproape 78 de litri per locuitor, in anul 2021. 
 
In randul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, in 2021 ca si in 2020, Germania a reprezentat principalul producator de bere, cu 7,5 miliarde de litri de bere, mai exact 23% din productia totala a Uniunii Europene. Astfel, una din patru beri cu alcool produse in UE provenea din Germania.
 
In clasamentul UE, Germania este urmata de Polonia si Spania, amandoua avand 3,7 miliarde de litri de bere, mai exact 11% din productia totala a UE. In continuarea acestora vin Tarile de Jos cu 2,5 miliarde de litri de bere , 7% din productia totrala a UE. Productia acestor tari reprezinta 52% din productia totala a UE.
 
In ceea ce priveste Tarile de Jos, aceastea au continuat sa fie principalul exportator UE de bere cu alcool in 2021, ca si in 2020. De asemenea, acestea au exportat 1,9 miliarde de litri de bere cu alcool, 21% din totalul exporturilor de bere ale blocului comunitar, in 2021.
 
Acestea sunt urmate de Belgia cu 1,7 miliarde de litri, Germania cu 1,6 miliarde de litri, Franta si Cehia cu 0,5 miliarde de litri.

Afla mai multe detalii despre realizarea, lansarea si dezvoltarea berii artizanale cu ajutorul ghidului complet "Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes"...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Exporturile vizeaza in principal tarile din afara UE precum Marea Britania (902 milioane de litri, 22% din totalul exporturilor de bere in afara blocului comunitar), Statele Unite (765 milioane de litri), Rusia (391 milioane de litri), China (340 milioane de litri) si Coreea de Sud (168 milioane de litri).
 
Franta a continuat sa fie cel mai mare importator de bere cu alcool, in anul precedent. Aceasta tara a reprezentat 16% din totalul importurilor de bere ale blocului comunitar. De asemeena, Germania si Italia au importat aproximativ 0,7 miliarde de litri, in timp ce Tarile de Jos 0,6 miliarde de litri si Spania 0,5 miliarde de litri.
 
Comparativ cu importurile din interiorul blocului comunitar, cele din tarile din afara UE sunt marginale. Cand vine vorba de importurile din afara UE de bere, statele membre favorizeaza berea britanica (248 milioane de litri) si berea mexicana (122 milioane de litri).
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bereproductie bereproductie bere ue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Berea artizanala, o afacere de succes in 2019

de Florin Amariei
05 Dec 2018
Antreprenorii nu se afla in febra cumparaturilor, ci se gandesc la cum sa obtina mai multi bani in 2019 sau ce afacere profitabila sa mai deschida....

Este berea artizanala o afacere buna in Romania?

de Florin Amariei
30 Iun 2020
Romanii se numara printre cei mai mari consumatori de bere, insa multi cumpara berea cea mai ieftina, iar altii doar bere de la branduri cunoscute....

Invata cum sa produci bere artizanala!

de Florin Amariei
10 Nov 2020
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial? Cu cei 85 de litri/cap de locuitor/an ne situam pe un...

Oportunitati de afaceri - Organizarea de tabere particulare

de Dragos Craciun
23 Mar 2015
O tabara particulara are in general intre 20 si 50 de locuri si indeplineste toate necesitatile copiilor, prin intermediul animatorilor si al...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]