Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profitul reinvestit in echipamente tehnologice va fi scutit de impozit

de Marian Curelaru 05 Mai. 2014 2111
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Profitul reinvestit in echipamentele tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv este scutit de impozit, potrivit modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19 din 23 aprilie 2014, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 308 din 25 aprilie 2014.

Principalele prevederi ale ordonantei vizeaza urmatoarele aspecte:
Profitul investit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice – masini, utilaje si instalatii de lucru – folosite in scopul obtinerii de venituri impozabile este scutit de impozit.
Firmele care beneficiaza de aceasta facilitate au obligatia de a pastra in patrimoniu echipamentele tehnologice respective cel putin o perioada egala cu jumatate din durata normala de functionare a acestora, dar nu mai mult de 5 ani.
 
Nu intra sub incidenta acestor prevederi privind scutirea de impozit echipamentele tehnologice care se inscriu in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) sunt transferate in cadrul operatiunilor de reorganizare, efectuate potrivit legii;
b) sunt instrainate in procedura de lichidare/faliment, potrivit legii;
c) sunt distruse, pierdute sau furate, in conditiile in care aceste situatii sunt demonstrate sau confirmate in mod corespunzator de contribuabil. In cazul echipamentelor tehnologice furate, contribuabilul demonstreaza furtul pe baza actelor doveditoare emise de organele judiciare.
 
Pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2014, in aplicarea facilitatii se ia in considerare profitul contabil brut inregistrat incepand cu data de 1 iulie 2014 si investit in activele mentionate mai sus, produse si/sau achizitionate si puse in functiune dupa aceeasi data.
Scutirea de impozit pe profit aferenta investitiilor realizate se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectiva.
Prevederile se aplica pentru echipamentele tehnologice considerate noi, potrivit normelor de aplicare.
Contribuabilii care beneficiaza de prevederile ordonantei privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu pot opta pentru metoda de amortizare accelerata pentru echipamentele tehnologice respective.
 
Prevederile privind scutirea de impozit a profitului reinvestit se aplica pentru profitul reinvestit in echipamentele tehnologice produse si/sau achizitionate dupa 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.
 


Tags: facilitatiscutire de impozitprofit reinvestitechipamente tehnologicecodul fiscal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]